Board index Život van sporta Putovanja

Gde na more/odmor ?

Re: Gde na more ? ...

Postby irriducibili » 21 Jun 2012, 14:46

Zli Gli wrote:Ja idem 1. jula pa ću javiti kakvo je stanje. :)

Kasno, Zajcev se vraca za neki dan, pa cemo imati info iz prve ruke. Pardon, druge, saznacemo da li su se monasi koje je uradio za smestaj i hranu, zalili na skupocu...
irriducibili

Postby vasilij zajcev » 21 Jun 2012, 21:29

koliko se ja razumem u matematiku, cene su iste kao i proslih godina. ok ti je ta cena za apartman u julu...mi smo uradili early booking pa prosli "povoljno" za 30e/noc. ima gomila likova koja dolazi i cenka se ovde, pukla im je sezona pa pristaju na teske popuste...

u Nikitiju imas Lidl i lokalni Masutis, koji bih ti ja pre preporucio, pa mozes da pazaris po ok cenama. Lidl haraju Srbi i ocajna im je snadbevenost u tom objektu, verovatno najlosije snadbeven Lidl u koji sam usao

bezolovni i je od 1.7 do 1.9e po litru, posle skretanja ka Neos Marmarasu imas s leve zutu priv.pumpu sa 1.67. tu s desna imate Agios Joanis plazu koja bi trebala da je ok...5-6km od Nikitija

u luci u Nikitiju imas Marina tavernu, gde prodaju svezu ribu i za poneti, ostalo je tipicno turisticki kad krenes straftom levo. rucak za dvoje 40ak evra

ja sam inace s decom ovde pa sam ogranicen na tri plaze s nekim prirodim hladom, kapiram da si mladji i palis s boljim drustvo pa mozes da istrazujes. poluostrvo ima 115km u obimu, treba ti oko 2h za ceo obim... na istoku imas neke zajebancije sa barovima na otvorenom (Afro bar i sl) gde zna da bude party do kasno... murije nema uopste, pa slobodno cirkaj i vozi :biggrin: (ja se ubijam svaki dan da bi izignorisao solo Ruskinje dok brckam decu u plicaku...ko pilot ratnog vazduhoplovstva kad ga stavis na civilne letove)

ps. missim...nisam u Nikitiju, s druge sam strane, ovo sam uhvatio u par prolazaka...
vasilij zajcev

Postby Zli Gli » 22 Jun 2012, 12:04

Hvala na informacijama!

Gde si ti, na Sartiju? Planirao sam da obiđem Langomandru, Sarti, Toroni, Kalamitsi, Vurvuru... Kapiram da je sve to blizu. Btw. je l' ti iko tražio međunarodnu vozačku? Ja je izvadio prekjuče, za svaki slučaj.

vasilij zajcev wrote:ja sam inace s decom ovde pa sam ogranicen na tri plaze s nekim prirodim hladom, kapiram da si mladji i palis s boljim drustvo

Šta bi gospođa Zajcev rekla na ovo... :funbat:
Zli Gli

Postby Alonzo » 28 Jun 2012, 09:28

Sta mislite o Iosu? Da li je neko bio na tom ostrvu?

Jedino sto me brine je -> 30h putovanja...a avionom ostali ne mogu da se iskombinuju.

Pozitivna stvar je sto je blizu Pirej, pa bih tu ostavio neka grobarska obelezja...na zidovima. :biggrin:
Alonzo

Postby Panta » 28 Jun 2012, 17:10

Don Sayroux wrote:Sta mislite o Iosu? Da li je neko bio na tom ostrvu?

Jedino sto me brine je -> 30h putovanja...a avionom ostali ne mogu da se iskombinuju.

Pozitivna stvar je sto je blizu Pirej, pa bih tu ostavio neka grobarska obelezja...na zidovima. :biggrin:

Jebes more i odmor, ako ces putovati 30 (slovima: trideset) sati do destinacije, o povratku da ne pricam...
Fedor is back.
Panta

Postby Houdini » 28 Jun 2012, 19:35

Ala se frljate sa destinacijama, ima se moze se :biggrin:

Ja sam na jedvite jade izboksovao 6 slobodnih dana, skupio neku crkavicu, pa pravac Kotor, da ganjam klinke po starom gradu :biggrin:
"Predmetna institucija, mahom ceremonijalnih nadležnosti..."
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby Alonzo » 28 Jun 2012, 21:51

Panta wrote:
Don Sayroux wrote:Sta mislite o Iosu? Da li je neko bio na tom ostrvu?

Jebes more i odmor, ako ces putovati 30 (slovima: trideset) sati do destinacije, o povratku da ne pricam...

Ide mi se na Ios, tamo je ludnica... :biggrin:

Sada pravimo kombinaciju da odemo kolima do Atine, pa tu da ostavimo kola...posto nam na ostrvu ne trebaju...mada mozemo i trajektom sa njima.

Ne znam, mnogo je daleko...30h...u pm.
Alonzo

Postby gogo23 » 29 Jun 2012, 01:03

Don Sayroux wrote:Sada pravimo kombinaciju da odemo kolima do Atine, pa tu da ostavimo kola...posto nam na ostrvu ne trebaju...mada mozemo i trajektom sa njima..

Neki moji su bili pre par godina i rentirali su kola.

Nije bas tako mali kao sto na karti deluje. Doduse, to vise treba za dnevne varijante, obilazak ostrva i promena plaze, ako planiras da budes pjan ko Kozak Panta na Zakintosu, onda moze i bez.
gogo23

Postby Burke » 29 Jun 2012, 01:07

На Иосу сам био 2007. године и провео сам се стварно одлично. Острво је познато као место на којем се више лудује него што се одмара. Што се тиче плажа, постоји једна огромна пешчана на коју се иде аутобусом који креће на сваких десетак минута током целог дана. За изласке постоји маса најразличитијих места, почев од великих дискотека са српском музиком, преко истих таквих дискотека где углавном долазе Скандинавци и Енглези, па до многобројних малих локала у старом граду, где је по мени и најбољи провод (штета што сам та места извалио тек пар дана пред одлазак). За цене ти не могу баш најпрецизније рећи јер се не сећам ни колико сам плаћао пиво прошле године на мору, а камо ли пре пет година. :biggrin: Знам само да није било прескупо.

Ако си одлучио да идете колима, требало би да знаш да трајектом од Пиреја до Иоса путујете између 8-12 сати, у зависности од броја острва на којим се успут задржавате. Зато ти препоручујем да закупите кабину и да се као људи наспавате и истуширате па да на море дођете одморни, јер је пут стварно напоран.

Едит:

Ја ове године планирам да идем на Скиатос, па бих замолио некога ко је већ био да баци неку препоруку, где обавезно отићи, где је добра храна и слично. Такође смо у дилеми да ли да путујемо колима или авионом.
Burke

Postby Alonzo » 29 Jun 2012, 07:49

Citao sam za Ios, to je ludnica u najavi. Samo treba doci do tamo.

I Santorini i Mykonos su blizu, svakako ih vredi obici.
Alonzo

Postby 71:70 » 29 Jun 2012, 15:15

@burke
Na skijatosu je odlicno, imas milon malih plaza, odlicnih, a najbolja je kukunaris koja je 15tak km od starog grada skijatosa i bas na kraju asfaltiranog puta. Ubrajaju je u 10tak najkvalitetnijih u evropi. Tik uz nju je i banana, plaza sa celodnevnim zurkama i dobrim zezanjem..Odlicna plaza je i ona do koje se stize samo brodom, nalazi se sa druge strane ostrva, ali sam zaboravio ime. Brutalno cista je voda.
Ukoliko si smesten u starom gradu, imas milion taverni i restorana pribliznih cena. Na jednom kraju su barovi za zagrevanje a na drugom kraju starog grada je ulica sa odlicnim nocnim klubovima.
Trajektom putujes 2-3 sata, nije strasno.
Ako imas jos neko pitanje sibni pm.

Inace, cene u grckoj su ove godine na nivou proslogodisnjih, cesto sam tamo, ali neku drasticnu razliku stvarno nisam uocio.
71:70

Postby vasilij zajcev » 01 Jul 2012, 16:02

Zli Gli wrote:Hvala na informacijama!

Gde si ti, na Sartiju? Planirao sam da obiđem Langomandru, Sarti, Toroni, Kalamitsi, Vurvuru... Kapiram da je sve to blizu. Btw. je l' ti iko tražio međunarodnu vozačku? Ja je izvadio prekjuče, za svaki slučaj.

jbg, tek sad videh...mi smo bili u Vurvuru (ali opet - to ti je za porodicni odmor). niko mi nije trazio medjunarodnu, ali ja je svakako redovno obnavljam, zbog voznje u drugim zemljama, pa sam je i nosio dole
vasilij zajcev

Gde na more ? ...

Postby Zli Gli » 04 Jul 2012, 17:16

Evo mene u Grčkoj.

Primetno je opao broj gostiju, valjda zbog krize. Bio sam na par plaža, Koviou, Lagomandra, Agios Ioannnis, Agios Nikolaos, Karydi, definitivno je najbolja Koviou, mada i ova Karydi u Vourvouru je isto dobra samo što je plitko baš.

Btw. na Koviou ima pun kurac golih Nemica, simptomatično je da se samo one skidaju.
Zli Gli

Postby cele iz fotelje » 05 Jul 2012, 14:35

N askiatosu sam bio 90-te i 91. , a na Iosu 95. i 97., tako da su vam moje informacije prilično bajate. Ono što mogu da povežem za oba ostrva je da ih se slabo sećam, neka magla, ... likovi, ... alkohol, ... vutra, ...

Bio sam ponovo na Kosu 2010-te, ako nekoga zanimaju informacije. Neočekivani je bio prošle, tako da su njegove svežije. Planiramo i ove da se prebacimo iz Turske na 7 -10 dana.
DV: "Karakter je ono što preostane posle poraza"
cele iz fotelje

Postby irriducibili » 12 Jul 2012, 00:18

Evo, da vam posaljem razglednicu... :biggrin:

Nalazim se na Majorci, predivnom ostrvu, koje iskreno preporucujem svima kada budu u prilici da ga posete. Iako mi nije prvi put da sam ovde, splet okolnosti me je doveo u mesto, koje bi po pravilu trebalo izbegavati. Osim sedme po redu diskoteke po kapacitetu na svetu, mesto karakterisu horde engleskih turista, cija bolesna masta kada je u pitanju zabavatm, prevazilazi sva do sada mi poznata dostignuca zapadne civilizacijetm... :fies:

No, to i nije preveliko iznenadjenje za mene, stoku sam i ranije sretao na odmoru, te je ovo samo nadgradnja. Ono sto jeste iznenadjenje, je da su zadnjih godina ovde pohrlili i Rusi u impozantnom broju, te sada ovo mesto nije etnicki cisto. Zadivljujuce je da su prilicno tolerantni jedni prema drugima, da li zbog toga sto zive paralelni zivot, ili zbog odredjenih slicnosti, ne znam. Slicnosti su im sto se ubijaju od alkohola 24/7, sto od njih zive menjacnice, od kojih neke cak i rublje menjaju :shock:, te sto izrazito napadno isticu svoje nacionalne simbole. Rusi masovno furaju dresove i majice sa natpisom Russia, a ima i prilicno raznih kapa sa petokrakom, dok Englezi takodje furaju razne dresove, imaju japanke, cak i naocare u nacionalnim bojama, a hit im je i da po terasama kace engleske zastave. Naglasavam engleske, a ne britanske, koje su pravi raritet. Obecava da ce ta zemlja u bliskoj buducnosti doziveti zasluzeni kraj. Ajmo Skoti, poslusajte Son Konerija... :triprsta:

Jedino jos vredno pomena su Katmandu, kuca-muzej, koja je sagradjena tako da izgleda kao da je prevrnuta na krov, te novootvoreni Nikki beach, preskupi lokal na plazi, koji je pravi hit gde god da se otvori. Ispred je vozni park, koga se ni seici ne bi postideli, a unutra je uglavnom sve u belom, sa naglaskom na izuzetno udobnim lezajevima, koji se papreno placaju poput separea. Hedonizam u svom ekstremnom obliku, te pokusaj da mesto dobije neki drugi imidz. Sagledavsi sve to, sklopio sam izuzetno povoljan sporazum sa Bugarima koji drze rent a car agenciju, te se preko dana prebacujem sa druge strane zaliva, carstvo Nemaca i ponesto Skandinavaca. I oni se odvaljuju od pica, ali je sve to neuporedivo civilizovanije. Nemci vise dan i noc u nekom ogromnom lokalu, koji lici na hangar, gde locu pivo do izbezumljenja i zderu kobasice, a sve uz igracice po stolovima. Na plazu krecu sa revolucionarnim otkricem. Kupe u prodavnici veliku kofu napunjenu ledom, potrpaju pivo u nju koliko moze da stane i imaju sve sto im je potrebno. Vece je naravno rezervisano za prestonicu, Palmu, koja je potpuno opravdano proglasena za najlepsi grad Mediterana. Sutra idem na drugi kraj ostrva, proci cu kroz Nadalov rodni grad, koji je bez konkurencije najruzniji grad na ostrvu i gde on naravno ne boravi kada je tu. Nedaleko od njega, a to je i moja sutrasnja krajnja destinacija, je predivni gradic na obali, gde Nadalovi imaju vile. Umorih se, toliko u ovom javljanju... :biggrin:
irriducibili

PreviousNext

Return to Putovanja