Board index Košarka Američka košarka

NBA vesti, transferi, aktuelnosti

Re: NBA vesti, transferi, aktuelnosti

Postby nolinjo » 30 Jul 2011, 01:29

Nebojsa wrote:http://espn.go.com/nba/story/_/id/6793510/nba-overseas-player-movement

Svi transferi NBA igraca na jednom mestu. ;) Menja se svakodnevno, vec su napisali da je Law stigao u Partizan.

sta kaze brat Radman ? :)
Jedaj moj brat
"Because in the end, everything we do, is just everything we've done. "
"Hmm, no, I don't have a gambling problem. I'm winning and winning is not a problem. That's like saying Michael Jordan has a basketball problem..."
nolinjo

Postby KKP » 30 Jul 2011, 09:11

Nebojsa wrote:http://espn.go.com/nba/story/_/id/6793510/nba-overseas-player-movement

Svi transferi NBA igraca na jednom mestu. ;) Menja se svakodnevno, vec su napisali da je Law stigao u Partizan.

:thumbup:
KKP

Postby KKP » 03 Aug 2011, 00:43

http://www.b92.net/sport/kosarka/vesti. ... _id=529471

I Lorens Frenk novi trener Detroita, valjda to niko nije javio pre mene...
KKP

Postby Houdini » 03 Aug 2011, 11:24

NBA - dogovor ni na vidiku

Prvi sastanak vlasnika NBA klubova i igrača otkako je pre mesec dana počela "lokaut" faza, održan je u ponedeljak u Njujorku.

Nijedna strana nije izložila nove predloge, dok svi veruju da se malo toga promenilo u protekle četiri nedelje.

Sastanak dve strane održan je tačno tri meseca pre početka regularnog dela sezone, ali se ispostavilo da ni jedni, ni drugi nisu optimisti.

Komesar NBA lige Dejvid Štern nije optimista što se tiče pregovora s obzirom da na sastanku nije rešena ni jedna nesuglasica.

“Na istom smo mestu kao i pre 30 dana. Dogovorili smo se da ostanemo u kontaktu i dogovorimo dodatne sastanke. Nisam optimista što se tiče volje igrača da krenu u ozbiljnom smeru“, rekao je Štern.

“Situacija je ista u svim pitanjima. Ništa me nije ohrabrilo. Ali uvek postoje razlozi za nove sastanke. To je jedini način da se na kraju postigne neki dogovor”, dodao je prvi komesar NBA lige.

Derek Fišer, predsednik Udruženja NBA igrača, priznao je da sada oseća veći pritisak, pošto je NFL liga uspela da postigne dogovore sa igračima američkog fudbala.

"Sigurno da nam tek predstoje pregovori oko rada u NBA ligi, ali nam je sada bilo najbitnije samo da ponovo pokrenemo ceo proces i počnemo da razgovaramo. Svesni smo činjenice da smo i dalje daleko od postizanja dogovora, ali bez razgovora ne bi postojao nikakav napredak. Zato je bilo važno napravimo osnove za dalje sastanke, koje ćemo održati narednih nedelja".

Plejmejker Los Anđeles Lejkersa je priznao da u proteklih mesec dana nije napravljen pomak i ističe da za najbitnija pitanja za sada ne postoji rešenje.

"Pokušali smo čak da razgovaramo i o ne-ekonomskim pitanjima, o samom sistemu i načinu rada. Ali, vidite, razlog zbog kojeg je tako teško sklopiti dogovor je to što je sve povezano. Možete da pokušate da okolišate i diskutujete o raznim stvarima, ali ćete se na kraju uvek vratiti do razloga za naše nesuglasice. Svesni smo da nam narednih nedelja predstoji naporan rad, pošto prvenstveno pokušavamo da odbranimo interes igrača, ali nameravamo i da izađemo u susret vlasnicima klubova i njihovim željama".

Primarni sukob NBA igrača i vlasnika klubova nastao je oko prihoda koji pojedinci zarađuju od košarke i na koji način se isti može odrediti u odnosu na ostale prihode igrača.

U NBA se bas zakuvalo, pocele su i tuzbe da sevaju (NBA tuzio uniju igraca), cak se ide i do toga da je sezona pod znakom pitanja. You can say...

"Predmetna institucija, mahom ceremonijalnih nadležnosti..."
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby Houdini » 04 Aug 2011, 22:41

Vrlo zanimljiva ispovest Mike Halla :)

Mike Hall, 26-godišnji Amerikanac iz Chicaga, uzbudio je europsku košarkašku javnost svojim brutalno iskrenim postovima na Twitteru. Razljutile su ga izjave njegovih sunarodnjaka koji misle prošetati do Europe u slučaju da se ne postigne kolektivni ugovor NBA klubova i igrača ovog ljeta i dođe do lockouta.
U postovima spominje i neugodna iskustva s gostovanja u Srbiji, gdje je preklani igrao s AJ Milanom protiv Partizana. Sve postove prenosimo u ublaženom prijevodu na hrvatski:

"Pomalo me vrijeđa što ovi NBA likovi misle da se mogu samo tako pojaviti i igrati u Europi! BJennings bi se trebao prisjetiti da u Rimu nije mogao ni primirisati teren. I Iversonov eksperiment je propao, također."

"Preko bare su igrači drukčije sorte. Treninzi dvaput dnevno, vožnje pet do osam sati autobusima, cimeri na gostovanjima, zajednički obroci... Trening od sat vremena usred sezone smatra se slobodnim danom u Europi. NBA likovi bi odmah u štrajk!"

"A što će NBA likovi napraviti kad im prve dvije plaće budu kasnile par mjeseci? Što će napraviti kad ih navijači pogode nečim ili pljunu? Kada je posljednji put netko iz NBA oprao sam svoje rublje? Među svim majkama, menadžerima i groupiesima, vjerojatno nikad."

"Jesu li ih ikad na teren morali dopratiti specijalci? Nije to samo igra preko bare, ovdašnji igrači se cijelih svojih karijera bore da bi uspjeli i razumiju sve teškoće koje prate košarku u Europi. O većini NBA likova su se svi brinuli još od osnovne škole i do trećeg dana u Europi već bi bili u suzama."

"Ok, malo su me razljutile izjave da će ljudi ubijati vrijeme u Europi bude li lockouta. Ovo ovdje je ŽIVOT većini igrača!"

"Kad smo bili u Srbiji imali smo buseve sa specijalcima s AK47 u rukama ispred i iza našeg autobusa. E da, usput, Srbi i nisu baš previše ljubazni prema Amerima."

"Znate li kako je teško šutirati skok-šut dok odjekuju granate i gore vatre na tribinama? Bio sam nazivan svim mogućim rasističkim imenima, pljuvali su me dok sam igrao na jugu Italije, a u Caserti i Napulju su te mafijaške stvari STVARNE!"

"Mislite da ćete igrati izolaciju na krilu u Grčkoj? Čovječe, te grčke grdosije će vas razbiti – googlajte Greek Baby Shaq..."

"Uperen policijski kalašnjikov u tebe usred bijela dana jer nemaš putovnicu sa sobom stvarno zna uljepšati dan."

"A što ćete napraviti ako ne dobijete široka sjedišta na beskrajno dugom letu za Moskvu? I da, igrao sam za jedan od najboljih klubova u Europi čiji je vlasnik Giorgio Armani... Sad zamislite kako bi vam bilo u nekom od ostalih stotinjak klubova."

"Nekad treniramo po dva sata, a ne budemo plaćeni po dva mjeseca. I kada se žalimo na to, dobijemo još i kaznu."

"Za sve koji su se tek sad uključili – sada nisam u Europi, samo sam ljut na ove NBA tipove koji misle da je košarka u Europi lagana šetnjica. "Da, mogao bih igrati u Europi da zaradim koji dolar", kaže bilo koji NBA tip. Prestani kupovati ratkape što se same vrte i možda nećeš imati problema s dolarima. Ili otiđi do trafike po prezervative, pa nećeš imati 11 razbacane djece. Prestani ulagati u "Never Gonna Make It Records" i spremi novac u štedionice pa nećeš imati problema s dolarima."

"Bit će puno nepotrebnih nesportskih prekršaja ovog ljeta mislite li da možete doći u Europu i uzimati hranu sa mog stola."

"Izrazi "izolacija" ili "jedan-na-jedan" ne postoje u talijanskom, španjolskom, grčkom, ruskom. Bolje da dodaš loptu i ideš napraviti nekome blok."

"Gotov sam, ali molim vas da mi vjerujete – bit će strašno puno nepotrebnih nesportskih prekršaja ovog ljeta ako mislite da tek tako možete doći i uzeti nam posao u Europi!"
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby Napredpartizan » 06 Aug 2011, 19:04

Provalite sto Ron Jeremy ima dribling,lepi pokreti :biggrin:
Napredpartizan

Postby KKP » 07 Aug 2011, 00:51

Hahah,m svaka mu čast! :biggrin: :clap:
KKP

Postby Houdini » 09 Aug 2011, 08:45

Rondo se vratio na koledž

Dok većina NBA igrača razmišlja kako da uveća svoj novčani konto nastupom u Evropi za vreme lokauta, plejmejker Boston Seltiksa Rejdžon Rondo spreman je da se vrati na koledž kako bi stekao diplomu.

Image

Najveće zvezde američke košarke trenutno su na meti košarkaških timova iz Kine, Turske i Velike Britanije, pa su na slatkim mukama na kom kontinentu da nastave svoje karijere.

Ipak, da nije sve u novcu dokazao je plej Bostona. Rondo je odlučio da učini nešto po pitanju obrazovanja i vratio se na koledž. Njemu je potrebno do prisustvuje na još 40 sati predavanja kako bi stekao uslov za diplomu.

Kako mu je škola u ovom trenutku ispred novca, ovo je idealna prilika da pauzu u američkom košarkaškom prvenstvu iskoristi na najbolji način.

Da je momak za primer, pokazao je i time što se bavi humanitarnim radom i pomaže izgradnju terena za basket u Bostonu.

Sta ti je zelja za znanjem :)
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby d23rokaj » 09 Aug 2011, 14:13

Videh negde da je lebron kod olajuwona da trenira ledjnu tehniku
d23rokaj

Postby Pritisak » 09 Aug 2011, 15:56

Nezvanicno ,postoje veliki izgledi da se lock out zavrsi do kraja novembra.

americki izvor koji zastupa jednog naseg igraca
Pritisak

Postby Alonzo » 10 Aug 2011, 07:54

Pritisak wrote:Nezvanicno ,postoje veliki izgledi da se lock out zavrsi do kraja novembra.

americki izvor koji zastupa jednog naseg igraca

Obe strane su daleko od dogovora, mada - moguce je da postoji neki deal da i jedni i drugi smanje zahteve, da bi NBA poceo na vreme. Ako pocnu pocetkom decembra, kasnice samo mesec dana sto i nije tako lose.
Alonzo

Postby VMJunior » 12 Aug 2011, 11:24

Javio se lazni Kralj..

Kaze da se nada da ce doci do dogovora i da on trenira i u ritmu je kao da ce sezona poceti na vreme.
VMJunior

Postby KKP » 12 Aug 2011, 17:54

Može samo da se nada... :)

Čitao sam negde da sam Olajdžuvonom trenira leđnu tehniku, pošpto je jak kao bik i može da odigra četvorku i lako da rešava 1-1 situacije sa fizički slabijim od njega...
KKP

Postby Napredpartizan » 13 Aug 2011, 12:19

Denis Rodman :blue: :blue: :blue: :blue:

Napredpartizan

Postby Alonzo » 15 Aug 2011, 13:39

Rodman, ludak...zasluzio je da ode u Kucu Slavnih.

Mada - sada sam procitao jedan glup text -> Rodman in Hall of Shame... :laugh:
Alonzo

PreviousNext

Return to Američka košarka