Board index Život van sporta Umetnost i kultura

Serije

Najbolja domaca serija?

Porodicno blago
15
15%
Bolji zivot
16
16%
Otvorena vrata
5
5%
Slozna braca
4
4%
Vruc Vetar
14
14%
Srecni ljudi
6
6%
Grlom u jagode
4
4%
Otpisani
5
5%
Vratice se rode
33
32%
Kamiondzije
1
1%

Total votes : 103

Re: Serije

Postby Pit Bull » 06 May 2014, 13:44

Dovla wrote:Odgledao True detective vredi stvarno.

Jel prati neko Homeland,hoće li biti 4. sezone?

Bice 4.sezona
▒▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒
Pit Bull

Postby lockdown » 06 May 2014, 15:36

Raoul Duke wrote:Lok je baziran na liku jednog plaćenika iz Esosa, zaboravio sam ime (Vargo nešto). Taj je jahao pod Lanisterskom komandom kao plaćenik, pa je sklopio dil sa Ruzom Boltonom. Teško đubre i manijak :D

Necemo da se vredjamo :stani:
Danju fin, noću Čarli Šin.
lockdown

Postby Raoul Duke » 06 May 2014, 16:44

Тражићу бан за ово сталковање :colera:
Наше ће сјене ходати по Бечу, лутати по двору, плашити господу.
Raoul Duke

Postby civor » 06 May 2014, 17:58

Ko moze da garantuje da martin ne produzi pisuci i osmu knjigu ASOIAF :roll: ?
Baron je najveci kralj
civor

Postby Raoul Duke » 06 May 2014, 19:54

Ко може да гарантује да Мартин неће да доживи 150 година :beyond: :biggrin:
Наше ће сјене ходати по Бечу, лутати по двору, плашити господу.
Raoul Duke

Postby civor » 06 May 2014, 20:50

Raoul Duke wrote:Ко може да гарантује да Мартин неће да доживи 150 година :beyond: :biggrin:

Samo da ne krene sa 15 nastavaka kao Robert Dzordan u "Tocku Vremena" i onda da umre a nije zavrsio.
Baron je najveci kralj
civor

Postby Unexpected » 06 May 2014, 20:53

civor wrote:
Raoul Duke wrote:Ко може да гарантује да Мартин неће да доживи 150 година :beyond: :biggrin:

Samo da ne krene sa 15 nastavaka kao Robert Dzordan u "Tocku Vremena" i onda da umre a nije zavrsio.

King je lepo objasnio zašto je konačno završio Mračnu kulu.
Prišla mu je starica i pitala kada će završiti pošto nema još mnogo od života, a volela bi da završi priču... Tako napisa 7. deo...

Međutim, poslednjih dana se šupka i o 8. delu...
The End.
Unexpected

Postby civor » 06 May 2014, 21:02

King je sa mracnom kulom trebao davno pre sedme da stane,garantujem da je Tolkin ziv sada bi ga terali da napise nastvak Gospodara.
Baron je najveci kralj
civor

Postby Starsica » 07 May 2014, 01:18

Što se mene tiče, ne treba nastavak, samo na neke stvari baciti jasnije svetlo. Tipa, Tom Bombadil ili plavi čarobnjaci. Ne znam, mnogo stvari ima koje bih volela da znam a nije stigao čovek da ih objasni (da, čitala sam Silmarilion i Nezavršene priče, ne piše to tamo što me zanima). I naravno, volela bih da je stigao da završi sva pisma koja je želeo.
Novi pristup učenju engleskog jezika, bez učenja gramatike i dosadnih časova, učenje jezika kroz konverzaciju. Potrebno je minimalno znanje jezika, sve ostalo prepustite meni :D
Stars drži časove engleskog, poruka u inboks za dogovor. Cimanje stop :D
Starsica

Postby alcesta » 07 May 2014, 01:39

Pa ima razloga što se priče zovu Nezavršene :D mada nije ništa od toga svega ni završio sam Tolkin nego je Kristofer pakovao kako je znao i umeo, a ko zna kako bi izgledalo da je Tolkin to radio. Nema teorije da bi JRRT ikada sve lepo završio i zaokružio, prvo, to prosto ne liči na njega, po prirodi je bio rasplinut :biggrin: a drugo, materijala je jednostavno previše.
Meni bi jasnije svetlo pokvarilo Toma Bombadila, ovako mi je taman, možda samo još pokoji nagoveštaj i ništa više. Uostalom to daje mogućnosti za sve moguće teorije :smile:

Edit: sad tek vidim na kojoj sam temi, bila ubeđena da je ovo za EF :biggrin:
I will not walk your dusty path and flat,
denoting this and that by this and that,
your world immutable wherein no part
the little maker has with Maker's art.
I bow not yet before the Iron Crown,
nor cast my own small golden sceptre down.
alcesta

Postby Leon S.Kennedy » 12 May 2014, 11:28

Kako se lepo odvija GoT.Ne mogu da prezalim sto ima jos samo 4 epizode u ovoj sezoni... :crybaby:

Da iskoristim priliku da se zahvalim i Chodi za preporuku.
Person of Interest je odlicna serija.Bilo mi je malo cudna na pocetku ali kako se radnja razvijala,postajala je sve bolja.Uskoro zavrsavam prvu sezonu.
"Mi navijamo za Partizan prvo zato sto ga volimo a tek onda -zato sto je najbolji!"
„Nije uvek lako, ali je uvek lepo navijati za Partizan“
Leon S.Kennedy

Postby Pit Bull » 12 May 2014, 12:11

Odlican je PoI, jedna od retkih serija gde je radnja iz sezone u sezonu sve zanimljivija
▒▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒
Pit Bull

Postby Zlaja » 12 May 2014, 18:07

Odgledao i ja konacno Breaking Bad.

Strasna serija, vrhunska. Bukvalno bez zamerke ako uzmemo u obzir sve okolnosti. Nije lako izvuci ovako ozbiljnu temu i odrzati kvalitet svih 62 epizoda. Stavise, kvalitet je sve bolji i bolji kako serija odmice. Gluma, scenario, rezija, sjajno. Priznajem, bio sam bas skeptican u pocetku, sporo, detaljno, ali tako se i pravi temelj za sjajnu pricu. Bravo za sve iz ovog projekta.

Spoiler: pokaži
Strasno mi je tesko bilo da odgledam poslednjih par epizoda. Od trenutka kada Volter priznaje Henku, pa do samog kraja. Sam proces kidanja osecaja povezanosti sa glavnim (anti) junakom je izuzetno snazan. Osecaj kada ti kroz glavu prodje sta je sve uradio dok si ti i dalje navijao za njega, da ce se izvuci, da ce se cela porodica izvuci... Kako u poslednjoj epizodi jedna od najomrazenijih likova iz serije, ma prava krava :biggrin: , postaje pravi junak, pravi heroj, pravi borac za svoju porodicu i kako glavni junak umire (kao antiheroj), sam, prazan, nevoljen, umire u svojoj sebicnosti, tamo gde je izgubio sve, sa osmehom na licu.

Da li je zadovoljan zato sto je ostavio pare porodici, koja ce ga prezirati do kraja, ili zato sto je proveo 2 godine radeci ono u cemu je najbolji? Kolika je cena svega sto je napravio sinu, zeni, cerki, 700k, 9M, 80M? Ima li uopste cenu? On se nije pokajao. Da li je VV jedan od najsebicniji likova iz serija/filma? Da li je jedan od najhrabrijih?

Zaista sjajna tema, sjajna prica, sjajna gluma. Dok sam pisao ovih par redova, sve razmisljam, ma mozda je heroj, ma ipak nije, mozda je morao, mozda nije, kad je bio VV, kada je bio Hajzenberg, kada je mogao da izadje, i da li bi bilo fer da je izasao iz tog plana...

Da li je VV uspeo da svojoj porodici obezbedi bolji zivot posle svoje smrti?
Za mene nije i def. je jedan od najupecatljivijih antiheroja, bas zato sto me je naveo da bukvalno do poslednjih epizoda navijam za njega. A sada sam besan, bas besan :biggrin:

Valjda ce me to proci do pojave dobrog snimka najnovije Godzile, pa da mogu lepo da uzivam :biggrin:
Zlaja

Postby Houdini » 12 May 2014, 22:17

kako se zove glumac koji glumi ovog glavnog iz Gvozdene Banke iz Bravosa? poslednja serija GoT.

lupam glavu i ne mogu da se setim.

edit: setio se
"Predmetna institucija, mahom ceremonijalnih nadležnosti..."
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby Crazy Soul » 12 May 2014, 22:34

Houdini wrote:kako se zove glumac koji glumi ovog glavnog iz Gvozdene Banke iz Bravosa? poslednja serija GoT.

lupam glavu i ne mogu da se setim.

edit: setio se

epizoda...epizodaaaa....Image
Spoiler: pokaži
Nema ga Harper... moram ja Image
ImageWherever you go, go with all your heart...
Crazy Soul

PreviousNext

Return to Umetnost i kultura