Board index Paris 2024

Pariz 2024 - Vesti, aktuelnosti, zanimljivosti...

Re: Pariz 2024 - Vesti, aktuelnosti, zanimljivosti...

Postby Fudbaloman » 12 Jul 2024, 17:50

Loka wrote:Гимнастика показује какве све невероватне способности има човеково тело, далеко више од атлетике и пливања. Предлажем ти да почнеш да гледаш гимнастику.

Hvala na preporuci :biggrin: Ne znam na koje droge moraju da me metnu da bi me to zainteresovalo, jednostavno ne vredi. Kao sto ako hoces da me kaznis, zatvori me tamo gde se samo pusta bejzbol ili americki fudbal :jupi:
Fudbaloman

Postby Fudbaloman » 12 Jul 2024, 17:52

leteceprase wrote:Mislim da se danas u svetu mesa popularnost necega sa kvalitetom. U svim granama covekovog delovanja ono sto je popularno u 99 % slucajeva nije ni blizu najkvalitetnijeg. Fudbal kao najpopularniji sport na svetu za mene nosi zastavocu kao najdosadniji i najgori sport na kugli zemaljskoj,uz svu glupost i pohlepu koja ga okruzuje. Ako cemo da cenimo nase medalje po tome da li ih vecina idiota sa IQ-om jednikim sobnoj temperaturi ceni onda bolje da ne saljemo ekipu na igre.

Sve je to do licnog dozivljava i lepote u oku posmatraca. Fudbal je za mene daleko najzanimljivija stvar na svetu, koliko god oscilira kvalitet kao i u svemu. Nema nista lepse od zelenog tepiha i mreza na golovima, ali dobro ne mora svako da voli fudbal, mada su oni uglavnom u manjini mora da se prizna :biggrin:
Fudbaloman

Postby leteceprase » 12 Jul 2024, 17:56

Gledao sam ga i ja pre vecine sportova ali zadnjih 10ak god mi se ogadio. Zanimljiv je mozda jedino zbog toga sto je jedini sport gde naocigled slabija ekipa moze pobediti jacu,tu mislim i da lezi njegova popularnost.
leteceprase

Postby Fudbaloman » 12 Jul 2024, 18:02

Evo ako ti ja kao enormni fudbalski fanatik kazem da godinama ne gledam Ligu Sampiona niti odvajam po 2 sata za vikend da gledam najbolje lige, jasno ti je da se slazem umnogome. No, opet ne mogu i nikad necu moci da ga stavim u stranu ili da bilo koji drugi sport postane prioritet. Uvek cu ako nista, makar pogledati preglede, uci da vidim golove, pogledati rezultate, ispratiti sve transfere i slicno. A istinski u principu gledam samo reprezentativni fudbal i dalje detaljno i pomno, dakle SP i EP, kvalifikacije, LN i slicno. Sto se tice popularnosti, to i jeste najbolja definicija i zato izaziva paznju. Jedini bukvalno sport u kojem svako svakog moze da pobedi i gde jedna ekipa moze da dominira u svemu, od poseda lopte, suteva, sansi, dodavanja i opet da izgubi. To ni u jednom sportu nije moguce, samo u fudbalu mozes biti bolji i to mnogo bolji i izgubiti i obrnuto. Nije slucajno broj 1, a da ima krizna vremena, ima, da su pare mnogo toga unistile jesu, no opet se bez njega ne moze totalno, bar u mom slucaju :jupi:
Fudbaloman

Postby Foteljas » 12 Jul 2024, 18:36

Fudbaloman wrote:Druze, bazicno ne znaci i popularno. Ti si gimnastiku naveo medju "najpopularnije pojedinacne sportove". Evo toliko je popularna da se sve najvece medijske kuce otimaju 365 dana u godini samo da gimnastiku prenose sa svih svetskih meridijana, a ulaznice se mere u desetinama hiljada, jos malo ce pa ce preskakanje kozlica dostici interesovanje za finale LS :scratch2: Moras malo da razmislis o cemu pricamo, tj. da se odlucis, o popularnosti ili o bazicnosti? Dakle ja ne nipodastavam gimnastiku kao sport, vec tvrdnju da je ona medju "najpopularnijima". I opet druze mesas babe i zabe, to sta su njima poslednji put gore pomenuti doneli ne treba mesati sa cinjenicom kakav status u svetu sporta uzivaju, kako oni kao imena, tako i sportovi kojima se bave. Sve se bojim da ti prvi sa istim zarom iscekujes trku Mackovic-Pimenov koliko i SAD-Srbija u kosarci, ili pucanje Damira Mikeca kao i Novakovece meceve :roll: Moze njima 10 surfera sada doneti 10 medalja u teoriji, to sve zajedno ne nosi tezinu kao jedan mec Srbija protiv Drim tima u kosarci? Nadam se da smo to razjasnili. Medalje su posebna tema, ne pricamo o tome tj. ja ne pricam. Kao sto atletika jeste znacajnija od svakog tekvondoa i karatea, atletiku im niko ne spori, oni tu malu prednost nisu izgradili na atletici koliko jesu na ovim drugim o cemu pricam.

Za gimnastiku ti je Loki objasnio, ali dobro neka je tekvondo popularniji i bazicniji od gimnastike, pa smo jaci od Hrvata... :roll:
SOS = Srpski Olimpijski Sindrom
Foteljas

Postby Fudbaloman » 12 Jul 2024, 18:42

Foteljas wrote:
Fudbaloman wrote:Druze, bazicno ne znaci i popularno. Ti si gimnastiku naveo medju "najpopularnije pojedinacne sportove". Evo toliko je popularna da se sve najvece medijske kuce otimaju 365 dana u godini samo da gimnastiku prenose sa svih svetskih meridijana, a ulaznice se mere u desetinama hiljada, jos malo ce pa ce preskakanje kozlica dostici interesovanje za finale LS :scratch2: Moras malo da razmislis o cemu pricamo, tj. da se odlucis, o popularnosti ili o bazicnosti? Dakle ja ne nipodastavam gimnastiku kao sport, vec tvrdnju da je ona medju "najpopularnijima". I opet druze mesas babe i zabe, to sta su njima poslednji put gore pomenuti doneli ne treba mesati sa cinjenicom kakav status u svetu sporta uzivaju, kako oni kao imena, tako i sportovi kojima se bave. Sve se bojim da ti prvi sa istim zarom iscekujes trku Mackovic-Pimenov koliko i SAD-Srbija u kosarci, ili pucanje Damira Mikeca kao i Novakovece meceve :roll: Moze njima 10 surfera sada doneti 10 medalja u teoriji, to sve zajedno ne nosi tezinu kao jedan mec Srbija protiv Drim tima u kosarci? Nadam se da smo to razjasnili. Medalje su posebna tema, ne pricamo o tome tj. ja ne pricam. Kao sto atletika jeste znacajnija od svakog tekvondoa i karatea, atletiku im niko ne spori, oni tu malu prednost nisu izgradili na atletici koliko jesu na ovim drugim o cemu pricam.

Za gimnastiku ti je Loki objasnio, ali dobro neka je tekvondo popularniji i bazicniji od gimnastike, pa smo jaci od Hrvata... :roll:

U nedostatku argumenata sada si poceo da budes bezobrazno ironican iako ja nikada u nasu korist nisam spominjao tekvondo za razliku od tebe koji Hrvate dizes u nebesa zbog gimnastike. Ni gimnastika, ni tekvondo ne cine sustinu. A Loki nije nista objasnio vec je naveo statisticki podatak da je gimnastika gledana na OI. Super :okk: Opet ti kazem dovoljno je da je gledaju po 10 miliona Amerikanaca i Kineza, i naravno da ce biti gledanija od 90% drugih, ali to ne znaci da je popularna. Jedan sport je popularan 365 dana u godini na svim meridijanima, ili makar u vecini delova sveta. A to sto zainteresuje milione Amera 3 dana svake 4 godine jer su OI samo po sebi magnet za sve pa i gimnastiku, ne znaci da je gimnastika toliko znacajna. Kao sto nije ni tekvondo naravno. A jos manje jedrenje. Samo neka su "tvoji" Hrvati jaci od nas zbog jedrenja i gimnastika, neka vecno tako ostane, bice super :biggrin:
Fudbaloman

Postby Foteljas » 12 Jul 2024, 18:58

Niti su Hrvati moji, niti ih velicam, vec samo navodim nedvosmislene i lako proverljive suve cinjenice o uspesnosti nas i njih na igrama.
Za razliku od tebe, koji pokusavas da prikazes da smo mi po logici nekakve popularnosti i vaznosti pojedinih olimpijskih sportova naspram drugih onda daleko "superiorniji" od njih.
Problem je samo sto te tvoje argumente svako moze da relativizuje stavom da se npr. kosarka gleda manje od kriketa (sto je neko pre neki dan vec pominja). Ali moje konkretne cifre o uspesnosti na igrama u vidu broja i sjaja medalja ne moze.
Foteljas

Postby Fudbaloman » 12 Jul 2024, 19:58

Foteljas wrote:Niti su Hrvati moji, niti ih velicam, vec samo navodim nedvosmislene i lako proverljive suve cinjenice o uspesnosti nas i njih na igrama.
Za razliku od tebe, koji pokusavas da prikazes da smo mi po logici nekakve popularnosti i vaznosti pojedinih olimpijskih sportova naspram drugih onda daleko "superiorniji" od njih.
Problem je samo sto te tvoje argumente svako moze da relativizuje stavom da se npr. kosarka gleda manje od kriketa (sto je neko pre neki dan vec pominja). Ali moje konkretne cifre o uspesnosti na igrama u vidu broja i sjaja medalja ne moze.

Ni ja nisam rekao da je tekvondo vazniji od gimnastike ni da smo zbog toga jaci od Hrvata pa si ti takav zakljucak izveo. Nisam ni rekao da smo superiorniji od drugih, odnosno ima od koga jesmo ima od koga nismo. Svaka medalja se isto racuna, to niko nikad nije sporio. Zbir tih medalja daju cifre koje prave tabele.
Elem, i te tvoje cifre mogu da se relativiziju, jer matematika je puki broj, nije uvek reprezent realnog stanja ni sustine. Matematika kaze 15 je vece od 10, sustina moze da kaze 15 medalja u 3 sporta ne moze biti superiornije od 10 medalja u 9 sportova. Dakle i to moze da se relativizuje.
Fudbaloman

Postby octopus » 12 Jul 2024, 20:12

Hajde da ne namecemo svoje licne preferencije drugima. Što je nekome više, drugome je manje vredno. Nismo svi isti, plus je nemoguće izmisliti algoritam koja medalja je vrednija. A to je i krajnje glupo, nipodaštavati nečije epske uspehe. Ja se podjednako radujem i Sebicevoj bronzi i zlatu vaterpolista. Iz nekog ugla mi je Sebina medalja i draža, jer je skroz neočekivano došla i u vreme kad je bio najsušniji period za nas ceo tim. Naravno, da me je neko pre igara pitao šta bih potpisao, da bi to bila medalja vaterpolista jer je em sjajnija em ekipna. Ali obzirom da na talonu nema ponuda i da se svaka medalja krvavo osvaja i to jednom u 4 godine, svakome ko uspe skidam kapu i radujem se podjednako.
octopus

Postby Fudbaloman » 12 Jul 2024, 20:37

U principu sve je pocelo od pitanja kako Hrvati podnose to sto imaju prilicno upadljivo manje ucesnika na OI od jednih Slovenaca :biggrin: Ne moze da se ne primeti, zaista je to bilo nekad nezamislivo, bez obzira na napredak Slovenaca. Zasto smo od teme Hrvatska-Slovenija presli automatski na temu Hrvatska-Srbija da bi se nipodastavala nasa brojnost, to nije pitanje za mene, vec za one koji su automatski pricu preneli na to :question: Medalje su druga i posebna prica, i koliko god da ih Hrvati osvoje ili ne osvoje, ostane blamantna situacija po kojoj Slovenija ode sa 20 ucesnika vise od njih i vise ekipa od njih, kao sto bi isto tako bila blamantna i da smo mi u pitanju. Ja sam samo to hteo da primetim, a prica se svela na nekakvu gimnastiku i ne znam ti ja sta koja je ultrapopularna a Hrvatima donosi medalje. Kada sam ja uzvratio na ekipne sportove koji su i nama i njima sigurno mnogo vazniji od nekakve gimnastike, tekvonda ili veslanja, ispao je problem :biggrin: Inace svakoj nasoj medalji se radujem, to ne treba posebno ni pricati, svaka je vredna i dobrodosla. No, sigurno ne osecam da smo inferiorni na OI zbog par vise medalja Hrvatske iz jedrenja i gimnastike. Ko oseca to i smatra "velikom razlikom", legitimno je sasvim koliko i moje da ne osecam. :hatman:
Fudbaloman

Postby Puta Tapar » 13 Jul 2024, 00:37

Ne bih govorio o inferiornosti kad bi se skalirali broj stanovnika, bdp i još neke varijable, Slovenija uopšte nije toliko daleko od Hrvatske. Nije kao da Crna Gora ima više učesnika od Srbije pa to predstavlja svetsku senzaciju.
Puta Tapar

Postby grobar_Zvornik » 13 Jul 2024, 08:29

"Партизане мој - остани ми велики и силан и никада не престани да сањаш! Дани славе ће се наставити и на овом и на европском нивоу....ти си моја љубав права,моја крв, моја кућа и породица.. " Joffrey Lauvergne

33 ГОДИНЕ ПОНОСНА И СЛАВНА!
grobar_Zvornik

Postby Foteljas » 13 Jul 2024, 09:28

Potencijalni problem za slovenacki olimpijski tim pred igre
https://www.zurnal.rs/scc/clanak/189124 ... r-d-fransa
Foteljas

Postby Gunde Svan » 13 Jul 2024, 10:09

Roglič svakako ne ide na OI, čini mi se da je odbio da učestvuje
Gunde Svan

Postby Foteljas » 13 Jul 2024, 10:29

Promakao mi je taj detalj :question: , sada vidim da i nije na spisku ucesnika slovenackog olimpijskog komiteta...
Foteljas

PreviousNext

Return to Paris 2024