Izviđač je inače prvi iz prostog razloga što im je tako ,,dodijeljeno'', tj ljetos su kao šampion BiH aplicirali za pozivnicu za Evropsku ligu, sezonu prije toga su je dobili direktno za grupnu fazu, a za ovu sezonu su im dali pozivnicu, ali su izmislili specijalne kvalifikacije, i odabrali češku Karvinu i njih kao ekipe koje će da igraju specijalne kvalifikacije za EL, umjesto običnih.
Jedina razlika između običnih i specijalnih kvalifikacija je što poraženi iz specijalnih kvalifikacija ne završava evropsku sezonu, nego nastavlja takmičenje u Evropskom kupu. I sve bi to bilo ok da nisu odlučili da taj poraženi koji ide u evropski kup po automatizmu dobija i prvo mjesto na rang listi

Tako da je Izviđač odlukom EHF povlašćen do finala.
U vezi njih je upadljivo da igraju odlično kod kuće, ali su se u prvom kolu mučili sa italijanskom ekipom, u drugom jedva izbacili ukrajinski Motor, sad su u trećem iznenadili i izbacili favorizovani Anortozis, iako je ove i nakon razočaravajućeg remija na Kipru 150 navijača pratilo čak do hrvatske zabiti u Hercegovini. To sigurno ne bi bio lak dvomeč, morali bismo da odemo na revanš sa ozbiljnom zalihom da nas tamo ne bi uhvatili u mašinu, ali bi itekako moglo da se igra, može se reći da su najpoželjniji protivnik.
Za Rumune i Islanđane nemam pojma šta da mislim, ovi prvi su u oba meča protiv Finaca (oba igrali u Finskoj) gubili ubjedljivo i ekspresno se vraćali iz minusa i okretali utakmicu, a vidim da su i prošloj rundi protiv Kosovara igrali toplo - hladno ali na kraju relativno rutinski prošli, sigurno bi i protiv njih moglo da se igra, ali očigledno za sad igraju koliko im je potrebno. Koliko vidim imaju dosta težak raspored u ligi i kupu u periodu kad će se igrati četvrtfinale, a i Stevan Vujović je poslednje tri sezone proveo tamo i trebalo bi da ih dobro poznaje, recimo da su drugi najpoželjniji protivnik.
Što se tiče Olimpijakosa, i ja imam utisak da su najmanje poželjan protivnik, vjerovatno i najbolja preostala ekipa u takmičenju, i sigurno bismo bili autsajderi, mada ne vjerujem da su baš toliko moćni da ne bismo imali nikakve šanse.
Imaju nekolicinu grčkih reprezentativaca što možda ne zvuči baš zastrašujuće, ali Grci su sve bolja i opasnija reprezentacija, prije par nedelja su Vujović i Ćorsović igrali za Crnu Goru dvije prijateljske protiv njih, oba puta su Grci dobili rutinski, u drugoj i više od toga, a uglavnom je nosilo par igrača iz Olimpijakosa. Tražio sam danas strim da ih vidim protiv Norvežana, ali ga nije bilo, ne znam imaju li kakvu podršku sa tribina, u svakom slučaju što dalje od nas, to bolje. Ili makar tako djeluje, brzo ćemo vidjeti kakve su nam bile procjene.