U principu sve je pocelo od pitanja kako Hrvati podnose to sto imaju prilicno upadljivo manje ucesnika na OI od jednih Slovenaca

Ne moze da se ne primeti, zaista je to bilo nekad nezamislivo, bez obzira na napredak Slovenaca. Zasto smo od teme Hrvatska-Slovenija presli automatski na temu Hrvatska-Srbija da bi se nipodastavala nasa brojnost, to nije pitanje za mene, vec za one koji su automatski pricu preneli na to

Medalje su druga i posebna prica, i koliko god da ih Hrvati osvoje ili ne osvoje, ostane blamantna situacija po kojoj Slovenija ode sa 20 ucesnika vise od njih i vise ekipa od njih, kao sto bi isto tako bila blamantna i da smo mi u pitanju. Ja sam samo to hteo da primetim, a prica se svela na nekakvu gimnastiku i ne znam ti ja sta koja je ultrapopularna a Hrvatima donosi medalje. Kada sam ja uzvratio na ekipne sportove koji su i nama i njima sigurno mnogo vazniji od nekakve gimnastike, tekvonda ili veslanja, ispao je problem

Inace svakoj nasoj medalji se radujem, to ne treba posebno ni pricati, svaka je vredna i dobrodosla. No, sigurno ne osecam da smo inferiorni na OI zbog par vise medalja Hrvatske iz jedrenja i gimnastike. Ko oseca to i smatra "velikom razlikom", legitimno je sasvim koliko i moje da ne osecam.