Hezonja wrote:Pit Bull wrote:Treba imati u vidu da smo i sa SAD u grupi sto znaci da bi bilo koji poraz 20+ vjerovatno znacio ispadanje u grupi ako se ne pobijedi Italija/Litvanija (ko vec prodje kvalifikacije).
U ovim drugim grupama ce tim koji bude na 1-2 vjerovatno imati bolji kos kolicnik nego u nasoj.
Ali valjda se ocekuje da vratis to svakako protiv Juznog Sudana...
A: Australija, Kanada + vrv. Spanija i Grcka/Slovenija
B: Francuska, Njemacka, Japan i vrv. Letonija
C: SAD, Srbija, Juzni Sudan i vrv. Italija/Litvanija
U grupi A ne vjerujem da ce treceplasirani imati neki tezak poraz tipa 15+ pa da ce morati nadoknadjivati bilo sta. Posto ce biti bas izjednaceno, neka prosjek pobjeda/poraz bude pet razlike, sa skorom 1-2 to je -5.
U grupi B evo uzmimo npr. Letonija/Njemacka kao primjer. Mislim da to ko izgubi u direktnom duelu nece biti preko 5-6 razlike. A ovaj nesrecni Japan je na svom terenu izgubio skoro 20 od Njemacke ljetos. Neka Njemacka izgubi recimo 10 od Francuske i 5 od Letonije, opet ima sansu da bude u plusu sa pobjedom 16+ protiv Japana. A lako se moze desiti da ih natovare i 30+. Ili da se iskalkulise to trece kolo Francuska-Njemacka ili Letonija-Japan u zavisnosti kome bude igrala kakva pobjeda. Sve u svemu, ni tu ne vidim da ce treci sad ici na -10 npr...
Dok kod nas sve zavisi od toga da li mozemo dobiti Juzni Sudan ubjedljivije nego sto izgubimo od SAD jer ako si na 1-2, po defaultu vec imas minus zbog tog poraza od Italija/Litvanija ko vec bude. Na OI 2016 smo izgubili na zadnju loptu od SAD, tako da definitivno nije nezamislivo da npr. izgubimo od SAD unutar 10 razlike, a da dobijemo Sudan 20+ i da kao treci prodjemo, ali taj mec protiv SAD se mora shvatiti max. ozbiljno. Ako se tu otrgnu kola i ode na -25, onda ce biti borba.
Naravno, ja mislim da cemo dobiti nebitno ko bude protivnik Italija/Litvanija u grupi, ali u slucaju poraza u tom mecu mislim da su vece sanse da ispadnemo nego da prodjemo. Sto automatski taj mec protiv Litvanije/Italije stavlja u ravan kao da je osmina finala OI.