Board index Život van sporta Umetnost i kultura

Serije

Najbolja domaca serija?

Porodicno blago
15
15%
Bolji zivot
16
16%
Otvorena vrata
5
5%
Slozna braca
4
4%
Vruc Vetar
14
14%
Srecni ljudi
6
6%
Grlom u jagode
4
4%
Otpisani
5
5%
Vratice se rode
33
32%
Kamiondzije
1
1%

Total votes : 103

Re: Serije

Postby Crazy Soul » 09 Jun 2014, 22:41

Ja sam se navukla na Orphan black, iako umalo da odustanem posle prve epizode Image
Akcija, drama ,sf( geneticki inzinjering)...
Ako nekog zanima...
http://www.imdb.com/title/tt2234222/?ref_=nv_sr_1
ImageWherever you go, go with all your heart...
Crazy Soul

Postby Ćivot » 09 Jun 2014, 22:56

Crazy Soul wrote:Ja sam se navukla na Orphan black, iako umalo da odustanem posle prve epizode Image
Akcija, drama ,sf( geneticki inzinjering)...
Ako nekog zanima...
http://www.imdb.com/title/tt2234222/?ref_=nv_sr_1

Aminujem i ja Orphan Black. Glavna glumica izuva kako glumi.

A tek kako izgleda.

Spoiler: pokaži
Image
Nije ćivot jedna žena.
Ćivot

Postby Choda » 09 Jun 2014, 23:06

Raoul Duke wrote:GoT S4.E9 кикз ес :blue:

Цела епизода прати догађаје на Зиду. И то је момачки одрађена.

Meni je najveci utisak koliko su producenti i scenaristi fejlovali :blue: sa ovom epizodom tj sa celom radnjom na Zidu, koja se desava u drugom delu trece knjiga a koja je fenomenalna i meni jedan od najomiljenijih delova u celom serijalu.

Umesto sto su u svaku epizodu (pa i u ovu) ubacivali izmisljene i bespotrebne dijaloge mogli su malo da se potrude i da procitaju knjige :biggrin: jer ja stvarno ne mogu drugacije da objasnim izbacivanje pregrst odlicnih scena i ubacivanje idiotskih razgovora, zapravo ponavljanje jednih te istih gresaka iz sezone u sezonu.

I na kraju jedan poseban krug pakla za idiota
koji je ubio Grena i Pipa :colera:
What do you mean, "I don't believe in God"?
I talk to him everyday.
Choda

Postby Raoul Duke » 10 Jun 2014, 00:02

Choda wrote:

Meni je najveci utisak koliko su producenti i scenaristi fejlovali :blue: sa ovom epizodom tj sa celom radnjom na Zidu, koja se desava u drugom delu trece knjiga a koja je fenomenalna i meni jedan od najomiljenijih delova u celom serijalu.

Umesto sto su u svaku epizodu (pa i u ovu) ubacivali izmisljene i bespotrebne dijaloge mogli su malo da se potrude i da procitaju knjige :biggrin: jer ja stvarno ne mogu drugacije da objasnim izbacivanje pregrst odlicnih scena i ubacivanje idiotskih razgovora, zapravo ponavljanje jednih te istih gresaka iz sezone u sezonu.

Зашто мораш да гледаш серију кроз призму књиге и чекаш да се деси оно што си већ прочитао? Ово је сасвим други медиј и подлеже другим правилима. Десет пута по сат времена по сезони, а свака треба да покрије хиљаде страна.

Зато има толико промена у односу на књиге. Што не чини серију лошом. Последња епизода има врхунске сцене борбе и визуелно је фантастична. Омаж LOTR: The Two Towers (филму, наравно) :biggrin:
Наше ће сјене ходати по Бечу, лутати по двору, плашити господу.
Raoul Duke

Postby Pit Bull » 10 Jun 2014, 00:05

Slynt je :laugh:

Spoiler :

Ne mogu dockeati momenat kad mu John presudi :D

Choda wrote:

Malo je sto Martin ubija u knjizi pa resili da povecaju jos u seriji :laugh:
▒▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒
Pit Bull

Postby Choda » 10 Jun 2014, 10:35

Raoul Duke wrote:Зашто мораш да гледаш серију кроз призму књиге и чекаш да се деси оно што си већ прочитао?
Ово је сасвим други медиј и подлеже другим правилима. Десет пута по сат времена по сезони, а свака треба да покрије хиљаде страна.
Зато има толико промена у односу на књиге. Што не чини серију лошом. Последња епизода има врхунске сцене борбе и визуелно је фантастична. Омаж LOTR: The Two Towers (филму, наравно) :biggrin:

Pa u principu zato sto sam cekao na ekranizaciju ovog dela knjige nekih 10 godina. Zato sto sam cekao da vidim neke od omiljenih scena koja btw nisu u opste finansijski zahtevne, a dobio prazne price nekih 10 minuta odnosno petinu epizode, ( na ovo cu se vratiti kasnije), zato sto sam hteo da vidim jednog od omiljenih likova
kako polako preuzima komandovanje Zidom a dobio picku koja ostavlja svoju bracu i ide da uzaludno pogine.Mogao bih da nabrajam jos al me mrzi :biggrin:

Ova sezona pocinje debelo da odstupa od knjige, jednostavno ako glavni likovi prolaze kroz drugacija iskustva oni vise nisu isti oni za koje sam se vezao citajuci knjige, i preko toga bih jos i mogao da predjem da grubo govoreci petina epizode a ponekad i vise nije baceno na izmisljene i besmislene scene.Ako posmatramo sezonu kao celinu dolazimo da je skoro dve epizode protraceno na gluposti, jednostavno ne razumem potrebu producenata za promenom scena i nekim njihovim pecatom, jebote imaju vec sve napisano u knjigama samo je potrebno da to prebace na mali ekran. Svaka epizoda ove sezone je tezak smor (izuzimajuci devetu) i ide skoro na isti kalup, malo praznih prica, pa onda ide scena golotinje, pa ide malo prave radnje pa onda jos malo izmisljanja i na kraju kulminacija tj u najboljim epizodama smrt nekog od likova.

Na kraju da zakljucim, ova sezona je imala potencijal da bude nesto najbolje sto je televizija ikada videla a posle svega ce utisak biti blah, moglo je to mnogo bolje..
What do you mean, "I don't believe in God"?
I talk to him everyday.
Choda

Postby civor » 10 Jun 2014, 10:45

Previse se GoT odmakla od knjiga da bi bila zanimljiva nekome ko je citao knjige jer ovo sto gledamo je sve manje Martin a sve vise scenaristi.Uklanjaju se likovi koji su vazni a iskacu kao cupavci iz kutije izmisljeni od strane ko zna koga i fokus se stavlja na stvari koje su u knjizi bile potpuno sporedne ili se nisu desile.
Baron je najveci kralj
civor

Postby Starsica » 10 Jun 2014, 11:17

Što je sasvim normalno za svaku seriju. Nisam do sada gledala nijednu ekranizaciju knjige gde se radnja prati kako treba :beyond: Posebno što setiče likova koji su u knjizi i koji nisu.
Novi pristup učenju engleskog jezika, bez učenja gramatike i dosadnih časova, učenje jezika kroz konverzaciju. Potrebno je minimalno znanje jezika, sve ostalo prepustite meni :D
Stars drži časove engleskog, poruka u inboks za dogovor. Cimanje stop :D
Starsica

Postby civor » 10 Jun 2014, 11:24

Starsica wrote:Što je sasvim normalno za svaku seriju. Nisam do sada gledala nijednu ekranizaciju knjige gde se radnja prati kako treba :beyond: Posebno što setiče likova koji su u knjizi i koji nisu.

Ovde se dodaju likovi i desavanja kojih u knjizi nema to je problem.Ja nisam ocekivao da svaki lik iz knjige bude u seriji jer ih ima ogroman broj ali nisam ni ocekivao da ce morati da se izmisljaju likovi koji nisu u knjizi jer ih u knjizi ima na hiljade bukvalno racunajuci sve sporedne.
Baron je najveci kralj
civor

Postby Raoul Duke » 10 Jun 2014, 12:00

civor wrote:Previse se GoT odmakla od knjiga da bi bila zanimljiva nekome ko je citao knjige jer ovo sto gledamo je sve manje Martin a sve vise scenaristi.Uklanjaju se likovi koji su vazni a iskacu kao cupavci iz kutije izmisljeni od strane ko zna koga i fokus se stavlja na stvari koje su u knjizi bile potpuno sporedne ili se nisu desile.

Choda wrote:

Ја сам вероватно најсвежији од свих са читањем, јер сам се упалио за књиге тек када је кренула серија.

Али ми сва та одступања ни најмање не сметају да уживам у серији. Могли су они и да пресликају књиге на мале екране, а да притом жестоко оману у сценарију, глумцима, костимима, сценографији, CGI-ју и да не набрајам даље ...

Потпуно разумем Вас обојицу, тј. знам шта Вама смета, али мени то реално не смета. Чак ми је и плус, јер постоји фактор изненађења. Слажем се да је било празног хода у серији, али се он опет може оправдати правилима игре која важе у овој индустрији и која, на крају крајева, доносе новце.

Када помислим на адаптације књижевних дела, посебно жанровске литературе, мени прво на памет падне Кјубрикова интерпретација Кинговог Исијавања. То је прави пример како уметник од доброг књижевног предлошка може да направи ремек-дело које надмашује полазну основу. Код Песме леда и ватре, односно Игре престола то није случај. Књиге јесу боље од серије. Али је и серија проклето забавна :D
Наше ће сјене ходати по Бечу, лутати по двору, плашити господу.
Raoul Duke

Postby Starsica » 10 Jun 2014, 12:08

civor wrote:Ovde se dodaju likovi i desavanja kojih u knjizi nema to je problem.Ja nisam ocekivao da svaki lik iz knjige bude u seriji jer ih ima ogroman broj ali nisam ni ocekivao da ce morati da se izmisljaju likovi koji nisu u knjizi jer ih u knjizi ima na hiljade bukvalno racunajuci sve sporedne.

Naravno, i ja trenutno mogu da se setim tri ekranizovane knjige gde se likovi dodaju pored onih koji postoje u knjigi (ne mogu da verujem da sam pogrešila, jebem ti, Teodora, sunce), a koji su izbačeni. Nisam rekla da podržavam, samo da je to "normalna praksa" za one koji knjige ekranizuju. Uostalom, to su dve umetnosti, like it or not :) Ja, isto tako, ne mogu očima da pogledam nijedan film o Hari Poteru, samo zato što znam koja emocija bi morala da me drma dok te filmove gledam jer obožavam knjige, a od emocija je prisutan samo bes i popizd. Tako da, nisam rekla da te ne razumem ;)

Edit: 'Ladno sam napisala "u knjigi" :lollol:
Last edited by Starsica on 10 Jun 2014, 12:12, edited 1 time in total.
Novi pristup učenju engleskog jezika, bez učenja gramatike i dosadnih časova, učenje jezika kroz konverzaciju. Potrebno je minimalno znanje jezika, sve ostalo prepustite meni :D
Stars drži časove engleskog, poruka u inboks za dogovor. Cimanje stop :D
Starsica

Postby Pit Bull » 10 Jun 2014, 12:08

Ni meni vala ne smeta odstupanje jer nije neko ogromno... Mislim da je ubacivanje Lockea jedino bilo nepotrebno...

Ja koliko znam scenaristi nista ne rade bez Martina, on se za sve pita i koliko znam on je sam odlucio da menja neke delove koji mu se nisu svideli u knjizi :D
Pit Bull

Postby civor » 10 Jun 2014, 16:44

Pit Bull wrote:Ni meni vala ne smeta odstupanje jer nije neko ogromno... Mislim da je ubacivanje Lockea jedino bilo nepotrebno...

Ja koliko znam scenaristi nista ne rade bez Martina, on se za sve pita i koliko znam on je sam odlucio da menja neke delove koji mu se nisu svideli u knjizi :D

Martin posto je uzeo pare nema vise prava da se zali ako nesto promene,jedino da im vrati lovu.
Baron je najveci kralj
civor

Postby Pit Bull » 10 Jun 2014, 16:48

Samo sto u ugovoru stoji koliko znam da on mora da se pita za sve i da bez njega nista ne mogu da rade, to je valjda bio glavni preduslov da snime seriju uopste... I sve promene donosi iskljucivo Martin...
Pit Bull

Postby Crazy Soul » 10 Jun 2014, 16:48

civor wrote:
Pit Bull wrote:Ni meni vala ne smeta odstupanje jer nije neko ogromno... Mislim da je ubacivanje Lockea jedino bilo nepotrebno...

Martin posto je uzeo pare nema vise prava da se zali ako nesto promene,jedino da im vrati lovu.

Sve zavisi kakav je ugovor sklopljen.
Ako stoji klauzula u ugovoru da svaku promenu mora on da odobri to je to... pare tu ne nemaju f-ju Image
ImageWherever you go, go with all your heart...
Crazy Soul

PreviousNext

Return to Umetnost i kultura