Besnilo, jedna od omiljenih knjiga. Ja sam pomalo postao opterećen Pekićem, kao i tim vremenom pre i posle drugog svetskog rata
kod nas. Neverovatan čovek, što reče njegova žena o besnilu je znao više nego doktori, a po Hitrou su danima lutali zajedno kako bi on zapisao sve reklame da bi ga što vernije opisao. Skakavci su na mene ipak najjači utisak ostavili, a sad sam skoro pročitao,
baš jednu za drugom, Uspenje i Sunovrat Ikara Gulbekijana Odbrana i Poslednji dani, i Arsenija, kakav čovek.
Sad posle Arsenija nešto se ložim da na zimu krenem u misiju zvanu Zlatno Runo, ne znam, ili da prvo i ove ostale pročitam.
Ima toliko toga da ne znam šta ću pre.
Danilo Kiš, Enciklopedija Mrtvih, jedva sam je završio, nikako mi nije legla.
Blistavo i Strašno Bekim Fehmiu

Jedva čekam da mi stigne drugi deo.
E da, gde mogu da nadjem knjige od Boža Koprivice? Nigde ih nema.
alcesta wrote:Doduše, ne sviđaju mi se ova Lagunina izdanja Pekića. Solarisovo u tvrdim koricama se mnogo više isplati kupiti, posebno sa sajamskim popustom.
Odvratna su Lagunina izadnja Pekića,Sramota je Runo onako štampati. Dok sam čitao Ikara i odbranu,mislio sam da će mi se raspasti knjiga.
Imam Skakavce i Istoriju Britanskog Carstva, Solaris, sad sam gledao imaju još njegovih knjiga pa kad imam love naručiću