Vrlo zanimljiva ispovest Mike Halla

Mike Hall, 26-godišnji Amerikanac iz Chicaga, uzbudio je europsku košarkašku javnost svojim brutalno iskrenim postovima na Twitteru. Razljutile su ga izjave njegovih sunarodnjaka koji misle prošetati do Europe u slučaju da se ne postigne kolektivni ugovor NBA klubova i igrača ovog ljeta i dođe do lockouta.
U postovima spominje i neugodna iskustva s gostovanja u Srbiji, gdje je preklani igrao s AJ Milanom protiv Partizana. Sve postove prenosimo u ublaženom prijevodu na hrvatski:
"Pomalo me vrijeđa što ovi NBA likovi misle da se mogu samo tako pojaviti i igrati u Europi! BJennings bi se trebao prisjetiti da u Rimu nije mogao ni primirisati teren. I Iversonov eksperiment je propao, također."
"Preko bare su igrači drukčije sorte. Treninzi dvaput dnevno, vožnje pet do osam sati autobusima, cimeri na gostovanjima, zajednički obroci... Trening od sat vremena usred sezone smatra se slobodnim danom u Europi. NBA likovi bi odmah u štrajk!"
"A što će NBA likovi napraviti kad im prve dvije plaće budu kasnile par mjeseci? Što će napraviti kad ih navijači pogode nečim ili pljunu? Kada je posljednji put netko iz NBA oprao sam svoje rublje? Među svim majkama, menadžerima i groupiesima, vjerojatno nikad."
"Jesu li ih ikad na teren morali dopratiti specijalci? Nije to samo igra preko bare, ovdašnji igrači se cijelih svojih karijera bore da bi uspjeli i razumiju sve teškoće koje prate košarku u Europi. O većini NBA likova su se svi brinuli još od osnovne škole i do trećeg dana u Europi već bi bili u suzama."
"Ok, malo su me razljutile izjave da će ljudi ubijati vrijeme u Europi bude li lockouta. Ovo ovdje je ŽIVOT većini igrača!"
"Kad smo bili u Srbiji imali smo buseve sa specijalcima s AK47 u rukama ispred i iza našeg autobusa. E da, usput, Srbi i nisu baš previše ljubazni prema Amerima."
"Znate li kako je teško šutirati skok-šut dok odjekuju granate i gore vatre na tribinama? Bio sam nazivan svim mogućim rasističkim imenima, pljuvali su me dok sam igrao na jugu Italije, a u Caserti i Napulju su te mafijaške stvari STVARNE!"
"Mislite da ćete igrati izolaciju na krilu u Grčkoj? Čovječe, te grčke grdosije će vas razbiti – googlajte Greek Baby Shaq..."
"Uperen policijski kalašnjikov u tebe usred bijela dana jer nemaš putovnicu sa sobom stvarno zna uljepšati dan."
"A što ćete napraviti ako ne dobijete široka sjedišta na beskrajno dugom letu za Moskvu? I da, igrao sam za jedan od najboljih klubova u Europi čiji je vlasnik Giorgio Armani... Sad zamislite kako bi vam bilo u nekom od ostalih stotinjak klubova."
"Nekad treniramo po dva sata, a ne budemo plaćeni po dva mjeseca. I kada se žalimo na to, dobijemo još i kaznu."
"Za sve koji su se tek sad uključili – sada nisam u Europi, samo sam ljut na ove NBA tipove koji misle da je košarka u Europi lagana šetnjica. "Da, mogao bih igrati u Europi da zaradim koji dolar", kaže bilo koji NBA tip. Prestani kupovati ratkape što se same vrte i možda nećeš imati problema s dolarima. Ili otiđi do trafike po prezervative, pa nećeš imati 11 razbacane djece. Prestani ulagati u "Never Gonna Make It Records" i spremi novac u štedionice pa nećeš imati problema s dolarima."
"Bit će puno nepotrebnih nesportskih prekršaja ovog ljeta mislite li da možete doći u Europu i uzimati hranu sa mog stola."
"Izrazi "izolacija" ili "jedan-na-jedan" ne postoje u talijanskom, španjolskom, grčkom, ruskom. Bolje da dodaš loptu i ideš napraviti nekome blok."
"Gotov sam, ali molim vas da mi vjerujete – bit će strašno puno nepotrebnih nesportskih prekršaja ovog ljeta ako mislite da tek tako možete doći i uzeti nam posao u Europi!"