Evo, da vam posaljem razglednicu...
Nalazim se na Majorci, predivnom ostrvu, koje iskreno preporucujem svima kada budu u prilici da ga posete. Iako mi nije prvi put da sam ovde, splet okolnosti me je doveo u mesto, koje bi po pravilu trebalo izbegavati. Osim sedme po redu diskoteke po kapacitetu na svetu, mesto karakterisu horde engleskih turista, cija bolesna masta kada je u pitanju
zabavatm, prevazilazi sva do sada mi poznata
dostignuca zapadne civilizacijetm...
No, to i nije preveliko iznenadjenje za mene, stoku sam i ranije sretao na odmoru, te je ovo samo nadgradnja. Ono sto jeste iznenadjenje, je da su zadnjih godina ovde pohrlili i Rusi u impozantnom broju, te sada ovo mesto nije etnicki cisto. Zadivljujuce je da su prilicno tolerantni jedni prema drugima, da li zbog toga sto zive paralelni zivot, ili zbog odredjenih slicnosti, ne znam. Slicnosti su im sto se ubijaju od alkohola 24/7, sto od njih zive menjacnice, od kojih neke cak i rublje menjaju

, te sto izrazito napadno isticu svoje nacionalne simbole. Rusi masovno furaju dresove i majice sa natpisom Russia, a ima i prilicno raznih kapa sa petokrakom, dok Englezi takodje furaju razne dresove, imaju japanke, cak i naocare u nacionalnim bojama, a hit im je i da po terasama kace engleske zastave. Naglasavam engleske, a ne britanske, koje su pravi raritet. Obecava da ce ta zemlja u bliskoj buducnosti doziveti zasluzeni kraj. Ajmo Skoti, poslusajte Son Konerija...
Jedino jos vredno pomena su Katmandu, kuca-muzej, koja je sagradjena tako da izgleda kao da je prevrnuta na krov, te novootvoreni Nikki beach, preskupi lokal na plazi, koji je pravi hit gde god da se otvori. Ispred je vozni park, koga se ni seici ne bi postideli, a unutra je uglavnom sve u belom, sa naglaskom na izuzetno udobnim lezajevima, koji se papreno placaju poput separea. Hedonizam u svom ekstremnom obliku, te pokusaj da mesto dobije neki drugi imidz. Sagledavsi sve to, sklopio sam izuzetno povoljan sporazum sa Bugarima koji drze rent a car agenciju, te se preko dana prebacujem sa druge strane zaliva, carstvo Nemaca i ponesto Skandinavaca. I oni se odvaljuju od pica, ali je sve to neuporedivo civilizovanije. Nemci vise dan i noc u nekom ogromnom lokalu, koji lici na hangar, gde locu pivo do izbezumljenja i zderu kobasice, a sve uz igracice po stolovima. Na plazu krecu sa revolucionarnim otkricem. Kupe u prodavnici veliku kofu napunjenu ledom, potrpaju pivo u nju koliko moze da stane i imaju sve sto im je potrebno. Vece je naravno rezervisano za prestonicu, Palmu, koja je potpuno opravdano proglasena za najlepsi grad Mediterana. Sutra idem na drugi kraj ostrva, proci cu kroz Nadalov rodni grad, koji je bez konkurencije najruzniji grad na ostrvu i gde on naravno ne boravi kada je tu. Nedaleko od njega, a to je i moja sutrasnja krajnja destinacija, je predivni gradic na obali, gde Nadalovi imaju vile. Umorih se, toliko u ovom javljanju...