Talicni Tom wrote:@Air
Jasna mi je poenta i slazem se sa njom. Evo i ovaj put nas je lopta ubijedila da zivimo u zabludi. A samo jedna od njenih personifikacija je Milos. Mozda najisturenija, nikako jedina.
Jedino mi se ne svidja nacin na koji sve to izlazes, ipak je Milos najbolji izdanak nase skole u posljednjih deset godina, i kad ga mazes govnima mazes i sve ostale, ustvari njih mnogo vise koji ni izbliza nisu dobacili dokle je on. Ima ih.
A nase neznanje ima i brojne druge oblike i zablude. Opet se mogu uzeti primjeri iz Olija, jer nama nisu valjali recimo Law i Antic, mi ne znamo od nasih juniorskih sampiona da napravimo igrace tipa Papanikolau ili Slukasa, Mirotica i slicne.
Zato brojimo razne Muslije, Djekice, Milutinovice, Cvetkovice i ine...mnogo je vecih zabluda od Teodosica...
Sve je to tacno prijatelju moj, ali se o Markovicu i Cvetkovic ne prave mitovi, ne kuju se u zvezde,svesni su svojih nedostataka i igraju u skladu sa istim... Teodosic je slika i prilika srpske kosarke danas, vrlo talentovan, lucidan, zna o kosarci sve, ali kad igramo protiv neke Litvanije ne mozemo da odbranimo pik, primamo po 100 poena i slicno...
Porazno je to sto od jedne kosarkaske nacije gde je bar 5 igraca od 12 imalo hrabrosti da resava utakmicu smo dosli u situaciju da nemamo nijednog... Slazem se da je on najmanje sporan od svih ostalih, ali upravo je to nesto najporaznije...
Jer imali smo mi Diamantidise i Spanoulise nekoliko decenija pre Grka, ali to cvece vise ne raste u nasem vrtu... Za drugog su dunje zute...
U srpskoj kosarci od kad se penzionisao Bodiroga ne postoji institucija match winnera...