Board index Košarka Evropska košarka

Evroliga

Re: Evroliga

Postby AirBall » 13 May 2013, 00:00

Talicni Tom wrote:@Air
Jasna mi je poenta i slazem se sa njom. Evo i ovaj put nas je lopta ubijedila da zivimo u zabludi. A samo jedna od njenih personifikacija je Milos. Mozda najisturenija, nikako jedina.

Jedino mi se ne svidja nacin na koji sve to izlazes, ipak je Milos najbolji izdanak nase skole u posljednjih deset godina, i kad ga mazes govnima mazes i sve ostale, ustvari njih mnogo vise koji ni izbliza nisu dobacili dokle je on. Ima ih.

A nase neznanje ima i brojne druge oblike i zablude. Opet se mogu uzeti primjeri iz Olija, jer nama nisu valjali recimo Law i Antic, mi ne znamo od nasih juniorskih sampiona da napravimo igrace tipa Papanikolau ili Slukasa, Mirotica i slicne.

Zato brojimo razne Muslije, Djekice, Milutinovice, Cvetkovice i ine...mnogo je vecih zabluda od Teodosica...

Sve je to tacno prijatelju moj, ali se o Markovicu i Cvetkovic ne prave mitovi, ne kuju se u zvezde,svesni su svojih nedostataka i igraju u skladu sa istim... Teodosic je slika i prilika srpske kosarke danas, vrlo talentovan, lucidan, zna o kosarci sve, ali kad igramo protiv neke Litvanije ne mozemo da odbranimo pik, primamo po 100 poena i slicno...

Porazno je to sto od jedne kosarkaske nacije gde je bar 5 igraca od 12 imalo hrabrosti da resava utakmicu smo dosli u situaciju da nemamo nijednog... Slazem se da je on najmanje sporan od svih ostalih, ali upravo je to nesto najporaznije...

Jer imali smo mi Diamantidise i Spanoulise nekoliko decenija pre Grka, ali to cvece vise ne raste u nasem vrtu... Za drugog su dunje zute...

U srpskoj kosarci od kad se penzionisao Bodiroga ne postoji institucija match winnera...
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby kondor » 13 May 2013, 00:10

Tegi wrote:Partizan '88-Djordjevic, Paspalj, Grbovic, Pecarski i Divac :biggrin:
Jugoslavija '95- Djordjevic, Bodiroga, Danilovic, Paspalj i Divac
Panatinaikos, kada ih je Partizan izbacio- DD, Spanulis, Jasika, Focis i Batist
Partizan '13- Leo, Bogdan, Bertans, Lovernj i Gagic :biggrin:
Francuska '11- Parker, Batum, Dijao i Noa

Seticu se jos.

Ne slazem se za Litvaniju 2003. Macijauskas bese premlad, Aurelius Zukauskas nije bio sam vrh, Stombergas mator.....

Pokupio si mi 95, to je trebalo uslijediti, ali pobjeze Aleksa glavom bez obzira :biggrin:

Bivsa Juga, ona iz Zagreba 89 je sigurno najjaci tim koji se pojavio u Evropi.
Spanija vec skoro deceniju igra sa strasnom generacijom.
Argentina je imala svojih perioda, 2004 svakako vrhunac.
Panathinaikos mozes uzeti u jos 2-3 sezone, sezonu prije su osvojili sa slicnim timom.
Imao je i Olympiakos jaku ekipu 2010, tu je bilo sigurno 4-5 klasa, ali je imao i Teodosica :D Barcelona iste te godine.
Kad covjek krene sa nabrajanjem ne moze se zaustaviti :biggrin:
kondor

Postby Блок_64 » 13 May 2013, 00:15

U srpskoj kosarci od kad se penzionisao Bodiroga ne postoji institucija match winnera...

Тачно,и постоје огромни разлози за то.Тако да можемо драгом богу да захвалимо што имамо и једног каквог таквог теодосића у односу на то како радимо са децом.Данас сам имао прилику да гледам једну кадетску у такмицу где један рецимо екипа А игра три четвртине зону 2-1-2 а тим Б 1-3-1 прво полувреме а друго полувреме 2-3 зону.И ми се питамо куда иде наша кошарка и зашто немамо талената.Па иде дотле да је рецимо и у пионирима забрањено играти пик али није забрањено правити блокове од лопте.Полако и сигурно и наравно и на време успевамо да убијемо оно што нас је красило годинама уназад.Креативност.
АВАНГАРДА-ФОРУМ ГРОБАРА СВИХ БОЈА

Не јебе леп него Боби.
Блок_64

Postby harper lee » 13 May 2013, 01:11

Izgubio Real? Ima Boga.
Ignorisem te k'o Vucic poplavu.
harper lee

Postby Nikola » 13 May 2013, 02:54

Zakljucajte topic.
Ne znam cemu ovde prica o Teu, CSKA, ili ko zna kome. Veceras je, zaista, pobedila kosarka
4,250+ consecutive matches in which the club has included at least one homegrown player in the matchday squad. MUFC - The Religion

"Takva bitka nije mogla da se dobije [...]. Već je morala da se vodi." Dule Vujošević
Nikola

Postby MilosRS » 13 May 2013, 08:31

Cestitke Olimpijakosu na fantasticnoj pobjedi. Onaku zatrpati Real, strasno.
Spanulis nakon ocajnog prvog poluvremena, nevjerovatno drugo. Law briljantan, nije mi bilo dobro kad sam se sjetio njegovih partija kod nas i vidio ono sinoc.
Pobjeda tima nad individualcima i definitivno pobjeda boljeg trenera nad za klasu losijim.

Edit: Da li neko moze da mi objasni zasto je vec godinama Rodrigez zapostavljen minutazom u odnosu na Ljulja?
Sto vise upoznajem ljude, to mi je draze sto radim sa masinama
MilosRS

Postby Baron » 13 May 2013, 09:05

@Milos, i ja se pitam, al' valjda sto je Ljulj mladji, nemam drugo objasnjenje iako nije klasican plej..

Molim da mi neko okaci link za download utakmice, pogledam sto utakmica ove sezone i zakasnim na finale ABA lige, pogledam bar jos 50 u EL i ne odgledam po vasim komentarima nikad bolje finale..Dzoni, jebeni retarde.
Baron

Postby misionimp » 13 May 2013, 09:12

ne moze da prodje bez njega :biggrin:

Image
misionimp

Postby kondor » 13 May 2013, 09:52

MilosRS wrote:Cestitke Olimpijakosu na fantasticnoj pobjedi. Onaku zatrpati Real, strasno.
Spanulis nakon ocajnog prvog poluvremena, nevjerovatno drugo. Law briljantan, nije mi bilo dobro kad sam se sjetio njegovih partija kod nas i vidio ono sinoc.
Pobjeda tima nad individualcima i definitivno pobjeda boljeg trenera nad za klasu losijim.

Edit: Da li neko moze da mi objasni zasto je vec godinama Rodrigez zapostavljen minutazom u odnosu na Ljulja?

Skandalozna odbrana i igranje kao u cirkusu :D Raspadali su se dok je on bio u igri. Za Real bi bilo bolje da se sinoc nije pojavio.
kondor

Postby 71:70 » 13 May 2013, 10:01

Ne znam zasto, ali mene ovaj tim olyija podseca na upgrade f4 tim partizana, samo su oni imali lawa a mi rasica.
71:70

Postby AirBall » 13 May 2013, 11:54

Veliki majstor Kill Bill

Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby Napredpartizan » 13 May 2013, 19:31

Kaze Bartomeu da ce Montepaski igrati naredne 2 godine u Firenci zbog male dvorane u Sieni, bas me zanima kako ce to biti..Gube domaci teren i atmosferu koju imaju u Sieni..
Napredpartizan

Postby Zlaja » 13 May 2013, 19:42

Čović za SPORTAL.RS: Igraćemo Evroligu, Belošević sa više odela, bravo grčka Zvezdo...

Predsedsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović prisustvovao je u Londonu završnici Evrolige.. O utiscima sa najveće klupske smotre košarke za SPORTAL.RS Čović ističe:

- Pobedio je najbolji tim. Olimpijakos je dokaz da srednje skroman budžet koji imaju Atinjani u odnosu na rivale nije prepreka da se osvoji titula. Grci su izuzetan tim, dobro ukomponovan i spreman i zaslužili su da odbrane titulu. Navijao sam za njih jer Olimpijakos je grčka Crvena zvezda. :roll:

Jeste li se viđali i sa zvaničnicima evropske košarke?

- Razgovarao sam sa predsednikom Evro lige Đordijem Bartomeuom i odgonetnuta je svaka sumnja u Zvezdino učešće u Evroligi naredne godine. Dakle, sve spekulacije da nismo sigurni učesnici su samo zlonamerne.

U dva meča istakao se naš sudija Ilija Belošević?

- Odradio je posao fantastično i u polufinalu i finalu. Samo, voleo bih da tako sudi i u našoj i regionalnoj ligi. On izgleda ima više odela. Primetio sam da ne trpi pritiske, vređanja... A, zašto je to dozvoljavao u Laktašima? Neka i kod kuće sudi kao u Evropi, jer ipak je njega iznedrila naša košarka.
Zlaja

Postby ОГИ » 13 May 2013, 20:01

Image
Полети високо птицо бијела
огласи свима својим криком
нека те чује Европа цијела
да земљу своју не дамо ником!
ОГИ

PreviousNext

Return to Evropska košarka