Board index Košarka Reprezentacije

Kosarkaska Reprezentacija Srbije

Re: Kosarkaska Reprezentacija Srbije

Postby Bojdo » 10 Jun 2024, 19:48

MvV finala, NBA lige, koliko ce biti na ovom turniru? James-4 puta, Curry-jednom, Durant-dva puta, Leonard 2 puta, Jokic jednom, vjetovatno tamnoputi Grk-jednom...
Last edited by Bojdo on 10 Jun 2024, 19:50, edited 1 time in total.
Република Српска је Пијемонт српства!
Bojdo

Postby Eddie Brock » 10 Jun 2024, 19:48

Ali Ognjen Jaramaz :truce:
UPRAVA NAPOLJE!
Eddie Brock

Postby Sezione » 10 Jun 2024, 20:07

Eddie Brock wrote:Ali Ognjen Jaramaz :truce:

Pppola mmmilioona mmarraka(glasom Bode Tajsona)
СВАКИ СВОГА УБИЈТЕ СУБАШУ!

U Kosovo se kunete, a po Zvecanu od Srba kradete

ODJEBI OD PARTIZANA BOLESNICE BOLESNI
Sezione

Postby Pit Bull » 10 Jun 2024, 20:11

Jaramaz, Plavsic i Ristic su igraci koji ce rado proci pripremni period i po cijenu da ne budu u 12. Cekace eventualno neku povredu i mozda upasti na mala vrata.

Za igrace koji imaju neki renome tipa Jovic i slicno, njih ne zoves da se mrcvare po pripremama 2-3 sedmice i onda ih otpises. Proslo je to vrijeme.

Ja vjerujem da Pesic vec sada zna 12 kojih ide, ostali su tu ako se neko ne daj Boze povredi da uskoce.
▒▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒
Pit Bull

Postby grobar_Zvornik » 10 Jun 2024, 20:13

Нажалост мали Топић се повриједио. За нашу кошарку не постоји материјалнија ствар од његовог наступа на ОИ... Знамо да се неће десити.
Како год, остаје да се види ко ће бити у финалних 12... Ако се присјетимо ранијих година... и првих спискова... језа.
"Партизане мој - остани ми велики и силан и никада не престани да сањаш! Дани славе ће се наставити и на овом и на европском нивоу....ти си моја љубав права,моја крв, моја кућа и породица.. " Joffrey Lauvergne

33 ГОДИНЕ ПОНОСНА И СЛАВНА!
grobar_Zvornik

Postby kocha popovich » 10 Jun 2024, 20:17

Tegi wrote:Objavljen spisak. Koliko vidim bez Stefana Jovića, Luke Mitrovića i Tristana Vukčevića.

Među 16 Jaramaz i Plavšić.

Vasilije Micić, Aleksej Pokuševski, Bogdan Bogdanović, Nikola Jović, Nikola Jokić, Vladimir Lučić, Marko Gudurić, Vanja Marinković, Ognjen Dobrić, Filip Petrušev, Nikola Milutinov, Dušan Ristić, Aleksa Avramović, Ognjen Jaramaz, Dejan Davidovac i Uroš Plavšić.

1. Micić, Avramović, Jaramaz
2. Bogdanović, Gudurić, Marinković
3. Lučič, Dobrić
4. Jović, Davidovac, Pokuševski
5. Jokić, Milutinov, Petrušev, Plavšić, Ristić

Jaramaz je tu zato što nemamo 3. pleja, Ristić zato što je odličan čovek, njih dvojica će izvesno van 12. Plavšić deluje kao investicija za neke naredne akcije i rezerva u slučaju eventualne povrede Milutinova. Jedina ozbiljna dilema ostaje Davidovac ili Pokuševski.

Naravno, uvek je tu mogućnost da povrede same nametnu spisak kao prošle godine. Ali čim je na listi samo 16 imena, očigledno je Kari dobio potvrde da će Lučić i Jokić igrati.

Ima Ristic odlicne sanse da se nadje na spisku. Od svih igraca iz ove generacije, on ima mozda i najbolju konekciju s Karijem. Kao sto kazes, izuzetan covek je u pitanju i neko ko vec godinama povezuje reprezentaciju. Ako izbor bude izmedju Ristica i Plavsica, verujem da ce ici Ristic. Pored Milutinova i Jokica, trev centar je i tako mahac peskira protiv najjacih protivnika. Ja nisam ubedjen da ce ici i Jokic i Milutinov. Ako ide Jokic, Milutinov bi mogao da se izvuce na povrede jer je on u takvom stanju da mu svaki dan odmora znaci.

Petrusev ide verovatno kao cetvorka.
https://www.mozzartsport.com/kosarka/ve ... ali/484382

Ja ocekujem:

1. Micić, Avramović, Jaramaz
1/2 Gudurić
2. Bogdanović,
2/3 Marinković
3. Lučič, Dobrić
4. Jović, Davidovac, Pokuševski
4/5 Petrušev,
5. Jokić, Milutinov, Plavšić, Ristić

Roze aut, Poku, ako Lucic ne ide iz zdravstvenih razloga
KP: Ja sam protiv svakog nacionalizma, jer je nacionalizam najnizi oblik drustvene svesti.
kocha popovich

Postby Tegi » 10 Jun 2024, 21:25

Kočo, ovaj novinar je potpuni diletant, Petrušev je u Manili igrao isključivo na 5. Sva logika nalaže da je ovde planiran za drugu četvorku i trećeg centra. U takvoj situaciji mnogo je realnije da se proširi rotacija na pozicijama 3 i 4 nego na poziciji 5, tako da se slažem sa Radonjom - mislim da će se jedino testirati da li Pokuševski može ozbiljno da pomogne svojim atleticizmom i da li može da namesti šut u drugačijem spejsingu u odnosu na NBA. Ako se on brzinski ne adaptira, verujem da ide Davidovac kao 12. igrač.

I ja volim socijalistički tip sportiste poput Dušana Ristića. A očigledno i Karija svojom etikom podseća na dril koji su pre 40-ak godina forsirali on i profesor Karalejić. Ali ovde može da upadne u 12 samo u slučaju povreda ili da neko bude nezadovoljan svojom ulogom, pa ekspresno napusti pripreme kao tetkica Nedović.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby Hezonja » 10 Jun 2024, 21:27

Pit Bull wrote:Treba imati u vidu da smo i sa SAD u grupi sto znaci da bi bilo koji poraz 20+ vjerovatno znacio ispadanje u grupi ako se ne pobijedi Italija/Litvanija (ko vec prodje kvalifikacije).

U ovim drugim grupama ce tim koji bude na 1-2 vjerovatno imati bolji kos kolicnik nego u nasoj.

Ali valjda se ocekuje da vratis to svakako protiv Juznog Sudana...
Hezonja

Postby Ćoba » 10 Jun 2024, 21:49

Pa moramo nekog dobiti, ako ne možemo Italiju ili Litvaniju i nisu za medalje.
Ćoba

Postby kocha popovich » 10 Jun 2024, 22:04

Tegi wrote:Kočo, ovaj novinar je potpuni diletant, Petrušev je u Manili igrao isključivo na 5. Sva logika nalaže da je ovde planiran za drugu četvorku i trećeg centra. U takvoj situaciji mnogo je realnije da se proširi rotacija na pozicijama 3 i 4 nego na poziciji 5, tako da se slažem sa Radonjom - mislim da će se jedino testirati da li Pokuševski može ozbiljno da pomogne svojim atleticizmom i da li može da namesti šut u drugačijem spejsingu u odnosu na NBA. Ako se on brzinski ne adaptira, verujem da ide Davidovac kao 12. igrač.

I ja volim socijalistički tip sportiste poput Dušana Ristića. A očigledno i Karija svojom etikom podseća na dril koji su pre 40-ak godina forsirali on i profesor Karalejić. Ali ovde može da upadne u 12 samo u slučaju povreda ili da neko bude nezadovoljan svojom ulogom, pa ekspresno napusti pripreme kao tetkica Nedović.

Novinar nije moj, daleko bilo. I u pravu si, menjao je Petrusev Ristica i u onom prozoru u Gruziji.

Ima smisla vecina toga sto kazes. Ali Kari je covek, kao sto znamo, koji vise od svega voli da prkosi smislu. Kako god bude, znacemo uskoro. Najveca dilema je resena. Diktator je pozvao konjoljuba i konjoljub se odazvao pozivu predsednika. Najveca pobeda je tu izvojevana, pa sad mozemo mirno da gledamo ovo takmicenje. Kari ce imati vise problema da dovede u red glave nego da spremi ekipu.
KP: Ja sam protiv svakog nacionalizma, jer je nacionalizam najnizi oblik drustvene svesti.
kocha popovich

Postby Pit Bull » 11 Jun 2024, 03:37

Hezonja wrote:
Pit Bull wrote:Treba imati u vidu da smo i sa SAD u grupi sto znaci da bi bilo koji poraz 20+ vjerovatno znacio ispadanje u grupi ako se ne pobijedi Italija/Litvanija (ko vec prodje kvalifikacije).

U ovim drugim grupama ce tim koji bude na 1-2 vjerovatno imati bolji kos kolicnik nego u nasoj.

Ali valjda se ocekuje da vratis to svakako protiv Juznog Sudana...

A: Australija, Kanada + vrv. Spanija i Grcka/Slovenija
B: Francuska, Njemacka, Japan i vrv. Letonija
C: SAD, Srbija, Juzni Sudan i vrv. Italija/Litvanija

U grupi A ne vjerujem da ce treceplasirani imati neki tezak poraz tipa 15+ pa da ce morati nadoknadjivati bilo sta. Posto ce biti bas izjednaceno, neka prosjek pobjeda/poraz bude pet razlike, sa skorom 1-2 to je -5.

U grupi B evo uzmimo npr. Letonija/Njemacka kao primjer. Mislim da to ko izgubi u direktnom duelu nece biti preko 5-6 razlike. A ovaj nesrecni Japan je na svom terenu izgubio skoro 20 od Njemacke ljetos. Neka Njemacka izgubi recimo 10 od Francuske i 5 od Letonije, opet ima sansu da bude u plusu sa pobjedom 16+ protiv Japana. A lako se moze desiti da ih natovare i 30+. Ili da se iskalkulise to trece kolo Francuska-Njemacka ili Letonija-Japan u zavisnosti kome bude igrala kakva pobjeda. Sve u svemu, ni tu ne vidim da ce treci sad ici na -10 npr...

Dok kod nas sve zavisi od toga da li mozemo dobiti Juzni Sudan ubjedljivije nego sto izgubimo od SAD jer ako si na 1-2, po defaultu vec imas minus zbog tog poraza od Italija/Litvanija ko vec bude. Na OI 2016 smo izgubili na zadnju loptu od SAD, tako da definitivno nije nezamislivo da npr. izgubimo od SAD unutar 10 razlike, a da dobijemo Sudan 20+ i da kao treci prodjemo, ali taj mec protiv SAD se mora shvatiti max. ozbiljno. Ako se tu otrgnu kola i ode na -25, onda ce biti borba.

Naravno, ja mislim da cemo dobiti nebitno ko bude protivnik Italija/Litvanija u grupi, ali u slucaju poraza u tom mecu mislim da su vece sanse da ispadnemo nego da prodjemo. Sto automatski taj mec protiv Litvanije/Italije stavlja u ravan kao da je osmina finala OI.
▒▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒
Pit Bull

Postby Niksicanin » 11 Jun 2024, 03:57

Надање је моје угашено кад је Психо позвао овога из Сомбора. Малерчина на енту.
Niksicanin

Postby NEDJA » 11 Jun 2024, 07:54

Amerikanci sporije ulaze, njih su dobili Francuzi u grupi u Tokiju. Ako uopste izgubimo sumnjam da ce to biti vise od 15+, ustvari siguran sam da ubedljivije dobijamo Juzni Sudan nego sto cemo izgubiti od Amera
Od prvog casa zivota svog
od trena kada sam ugled'o dan
u glavi se mojoj misao radja
da zivim za Partizan

Na kraju sveta da igra Partizan
on nece nikada ostati sam
i svako ce od nas ponosno reci
za njega zivot cu da dam
racunajte na nas
NEDJA

Postby mijajlo » 11 Jun 2024, 07:56

Sve se slažem,jako lepa diskusija o ovom spisku, tačno je da dilema leži na relaciji visoki-niski,odnosno Poku-DeDa , ali to već nisu takve muke , što reče jednom Saša Đorđević - da li ekipu pravimo za Amere ili za "svakog pomalo" ?

Drugo nešto bode oči - znači kada ti selektor Pešić, članovi stručnog štaba, agenti , ko sve ne , lete u državu Kolorado da razgovaraju sa tobom, kada cela zemlja čeka, da ne kažem moli da igraš, ti naravno to odbiješ i dobro... E, ali kada prvorođeni javno (a to javno je jako važno) zamoli da se igra, onda nema dileme... Pa je li on važniji i od reprezentacije, zemlje, tvojih saigrača, Melouna, važniji čak i od tvoje ergele,ako ćemo ironično ? Zašto si dozvolio da i ti budeš upotrebljen u svrhe njegove (neprekidne) političke promocije i kampanje ? Znam, sada si ispao ranije, više vremena za odmor, bla bla bla.... Ali svejedno,nije se smelo dozvoliti da polaznik trenerske škole na tebi profitira i ovaj put,kao prošli put kada si osvanuo na listi potpisnika podrške njemu i njegovoj kandidaturi...
mijajlo

Postby Niko123 » 11 Jun 2024, 08:27

mijajlo wrote:Sve se slažem,jako lepa diskusija o ovom spisku, tačno je da dilema leži na relaciji visoki-niski,odnosno Poku-DeDa , ali to već nisu takve muke , što reče jednom Saša Đorđević - da li ekipu pravimo za Amere ili za "svakog pomalo" ?

Drugo nešto bode oči - znači kada ti selektor Pešić, članovi stručnog štaba, agenti , ko sve ne , lete u državu Kolorado da razgovaraju sa tobom, kada cela zemlja čeka, da ne kažem moli da igraš, ti naravno to odbiješ i dobro... E, ali kada prvorođeni javno (a to javno je jako važno) zamoli da se igra, onda nema dileme... Pa je li on važniji i od reprezentacije, zemlje, tvojih saigrača, Melouna, važniji čak i od tvoje ergele,ako ćemo ironično ? Zašto si dozvolio da i ti budeš upotrebljen u svrhe njegove (neprekidne) političke promocije i kampanje ? Znam, sada si ispao ranije, više vremena za odmor, bla bla bla.... Ali svejedno,nije se smelo dozvoliti da polaznik trenerske škole na tebi profitira i ovaj put,kao prošli put kada si osvanuo na listi potpisnika podrške njemu i njegovoj kandidaturi...

:goodone:
Niko123

PreviousNext

Return to Reprezentacije