Obradović na izlaznim vratima, Maljković u KrasnodaruIZVOR: SPORTSKE.NET, NOVOSTI.RSIz Grčke stigla informacija da je najtrofejniji trener Evrolige Željko Obradović blizu da napusti redove šampiona Evrope. Razlog je smanjenje budžeta. Boža Maljković postao novi trener Lokomotive Kuban.
Najtrofejniji srpski stručnjak, Željko Obradović, na pragu je odlaska iz Panatinaikosa.
Kako prenose pojedini grčki mediji Obradović će najverovatnije napustiti kormilo šampiona Evrope zbog smanjenja budžeta za narednu sezonu, a samim tim neće biti u mogućnosti da sačuva kostur tima.

Glavni igrači, poput Focisa i Nikolasa, već su postali novi članovi Armani Džinsa. Sato nije obnovio ugovor, pa je i on veoma blizu izlaznih vrata.
Dijamantidis i Batist sigurno ostaju, jer im se plata neće umanjiti.
Sasvim sigurno je da se šampionski tim polako osipa, i da će budžet naredne godine biti drastično umanjen.
Obradović je do sada osvojio osam titula prvaka Evrope, sa Partizanom, Huventudom, Realom i Panatinaikosom, a sa reprezentacijom Jugoslavije je bio svetski i evropski prvak, kao i olimpijski vicešampion u Atlanti 1996.
U Panatinaikosu je punih 12 godina.
Srpski stručnjak Boža Maljković preuzeo je kormilo Lokomotive Kuban iz Krasnodara.

Ekipa koja je prošle sezone zauzela četvrto mesto u prvenstvu Rusije u novu sezonu ulazi sa velikim ambicijama.
''Kada sam razgovarao sa Andreom Vediševim, generalnim direktorom Lokomotive shvatio sam da je to veoma ozbiljan i ambiciozan čovek, predan klubu. On želi da napravimo super klub, koji će igrati na nivou evropskih giganata kao što su CSKA, Real, Barselona i mnogi drugi. Ovaj projekat mi je bio izuzetno zanimljiv'', rekao je Maljković.
Maljković će kao selektor reprezentacije Slovenije učestvovati na EP u Litvaniji.