Board index Razni Sportovi Rukomet

Evro lige i kupovi u rukometu, transferi, aktuelnosti...

Re: Evro lige i kupovi u rukometu, transferi, aktuelnosti...

Postby werbatim » 16 Feb 2025, 19:37

Djordjic nije dobio ni jedan minut, i odmah je igra licila na nesto. Juce je strasno izgledalo sa njim na terenu 45 minuta. Moze da odigra 10-15 i to je to.
werbatim

Postby Radonjaa » 17 Feb 2025, 02:52

Lester Bo wrote:Sve se odražava i na igrače.

Mrtvilo u obe utakmice.

Ni blizu energije od jesenas.

Evo ih čuli me,dosta bolje drugo poluvreme.

Obe utakmice mnogo čudne,da jednu utakmicu načisto podbaciš na svakom mogućem polju,a u drugoj da ovi izgledaju lošije nego li prosečan tim domaće lige.

Čini mi se da su u štabu pred dvomeč znali o Grcima malo više nego mi na forumu :biggrin:
Doduše, oni nisu došli da časno poginu i da se oprobaju protiv jačeg, nego kao što reče Zečević, da prođu dalje. Muški su odigrali, a nisu ni toliko loša ekipa za ovaj nivo. Svakako razočaravajuće da izgubiš prvu utakmicu od gomile klinaca, a i tužna atmosfera je sigurno doprinijela.
Opet, da je bilo samo do anonimnosti protivnika, ne bi nam danas trebalo 35 minuta da odemo na komfornu razliku, i to u pomognuto kaznom od 2 minuta za njihovu klupu i serijom odličnih odbrana Hejdarirada, posle čega su se raspali. Da nije bilo te sekvence ili da je sa druge strane bila malo iskusnija ekipa, pitanje je kad i kako bismo prelomili.

Žrijeb je sledećeg utorka, bićemo u drugom šeširu, jedino sa AEK-om sigurno nećemo igrati, sve ostalo je u opticaju.

Ako koga bude zanimalo da zna šešire (naravno, 4 bolje rangirane ekipe će u prvi šešir, 4 slabije rangirane u drugi) prije nego što ih usporeni EHF objavi, tj kako se budu kompletirali rezultati ostalih parova, rang lista preostalih ekipa je:

1. Izviđač
2. Baia Mare
3. Haukar
4. Olimpijakos
5. Bešiktaš
6. Anortozis
7. BK-46
8. Alkaloid
9. Runar
10. Partizan (kvalifikovan)
11. AEK (kvalifikovan)
12. Brixen
13. Dramen
14. Jeruzalem

Može komotno da bude žrijeb za fudbalsku Ligu Konferencija.
bwa wrote:Micko Talijan

СрбинПодгорица wrote: Кунем вас се ову сезону преживјети нећу
Radonjaa

Postby Slaninar » 18 Feb 2025, 21:28

Kakvo poluvreme protiv lidera Bundeslige… Steta za Sesin promasaj na prazan gol i za kasniji zicer. Mogli smo da vodimo ovako 17:18. Svakako sjajna predstava.
Slaninar

Postby Lester Bo » 23 Feb 2025, 18:17

Radonjaa wrote:

Ako koga bude zanimalo da zna šešire (naravno, 4 bolje rangirane ekipe će u prvi šešir, 4 slabije rangirane u drugi) prije nego što ih usporeni EHF objavi, tj kako se budu kompletirali rezultati ostalih parova, rang lista preostalih ekipa je:

1. Izviđač
2. Baia Mare
3. Haukar
4. Olimpijakos

5. Bešiktaš
6. Anortozis
7. BK-46
8. Alkaloid
9. Runar
10. Partizan (kvalifikovan)
11. AEK (kvalifikovan)
12. Brixen
13. Dramen
14. Jeruzalem

Može komotno da bude žrijeb za fudbalsku Ligu Konferencija.

Sve 4 prve ekipe su prošle tako da su nam to potencijalni rivali u četvrtfinalu,dobro je makar Alkaloid izbegnut,odlični su ove sezone.

Mislim da protiv Izviđača može da se igra,protiv Rumuna se pre 3 godine ispalo nešto baš tesno,Islanđani igraju mnogo jaču ligu,zeznuto putovanje,jedino da obe budu kod nas,dok protiv Olimpijakosa po meni teško da možemo nečemu da se nadamo.
Lester Bo

Postby Radonjaa » 23 Feb 2025, 22:59

Izviđač je inače prvi iz prostog razloga što im je tako ,,dodijeljeno'', tj ljetos su kao šampion BiH aplicirali za pozivnicu za Evropsku ligu, sezonu prije toga su je dobili direktno za grupnu fazu, a za ovu sezonu su im dali pozivnicu, ali su izmislili specijalne kvalifikacije, i odabrali češku Karvinu i njih kao ekipe koje će da igraju specijalne kvalifikacije za EL, umjesto običnih.
Jedina razlika između običnih i specijalnih kvalifikacija je što poraženi iz specijalnih kvalifikacija ne završava evropsku sezonu, nego nastavlja takmičenje u Evropskom kupu. I sve bi to bilo ok da nisu odlučili da taj poraženi koji ide u evropski kup po automatizmu dobija i prvo mjesto na rang listi :biggrin: Tako da je Izviđač odlukom EHF povlašćen do finala.

U vezi njih je upadljivo da igraju odlično kod kuće, ali su se u prvom kolu mučili sa italijanskom ekipom, u drugom jedva izbacili ukrajinski Motor, sad su u trećem iznenadili i izbacili favorizovani Anortozis, iako je ove i nakon razočaravajućeg remija na Kipru 150 navijača pratilo čak do hrvatske zabiti u Hercegovini. To sigurno ne bi bio lak dvomeč, morali bismo da odemo na revanš sa ozbiljnom zalihom da nas tamo ne bi uhvatili u mašinu, ali bi itekako moglo da se igra, može se reći da su najpoželjniji protivnik.

Za Rumune i Islanđane nemam pojma šta da mislim, ovi prvi su u oba meča protiv Finaca (oba igrali u Finskoj) gubili ubjedljivo i ekspresno se vraćali iz minusa i okretali utakmicu, a vidim da su i prošloj rundi protiv Kosovara igrali toplo - hladno ali na kraju relativno rutinski prošli, sigurno bi i protiv njih moglo da se igra, ali očigledno za sad igraju koliko im je potrebno. Koliko vidim imaju dosta težak raspored u ligi i kupu u periodu kad će se igrati četvrtfinale, a i Stevan Vujović je poslednje tri sezone proveo tamo i trebalo bi da ih dobro poznaje, recimo da su drugi najpoželjniji protivnik.

Što se tiče Olimpijakosa, i ja imam utisak da su najmanje poželjan protivnik, vjerovatno i najbolja preostala ekipa u takmičenju, i sigurno bismo bili autsajderi, mada ne vjerujem da su baš toliko moćni da ne bismo imali nikakve šanse.
Imaju nekolicinu grčkih reprezentativaca što možda ne zvuči baš zastrašujuće, ali Grci su sve bolja i opasnija reprezentacija, prije par nedelja su Vujović i Ćorsović igrali za Crnu Goru dvije prijateljske protiv njih, oba puta su Grci dobili rutinski, u drugoj i više od toga, a uglavnom je nosilo par igrača iz Olimpijakosa. Tražio sam danas strim da ih vidim protiv Norvežana, ali ga nije bilo, ne znam imaju li kakvu podršku sa tribina, u svakom slučaju što dalje od nas, to bolje. Ili makar tako djeluje, brzo ćemo vidjeti kakve su nam bile procjene. :biggrin:

Radonjaa

Postby werbatim » 24 Feb 2025, 16:53

Lester Bo wrote:...,jedino da obe budu kod nas,...

Mislim da ovo vise nije moguce. Mora da se igra na oba terena.
werbatim

Postby Џејси Керол » 25 Feb 2025, 11:30

Kako baš AEK kevu im jebem
miris prčevine
Џејси Керол

Postby Radonjaa » 25 Feb 2025, 12:28

https://ehfec.eurohandball.com/media/tx ... 024_25.pdf

AEK i mi smo definitivno dvije najslabije rangirane preostale ekipe, znači da u ovoj rundi uopšte nije bilo šešira, za razliku od ranijih rundi. Ovi su u rangu sa Olimpijakosom, ako ne i malo teži protivnik, dobili su Olimpijakos i ove sezone u gostima, i prošle godine u finalu lige, i u kupu.
Imaju 25-0 u sezoni, od toga su 22 pobjede sa 5+ razlike, vjerovatno jedina prednost nam je što se revanš igra kod nas, ali treba prebroditi gostovanje tamo.

Ako prođemo, u polufinalu idemo na Haukar/Izviđač

Radonjaa

Postby Hajzenberg » 25 Feb 2025, 13:50

AEK je pre 4 godine osvojio ovaj trofej i sezonu posle igrao LE gde uopšte nije bio loš koliko se sećam i malo je falilo da uđe u drugu fazu tog jakog takmičenja. I tada i sada legija stranaca, mislim da sam pre par meseci na ovoj temi ili na drugoj rukometnoj pisao o njima. Koliko publike imaju ne znam, ali znam da je dvorana Mira i prijateljstva bila dobrano popunjena maja prošle godine kada je Olimpijakos posle penala izgubio trofej od islandskog Valura, znači u ovom takmičenju Grci jaki i prejaki. Za razliku od Pirejaca u čijim redovima nastupaju gotovo samo domaći igrači i to mahom reprezentativci u AEK-u su neki Španci, Portugalci i Francuzi ali kakvog kvaliteta zaista nzm.

Imajući u vidu da ćemo zbog ove naprednjačke pozadine verovatno opet imati poluprazne tribine u revanšu veoma je upitno da li imamo neku šansu za prolaz a pogotovo ako se u Atini izgubi nekim ubedljivim rezultatom. Prošle su se tri prepreke, četvrtfinale puna kapa, prvenstvo je prioritet jer titula donosi verovatno LE mada bi i osvajanjem EHF EC 90% imali tu LE naredne sezone, osvajanje ovog trofeja po automatizmu ne donosi LE ali u praksi i da jer zadnjih 4-5 godina samo norveški Narbo nije igrao LE a da je prethodnu sezonu osvojio ovaj po jačini treći evropski kup.
Hajzenberg

Postby leteceprase » 25 Feb 2025, 14:41

AEK preozbiljna ekipa u rangu Evropa lige,plus imaju jak domaci teren. Jedina sansa je da spustimo ispod 5 u Atini i da bude puna Banjica u revansu,sve ispod toga sanse su nam veoma male.
leteceprase

Postby Foteljas » 25 Feb 2025, 14:53

"Ako kanis pobijediti, ne smijes izgubiti"
SOS = Srpski Olimpijski Sindrom
Foteljas

Postby Radonjaa » 25 Feb 2025, 16:16

Hajzenberg wrote:Za razliku od Pirejaca u čijim redovima nastupaju gotovo samo domaći igrači i to mahom reprezentativci u AEK-u su neki Španci, Portugalci i Francuzi ali kakvog kvaliteta zaista nzm.

Portugalac Duarte je klasa za ovaj nivo, inače je igrao za Porto onda kad smo ih dvije godine uzastopno izbacili iz LŠ. Zanimljivo da smo prve godine izbacili upravo AEK, pa onda Porto u finalu kvalifikacija.
Ali taj Duarte je posle početka u Portu stigao do portugalske reprezentacije (i ostao u njoj sve do prošle godine), kasniije igrao za Vislu, Barselonu, Monpelje, i tako dalje. Vjerovatno jedan od najvećih i najznačajnijih portugalskih rukometaša prije pojave ove nove generacije. Koliko znam, poslednjih godina je najviše ulazio da igra odbranu, to mu je forte, napadački sigurno nije loš ali ne bi trebalo ni da je nezaustavljiv.

Sem toga, pivot Šmit je šampion Evrope se Njemačkom, ima godine iskustva iz Bundeslige, osvojio je i EHF Evropski kup (to je današnja Evropska liga, tj drugo najjače takmičenje) sa Fuhse Berlinom, sigurno dosta igraju na njega. Visok je 205, valjalo bi da se pored Ćorsovića oporavi i Ratković, inače će biti problema na crti.

Sem dvojice Skandinavaca (,,Norvežanin'' Matić je igrao i za reprezentaciju na SP prije mjesec danaa) i jednog Hrvata, ostalo su domaći igrači + Francuzi i igrači iz francuske škole. To je sigurno dovlačio trener Francuz, ima i mladih, i igrača iz druge Francuske, i iskusnih, čak i golman koji je bio rezerva Žeraru i u PSŽ i u Francuskoj, čak ima i zlato iz Tokija.
Pretpostavljam da su ti francuski legionari uglavnom igrači uloge a poneki i menadžerske kombinacije, tj da razliku najviše prave domaći i pomenutih par stranaca sa ozbiljnim renomeom.

Očekujem ekipu koja ima široku rotaciju, igra grubu odbranu, dosta trči u leđa i daje lake golove, tj da bi u pozicionoj igri možda i moglo da im se parira, probaću da nađem da pogledam sjutra kad budu igrali protiv Olimpijakosa meč koji je de fakto za titulu pa da napišem nešto više, ovo je čisto nagađanje.

Radonjaa

Postby Slaninar » 25 Feb 2025, 22:14

Vodimo 1 razlike, dva igraca manje na parketu i napad za Melsungen, tri minuta do kraja. Ovo bi bila decenijska pobeda.

EDIT: Jedan razlike za nas, 10 sekundi do kraja i tajmaut za Melsungen. Ajmo momci !

Kraj 26:26.

Sjajna utakmica.

Porto izgubio od Kila.

Protiv Porta igramo za prolaz dalje.
Slaninar

Postby Desetka » 25 Feb 2025, 22:22

Malo vam je falilo, mada kada se uzmu u obzir dva igrača manje u 57. minutu, ne može se biti nezadovoljan, pogotovo što se radi o lideru Bundeslige.
hej Pjano, skoci daj gol glavom

To je juris, to je nalet. Nema milosti, sve ili nista. To je Crvena Zvezda u svom elementu, to je Crvena Zvezda u svom punom sjaju.
Desetka

Postby fontaneros » 22 Mar 2025, 14:01

Aek, aek, a gamisu aek

MI SMO ZABRANJENI, SVI TO DOBRO ZNATE...
fontaneros

PreviousNext

Return to Rukomet