Board index Tenis Turniri

Davis Cup

Re: Davis Cup

Postby Gama » 19 Nov 2012, 13:34

Ajd' jedva cekam :tenis:

Dan posle
Image
With Prague Castle in the background, tennis players, left to right, Lukas Rosol, Radek Stepanek, Tomas Berdych, Ivo Minar, Prague Mayor Bohuslav Svoboda and non-playing captain Jaroslav Navratil pose with the Davis Cup in Prague, Nov. 19, 2012.
Image
Gama

Postby alcesta » 19 Nov 2012, 16:05

Prelepa je zajednička slika. Minar i Rosol došli do salatare ni krivi ni dužni :D
Nisam uspela da vidim dodelu :( Gamin link mi je isključio kompjuter sinoć :D ali hvala svakako, ponuđen ko počašćen :D
I will not walk your dusty path and flat,
denoting this and that by this and that,
your world immutable wherein no part
the little maker has with Maker's art.
I bow not yet before the Iron Crown,
nor cast my own small golden sceptre down.
alcesta

Postby Milutinov Tata » 19 Nov 2012, 16:18

Gama wrote:Kanadjani resili da Vankuver bude domacin 1.kola(februar) DC-a.
Igraju sa Spanijom, verovatno na ultra brzom terenu :laugh:

E nadao sam se da bi mogli igrati negde u Torontu :sakaosto: . Ishod tog meca ne zavisi od brzine podloge, vec sastava Spanije.
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby alcesta » 19 Nov 2012, 16:23

Evo još jedna slika Lendla kako se smeje, sad pa ko zna kad :biggrin:
Image
alcesta

Postby Gama » 19 Nov 2012, 17:13

Milutinov Tata wrote:E nadao sam se da bi mogli igrati negde u Torontu :sakaosto: . Ishod tog meca ne zavisi od brzine podloge, vec sastava Spanije.

Ma naravno :biggrin: , ja to ironicno, zbog Amera koji su izgubili kod kuce na brzoj podlozi a i sada bi Cesi izgubili da je bio Rafa.

Mislim da Rafa nece igrati protiv Kanade.

Alcesta, evo i ovde, doduse ne smeje se vise se smeska :biggrin: . Nikad ne bih rekla da bi Lendl obukao ovakvu kosulju.
Image
Gama

Postby M.S. » 20 Nov 2012, 09:39

Kod Dejvis kupa volim baš ovakva finala i reprezentacije kakva je češka. Bez dominantnog i velikog igrača (Berdih je izuzetan, ali ne veliki igrač), sa izrazitim timskim duhom i željom koja prevazilazi značaj takmičenja, sa timom koji je unutar samog kupa veći nego što je prosti zbir igrača i igračima koji jedni sa drugim čine sinergiju iz koje pružaju više nego što bi u drugim okolnostima mogli i znali.

Timovi kakvi su Švajcarska ili Srbija meni nisu toliko zanimljivi (naravno da za potonji navijam, reč je o mom generalnom sentimentu), a da ne govorim da sam smatrala da je kup Novaku veliki balast (iako je u praksi on ispao zamajac). Sva sreća pa je na vreme osvojio i pametno od Rodžera što je cilj koji ne zavisi samo od njega izbacio na vreme iz agende. Ove sezone smo, recimo, imali velike šanse da osvojimo jer je Novak bio u boljoj formi nego '10, a Janko igrao sezonu života, ali srećom je ta stavka ispunjena i ima vremena da se ponovo cilj postavi, ipak, bez imperativa.

Timovi poput Španije su izuzetni i moguće neponovljivi (pretpostavljam da je ova generacija španskog tenisa sa sve Verdaskom i Lopezom dok su bili u formi, Fererom koji je uvek pouzdan i Nadalom kao najboljim španskim teniserom ikad najbolja reprezentacija koju su imali i svakako najduža klupa DC-a ikad). Ali, zaboga, šta je u tome zabavno, sem samim Špancima i fanovima Nadala (mada i tu dolazimo do nelogičnosti-znam prilično ljudi koji u Srbiji navijaju za njihov tim zbog Nadala, čak i kad igra protiv nas, a znam bogami i nekolicinu na netu -premda ni približno u istom broju-iz Španije koji navijaju za nas uvek, a zbog Novaka).

Češku reprezentaciju pomnije pratim od meča sa Švajcarskom 2007. i više puta sam se osvrtala na njihov izuzetan tim i okolnost da ima međusobnu hemiju i želju koja je teško uporediva i sa jednim drugim timom na sceni. Izuzetak je možda naša reprezentacija iz vremena do osvajanja ili argentinska s aspekta želje, ali ne i hemije. Slobodno mogu da kažem da je Berdih u DC-u prvo postao značajan igrač i da je tek docnije to transponovao na singl konkurenciju. Pomalo distanciran čovek koji nema dobar balans sopstvenih emocija niti zna da ih artikuliše i izrazi, u kupu je to mogao i uvek je delovao životnije, inspirisanije i odvažnije. Što se Radeka tiče, on predstavlja redak primer da navijam za igrača koji mi je oduvek, bez ikakve dileme i u najblažoj formi, antipatičan. Još iz vremena kad mi je poznatiji bio kao momak Martine Hingis (šta će ta devojka s njim wtf? btw, to je bila moja omiljena teniserka-i slatka i odlična igračica), preko njegovih majmunisanja u mečevima poput onog sa Novakom na USO 07-a podsećam se da je mnogima bio simpatičan-preko odnosa sa pametnicom koja je mogla da bude top 3 igračica i slem osvajačica ali joj se više sviđalo da bude Mirka. Pa ipak, on je toliko dao češkom timu, bio je definitvno njegova lokomotiva i spiritus movens.

Češki dubl je verovatno najinspirativniji dubl sačinjen od sing igrača koji sam skoro pratila, njihov zajednički rekord je 12/1 (Berdihov dubl rekord je 16/1, a Radekov 14/2) i osovina koja je vodila Čehe konačno do željene salatare. Svaka čast, momci.

I, na sekund, da se pozabavim Berdihovim trash talk-om. Ispalo je da je ipak bio u pravu, na kraju. I generalno mislim da nema ničeg lošeg da postoje i ljudi koji neće davati stereotipne odgovore, a da se to smatra kao skromno ( :navodno: ), ili uvijeno u petnaest celofana pa da se to smatra za otmeno ( :navodno: ). Almagro jeste bio slaba karika tog tima i ne treba biti Berdih da se to zaključi.
Najbolji je režim za sve ljude. Najgori su ljudi za sve režime.
M.S.

Postby ivana23 » 04 Dec 2012, 10:39

@Davis Cup
Tickets for the #DavisCup 1st Round match between Canada and Spain in February sold out in only 80 minutes!! Should be a great atmosphere!
ivana23

Postby alcesta » 05 Dec 2012, 18:44

Tomić neće igrati naredni meč za Australiju:
http://www.tennis.com/news/2012/12/tenn ... L-EveRFCgR
alcesta

Postby alcesta » 17 Dec 2012, 16:14

Wawrinka: Davis Cup not priority for Federer
Matt Cronin | Sunday, December 16, 2012
Stanislas Wawrinka tells sport.ch that while he understands his compatriot Roger Federer’s decision not to play Switzerland’s 2013 first-round Davis Cup tie against the Czech Republic, he is disappointed.

The 31-year-old Federer recently said that if he chose to play Davis Cup next year, he would have to drop more tournaments from his schedule. He will already be skipping the Masters tournament in Miami, which begins in mid-March.

“Roger has been saying for years that he wants to play the Davis Cup and it is important, but that’s apparently not the case,” Wawrinka said.

It’s a shame how he interprets things to suit his own opinion. Davis Cup is not a priority for him at the moment.”

Federer did play two Davis Cup ties this year: Against the United States at home in the first round of the World Group (a loss), and against the Netherlands on the road in a World Group playoff (a win).

Stan nam je malo nervozan :D
alcesta

Postby Gama » 17 Dec 2012, 17:51

Ovaj boldovan deo - cista istina.
Malo glupo deluje da se sad Vava zali ali ne verujem da bi bilo sta prvi zapoceo. Verovatno mu je Fed prvi stao na zulj a ovaj ne zeli da ostane duzan :D
Gama

Postby alcesta » 21 Dec 2012, 16:50

Ovaj opet briljira u svom stilu :tap:
http://www.b92.net/sport/tenis/vesti.ph ... _id=670991
:colera:

Nego nije mi ovo baš jasno:
TENISKI savez Srbije raspisao je konkurs za izbor saveznih kapitena Dejvis i Fed kup reprezentacije Srbije.
Kandidati moraju da imaju iskustvo od najmanje pet godina kao igrači ili treneri na ATP ili VTA turu, ili kao selektori reprezentacije.
Potrebno je da se podnese i plan rada u četvorogodišnjem periodu, koji mora da obuhvata i plan rada sa igračima iz A junior tima.
Konkurs traje do drugog januara 2013.

Za Vraneša znamo, ali znači li to da ima šanse i Boće da se ratosiljamo u dogledno vreme? :biggrin: On je tu za Belgiju sigurno, što se vidi i iz priloženog :crybaby:
alcesta

Postby jabukamen » 22 Dec 2012, 06:39

U vreme najvece hajke protiv Srba se ne secam da se bilo ko plasio Cikaga ili Beca. Njegovo je pravo da se plasi, neka imaju mere opreza, ali to iznositi u javnost je debilizam na kub. Mada od njega nisam ni ocekivao bilo sta pametno.
"Da imamo život, sport bi nam bio zabava a ne patologija." Sloba Milošević twitter.
jabukamen

Postby alcesta » 22 Dec 2012, 15:04

Ma idiot. Pa još sad kad se digla ovolika frka oko fudbalera i FIFA istražuje.
Njemu treba zabraniti da daje izjave za medije, ako su već zapeli da ga drže za selektora neka mu neko piše izjave, da ih uči napamet i da ga obavežu ugovorom da neće mimo toga ni zinuti. Kakva blamaža :tap:
alcesta

Postby Gama » 22 Dec 2012, 20:04

:laugh:
ala si se ti nasekirala sta Obradovic prica. Ma pusti ##^#$3
A tek sto mrzim te konkurse pro forme :colera:, objavljuju konkurs a obojica tvrde da ce biti selektori. Ko je ovde lud?! Neka se bar prave blesavi i kazu da ne znaju kako ce TS po zavrsetku konkursa odluciti....
Gama

Postby alcesta » 22 Dec 2012, 20:32

Ma ja vodim računa da izbegavam njegove izjave, svaki put se iznerviram, ali ovoliki naslov nisam mogla da promašim :(
Pričalo se nešto da će Vraneš da ide, ali možda je to bilo samo zbog konkursa. Kako god, ništa bitno ne menja na stvari, samo se džabe ponadah za DC.
alcesta

PreviousNext

Return to Turniri