rankoro wrote:Zar zbilja ocekujes da napise nesto protiv Turske vece su sanse onaj Zukorlic to da uredi
Ne bih da prejudiciram i pisem nesto o nacionalnoj i verskoj pripadnosti i uticaju na njegovo rasudjivanje o kosarkaskom polufinalu, zato sto ga ne poznajem.
Proctor wrote:@Alonzo
Rijetko je naici na slicnu kriticku ocjenu o nekom segmentu Edinovog rada, pa evo da kazem i ja par rijeci.
Iskreno, pratim Edina jos od njegovog rada na televiziji OBN, i meni licno je najzanimljivije pratiti kosarkaske prenose koje on komentarise. Niti kazem da je najstrucniji niti najpotkovaniji, ali jednostavno je tako. Rekao bih da je upravo posao sportskog komentatora ono sto mu najbolje lezi.
Sto se tice ovih njegovih kolumni, smatram da su one bas ono sto ti kazes, pitko i neobavezno stivo u kojem je jasno da preovladavaju njegovi licni stavovi, dopunjeni tim nekim zanimljivim detaljima, pikanterijama i cime sve ne, koje on svjesno ubacuje kako bi privukao citaoce. I sasvim je jasno da ta formula funkcionise, jer su komentari na njegova pisanija u ogromnoj vecini pozitivni. Cini mi se da je ocigledno i to da cilj ovih kolumni i nije pruzanje nekih ozbiljnijih kosarkaskih analiza niti kosarkasko edukovanje citalaca, vec cista zabava i razonoda. Bar ja na to tako gledam.
Da se razumijemo, meni je bilo vrlo zanimljivo procitati i ovo sto si ti napisao, ali kad bi Edin na taj nacin pristupao pisanju svojih kolumni, nisam siguran koliki bi bio odziv i kakve bi bile reakcije njegovih citalaca. Mislim da je to jedina kvaka u svemu ovome.
Razmisljao sam i o ovome, jer je ocigledno da je namerno ubacio sve ove tabloidne informacije, da bi citaocima bilo zanimljivije, ali se onda postavlja pitanje -> koja je njegova ciljna grupa i koje citaoce on zeli da privuce? To je ujedno i udarac za Mondo, jer sami sebi porucuju - zelimo da sto vise ljudi procita ovaj text, da podignemo "tiraz" jer je svakako zanimljivije procitati sta je Kobi jeo i pio nego da -> Lakersi pobedjuju kada on belezi manje od 20 suteva po utakmici. A naslov na mondu -> ogroman, posvecena mu je paznja - Kobi nemilosrdni...i onda udjes i citas kako je jeo pizzu i popio coca colu, kako nije zvao svoje roditelje na vencanje i slicno. Cudo nije napisao koliko puta je prevario Vanesu.
Ali ima ovde jedna fora. Edin je u tom opste zabavnom textu -> zakljucio "kako je moguce da Earl Klark dobija prednost u odnosu na Gasola u bilo kojem sistemu i svemiru"...i cudi se "kako D'Antoni zeli krilnog centra koji ima dobar sut za tri poena"...on u zabavnom i neobaveznom kontekstu pokusava stucno da komentarise. Sto znaci da je ipak posvetio malo paznje i opaza odredjene situacije i sa strucnog aspekta. Ipak, to radi prikriveno i nasminkano, jer ipak trazi citaoce tabloida, a ovo strucno -> mozda prodje, jer je napisano u nekom "smehu i zabavi"...
Pa zatim zakljucuje -> "kako je Gasol izdominirao protiv Amerike na OI"...bez ikakvog razmisljanja je to napisao, iako je Gasol igrao centra, a ne pf-a u spanskoj reprezentaciji.
Situacija u zemlji je jako losa i ovde najlakse prolaze "laka stiva". Najcitanija knjiga nam je ona o sponzorusi, najgledanije emisije su nam -> veliki brat, farma, televizija pink na celu sa grand paradom i ostale emisije koje se bave svim detaljima o zivotu "zvezda" u nasoj zemlji i okolini. Ujutru kada se ustane, prvo da se procita o Jeci i Ceci i sta su one jele i pile, pa tek onda da se kupi mleko i hleb za koji se nema para. Naravno, pored ogledala se uvek prolazi, jer retko ko sme da stane i pogleda se i kaze sta je juce uradio da mu bude bolje i sta ce danas uraditi da mu sutra bude bolje.
Narod voli senzacije, gleda televiziju u proseku 5h, zabavlja se i peva...jer je od nastanka sveta uvek bilo -> hleba i igara ako bude, bice i ovca za sisanje. A to sto su prazniji dzepovi, sto sve manje para ima, sto imamo generacije i degeneracije neobrazovanih ljudi koji odlaze i mladih ljudi koji dolaze - o tome necemo, jer se u ovoj zemlji ne isplati ulagati u kulturu, sport i obrazovanje. Najlaksa su laka stiva, jer zasto bi neko razmisljao i uradio nesto korisno za mlade ljude i naucio ih pravim stvarima koje ce im pomoci kada dodju njihovi sinovi, a kasnije i unuci. Odoh predaleko, pa da se vratim...

Earl Klark pozdravlja Edina, sa 20 poena, 12 skokova, 4 asistencije i 4 pogodjene trojke. Au, zaboravio sam da Lakersima ne treba krilni centar koji sutira trojke...
U prevodu, Edinovim recnikom...Earl Klark je pre utakmice pojeo 3 big maca, popio jednu manju coca colu, jedan srednji pomfrit i jednu pitu od jabuke.
@ lockdown
Headshot
tm