Board index Život van sporta Umetnost i kultura

Serije

Najbolja domaca serija?

Porodicno blago
15
15%
Bolji zivot
16
16%
Otvorena vrata
5
5%
Slozna braca
4
4%
Vruc Vetar
14
14%
Srecni ljudi
6
6%
Grlom u jagode
4
4%
Otpisani
5
5%
Vratice se rode
33
32%
Kamiondzije
1
1%

Total votes : 103

Re: Serije

Postby Pit Bull » 06 May 2014, 00:02

Ozbiljno se zahuhtava Game of Thrones... Ubacio Martin onu scenu sa hodacima na kraju prosle epizode koja se ne pojavljuje u knjizi pa je to trenutno "tema broj 1" kod onih koji su citali knjige :laugh:

Prica se da ce Martin pisati i 8 knjigu i da ostavlja prostora i za 9-u iako je fakticki bilo reseno da ce 7. knjiga biti poslednja :laugh: Znaci da ocekujemo najmanje 12 sezona serije.
▒▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒
Pit Bull

Postby Raoul Duke » 06 May 2014, 00:12

Он бре није завршио ни ово што је требао, а неки сумњају и да хоће. Каква црна 9. књига, дај Боже да некако скарабуџи пристојно финале.
Наше ће сјене ходати по Бечу, лутати по двору, плашити господу.
Raoul Duke

Postby Pit Bull » 06 May 2014, 01:02

Raoul Duke wrote:Он бре није завршио ни ово што је требао, а неки сумњају и да хоће. Каква црна 9. књига, дај Боже да некако скарабуџи пристојно финале.

Samo pricam sta sam cuo i sta se spekulise. 6 knjiga je koliko znam gotova a i 7-ma je pri kraju, samo sto on to jos uvek ne zeli da objavljuje da se ne ide previse unapred sa serijom a i rekao je da on ima skice kraja knjige u glavi i da je vec to obelodanio producentima i odredio ko ce da zavrsi knjige ukoliko on umre, da ne bi kojim slucajem sve propalo...
Pit Bull

Postby Houdini » 06 May 2014, 01:19

Spoiler: pokaži
i sa hodacima i ona sa Branom koji zavrsava u Krastersovoj kolibi.

neka on zavrsi tih sedam knjiga, pa neka se zajebava sa osvajanjima Dorne ili propascu Valarije. sto je mnogo mnogo je.
"Predmetna institucija, mahom ceremonijalnih nadležnosti..."
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby Choda » 06 May 2014, 01:47

Pit Bull wrote:Ozbiljno se zahuhtava Game of Thrones.. Ubacio Martin onu scenu sa hodacima na kraju prosle epizode koja se ne pojavljuje u knjizi pa je to trenutno "tema broj 1" kod onih koji su citali knjige :laugh:

Prica se da ce Martin pisati i 8 knjigu i da ostavlja prostora i za 9-u iako je fakticki bilo reseno da ce 7. knjiga biti poslednja :laugh: Znaci da ocekujemo najmanje 12 sezona serije.

B1
Zahuhtava se malo sutra, izgleda da ce dobrano da razvuku dogadjaje sa severa iz trece knjige u seriji, sto samo bezpotredno razvodnjava radnju, dok su na jugu i u zalivu robova dosli skoro do kraja..
Koji je po tebi danas bio najuzbudljiviji deo epizode?

B2 Hoce stim sto mozes ocekivati 1000 stranica kako sneg pokriva leseve svih likova iz knjige..
Pit Bull wrote:Samo pricam sta sam cuo i sta se spekulise. 6 knjiga je koliko znam gotova a i 7-ma je pri kraju, samo sto on to jos uvek ne zeli da objavljuje da se ne ide previse unapred sa serijom a i rekao je da on ima skice kraja knjige u glavi i da je vec to obelodanio producentima i odredio ko ce da zavrsi knjige ukoliko on umre, da ne bi kojim slucajem sve propalo...

Ovo sve da ti je i Martin licno rekao, ne znaci apsulutno nista, od kad sam 2004 procitao prve 3 knjige, iscekivajuci sledecu knjigu poceo sam da citam blog od debelog gmaza ( tako ga zovu stariji citaoci kod nas) i on je tu vise puta naglasavao da on uvek ima pravo da promeni misljenje, i da mu se neretko desava da sve napisao pobrise.
Martinu je trebalo 11 godina za dve poslednje knjige, a 2005 kad je izdao Gozbu za Vrane, tada je imao 90% materijala Plesa sa Zmajevima i rekao je da sledecu knjigu mozemo ocekivati u leto 2006. On sad ima 65 i mislim da je 50-50% sanse da ce se serijal zavrsiti( i to vrlo optimisticno), dok sam 100% siguran da ce serija u jednom trenutku prestati da prati knjigu.

Mislim da je pocetak 2016. nesto najranije kad se moze ocekivati sledeca knjiga, a realno je leto 2017..
What do you mean, "I don't believe in God"?
I talk to him everyday.
Choda

Postby Pit Bull » 06 May 2014, 08:57

Serija nece prestati da prati knjigu jer bi to unistilo Martinov kredibilitet a on se najvise pita za seriju i po njegovim naredbama se radi serija, to sto malo sad menja... On je usporio 6-u knjigu da radnja ne bi bila previse zbrzana u odnosu na seriju, kada izadje 6. knjiga serija ce biti na 5 sezoni(ako izadje narednog aprila) i moci ce onda lepo za 2-3 godine da objavi i 7-mu a onda sta dalje videcemo... A i sam je rekao da ima skicu kraja serijala i sve lepo napisano i ostavljeno ce biti producentima u slucaju da premine a odredio je vec ko ce zavrsiti knjige ukoliko premine...
Pit Bull

Postby Raoul Duke » 06 May 2014, 10:40

Ti se baš često čuješ sa njim? :D
Raoul Duke

Postby Pit Bull » 06 May 2014, 10:49

Raoul Duke wrote:Ti se baš često čuješ sa njim? :D

Slusao juce ili prekjuce na nekom kanalu, moguce i HBO Srbija, na selu sam pa pojma nemam sta sam gledao :D Uglavnom fora je bila kad su mu producenti prvi put predocili ideju pre 10-ak godina o snimanju serije, on kaze da im je tad rekao da su ludi i da nema sanse da se "Pesme leda i vatre" snime :laugh:
Pit Bull

Postby Zlaja » 06 May 2014, 10:50

Zlaja

Postby Choda » 06 May 2014, 11:02

Pit Bull wrote:Serija nece prestati da prati knjigu jer bi to unistilo Martinov kredibilitet a on se najvise pita za seriju i po njegovim naredbama se radi serija, to sto malo sad menja... On je usporio 6-u knjigu da radnja ne bi bila previse zbrzana u odnosu na seriju, kada izadje 6. knjiga serija ce biti na 5 sezoni(ako izadje narednog aprila) i moci ce onda lepo za 2-3 godine da objavi i 7-mu a onda sta dalje videcemo... A i sam je rekao da ima skicu kraja serijala i sve lepo napisano i ostavljeno ce biti producentima u slucaju da premine a odredio je vec ko ce zavrsiti knjige ukoliko premine...

Pretpostavljam da nisi citao knjigu? VIdim da svakako nisi procitao ono sto sam ja napisao :biggrin: U svakom slucaju Svet je lep kada sanjamo..

Serija je vec sad pocela da dobrano odstupa od knjige, sa tendencijom da najbolje scene i citate iz knjige uredno menja, jbt ne mogu da verujem, imaju sve vec savrseno napisano i oni lagano promene..

Evo ti jedan primer Martinove azurnosti i postovanja rokova koje sam sebi postavi..

http://grrm.livejournal.com/283248.html

23. jun 2012 debeli najavljuje da ce cetvrta prica o Danku i Egu izaci za antologiju Dangerous Women koje je izasla 3.decembra 2013. Znaci za godinu i po nije mogao da ispostuje rok za pricu koja je manja od 100 strana.. :okk:

U svakom slucaju jedno je sigurno, pre ce Srbija uci u Evropsku uniju nego sto ce Martin zavrsiti serijal.. :lollol:
What do you mean, "I don't believe in God"?
I talk to him everyday.
Choda

Postby Pit Bull » 06 May 2014, 11:21

Procitao sve knjige jos pre 2-3 godine, odstupanja nisu ogromna, odstupio je u seriji od stvari koje bi mozda mogle imati uticaj na neko buduce pisanje, verujem da ce u seriji da prikazuje sve vise i vise hodace jer ih u knjigama jako malo spominje tj da preformulisem, jako malo znamo o njima. Ovo sto je promenio za Brana i ekipu je promenio iz prostog razloga sto je morao nekako Lockea da uklopi posto njega u knjigama nema...
Pit Bull

Postby Raoul Duke » 06 May 2014, 11:33

Lok je baziran na liku jednog plaćenika iz Esosa, zaboravio sam ime (Vargo nešto). Taj je jahao pod Lanisterskom komandom kao plaćenik, pa je sklopio dil sa Ruzom Boltonom. Teško đubre i manijak :D
Raoul Duke

Postby Pit Bull » 06 May 2014, 11:52

Raoul Duke wrote:Lok je baziran na liku jednog plaćenika iz Esosa, zaboravio sam ime (Vargo nešto). Taj je jahao pod Lanisterskom komandom kao plaćenik, pa je sklopio dil sa Ruzom Boltonom. Teško đubre i manijak :D

Vargo Hoat, on je odsjekao Kraljoubici ruku :D
Pit Bull

Postby Raoul Duke » 06 May 2014, 13:28

E, taj :D
Raoul Duke

Postby Max Manus » 06 May 2014, 13:31

Odgledao True detective vredi stvarno.

Jel prati neko Homeland,hoće li biti 4. sezone?
Max Manus

PreviousNext

Return to Umetnost i kultura