by AirBall » 12 May 2013, 22:08
Zbilja ne znam kojim recima da iskazem svoje divljenje kosarkasima Olympiacosa i treneru Bartsokasu... Ono sto su pokazali veceras je prava umetnost, jer potuci Reala u run & gun utakmici, dati im 100 poena i okrenuti -17 u finalu ne moze bas svako... Da kuriozitet bude veci oni su se i prosle godine vratili u finalu protiv CSKA nakon sto su gubili 19 razlike 12 minuta pred kraj... Nema sumnje da je Spanoulis koji je MVP EL i jedan od najskupljih igraca u Evropi lider ove ekipe, ali oni su bili u igri i na poluvremenu kada je popularni Kill Bill ima index korisnosti od -10... Blistali su u tim trenucima Amerikanci Hines i Law... Hines je bukvalno pohapsio unutrasnju liniju Reala, zakljucao je reket, podelio banane, unosio preko potrebnu energiju, dok Law jos jednom pokazuje da je covek odluke, jer on naprosto podivlja u bitnim utakmicama, odigrao je ovaj mec kao savrseni kompjuter... Imati index +31 u finalu je za postovanje... Kad se tu dodaju sjajne role Antica, Sloukasa, Perperogloua, Shermadinija, Katsivelisa, Printezisa i odbrana titule je postala realnost... Laso je jos jednom pokazao da nije trener za Real, jer kad povedes 17 razlike mec ne smes da izgubis, uradio je isto sto i Kazlauskas prosle sezone na klupi CSKA... Iako sam probao na pocetku da navijam za Real nije islo, jer previse volim kosarkasku igru i znam da bi bila nepravda da je kraljevski klub pobedio... Navijacki jesam ravnodusan, ali je kraljica igara izvojevala veliku pobedu...
Spanoulis je u drugom poluvremenu dao 22 poena... Tako se postaje kosarkaski besmrtan... Mozda je skup, ali vredi svaki cent... Pretpostavljam da Vatutin place negde u uglu O2 Arene i razmislja ko im je pare sprcao...
Cestitke Pirejcima, ovo je jedna od najcistijih titula ikada, jer su bukvalno obrisali patos i sa CSKA u polufinalu i sa Realom u finalu...
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза