Board index Razni Sportovi Vaterpolo

Vaterpolo - Reprezentativna takmicenja

Re: Vaterpolo - Reprezentativna takmicenja

Postby octopus » 07 Feb 2024, 16:36

Veliko samopouzdanje pred SAD. Moramo ih dobiti i pokušati doći do borbe za medalju. ESP je emotivno istrošena nakon EP. Još neke ekipe sa normom neće zapinjati. Treba iskoristiti ovo SP i steći dobar zalet za Pariz. Ali polako, meč po meč. Sa ovakvom odbranom i generalno agresivnošću imamo čemu da se nadamo.
octopus

Postby Foteljas » 07 Feb 2024, 16:36

Vrlo, vrlo dobra igra, nadamo se da cemo nastaviti ovako! :okk:
SOS = Srpski Olimpijski Sindrom
Foteljas

Postby Niksicanin » 07 Feb 2024, 16:40

Још од Последњега плеса Деце са Бањице нисмо овако одиграли.
Niksicanin

Postby grobar_Zvornik » 07 Feb 2024, 16:44

Нисам стигао погледати, видјех резултат. Свака част делфинима.
"Партизане мој - остани ми велики и силан и никада не престани да сањаш! Дани славе ће се наставити и на овом и на европском нивоу....ти си моја љубав права,моја крв, моја кућа и породица.. " Joffrey Lauvergne

33 ГОДИНЕ ПОНОСНА И СЛАВНА!
grobar_Zvornik

Postby Olimp » 07 Feb 2024, 16:45

Pariz je sada maltene u džepu, u četvrtfinalu se nadam ipak Hrvatima a ne Špancima.
U četvrrfinalu ćemo i mi imati kvotu tako da opušteno
Olimp

Postby Storm » 07 Feb 2024, 17:46

Kalkulacije pred poslednje kolo:
Srbiji dovoljan i odlazak u peterce za prvo mjesto, cetvrtfinale i OI.
Crnoj Gori prekosutra u 9h ujutro neophodna pobjeda protiv Japana (ne bi trebalo doci u pitanje) i da u pola 6 kasnije popodne navija za Srbiju da bar ne izgubi u regularnom dijelu. Ovo sve da bi bila druga.
Mada, sa ovakvom igrom Srbija je favorit i pobjeda ne bi trebala doci u pitanje.
Ameri imaju tu prednost jer su vec osigurali OI.
Japan pobjedom nad Crnom Gorom u regularnom dijelu dolazi do pozicije 3 i prolaza u osminu, ali slozicemo se da je to zaista iskljucivo u domenu teorije.

Nadam se da CG nece biti treca i da ce u osmini izbjeci Italiju ili Madjarsku, protiv Rumunje bi ipak bila favorit za pobjedu, cetvrtfinale i OI.
Storm

Postby Olimp » 07 Feb 2024, 18:18

I da bude treća iće će svakako na OI.
Španci sjajni daleko najbolji tim svijeta.
Dakle ako smo prvi idemo na Hrvate u četvrtfinalu, veselim se tome, mislim da bi ih mogli dobiti, d ain vratimo za zadnji put, a i nismo se dugo sastali. Mislim nismo dugo za vaterpolo uslove :)
Olimp

Postby Storm » 07 Feb 2024, 18:37

Olimp wrote:I da bude treća iće će svakako na OI.
Španci sjajni daleko najbolji tim svijeta.
Dakle ako smo prvi idemo na Hrvate u četvrtfinalu, veselim se tome, mislim da bi ih mogli dobiti, d ain vratimo za zadnji put, a i nismo se dugo sastali. Mislim nismo dugo za vaterpolo uslove :)

Da, u pravu si. Sad sam detaljnije vidio kostur i po tom pitanju. Fakticki, ako ne bude iznenadjenja, Crna Gora bi se u toj borbi za tu preostalu kartu za OI u razigravanju od 9-12.mjesta borila da bude bolja od Rumunije i Brazila/Kine.
Pod pretpostavkom naravno da tri karte ulaskom u cetvrtfinale vec osiguraju Srbija, Hrvatska i Italija, tj da Ameri ako budu drugi u grupi ne izgube od Rumuna u osmini.

Inace, da pohvalim igru Mandica i ostalih momaka. Iznad ocekivanja. Dominantno.

Edit: da se ispravim da Japan ne moze prestici ako Cg izgubi na peterce. :biggrin:
Last edited by Storm on 07 Feb 2024, 18:53, edited 3 times in total.
Storm

Postby Lester Bo » 07 Feb 2024, 18:41

MARKONI MARKO wrote:U CG se smatra da je Srbija slabi rival od SAD i da je prekjuče obavljen glavni posao,očekuju pobjedu kako igrači tako i trener.

Kako onda da bude drugačiji ishod od ovoga danas?

Baš bi bilo lepo otići na Hrvate i revanširati im se za ono sada već pretprošlo SP?

Ali prvo SAD, nema unapred upisanih, pogotovo za ovu generaciju.

Viza je praktično tu, to je ipak najvažnije.
Lester Bo

Postby Dexi » 07 Feb 2024, 19:23

Od finala OI konačno da smo odigrali jedan dominantan mec i da smo ubedljivo pobedili dobru selekciju poput Crne Gore :okk: .

Već sam rekao da mislim da smo u ovoj grupi najbolji i da očekujem da budemo prvi i da konačno vidim napredak i stabilnost u igri pod novim selektorom.To se i desilo :okk:

Neko malo opravdanje za lošu partiju Crnogoraca može biti da su se oni možda emotivno ispraznili u meču sa Amerikom ,dok smo mi ipak imali lakši trening protiv Japanaca.

Mada i na proslom SP i na EP bio je vidljiv napredak ,međutim danas od starta do kraja smo odigrali sjajno u odbrani,koncentrisano u napadu,jednom recju perfektno :okk: .Ako budemo išli na Hrvate optimista sam jer mislim da smo mi bolji od njih .Mislim da je vreme da se konačno napadne medalja i osvoji.

Ne bih ja bas rekao da su Španci izrazito dominantni u svetskom vaterpolu.Moje mišljenje da su oni,Madjari,Grci i Italijani za pola koplja iznad Srbije,Hrvatske i ostalih.

Ovaj tim na jedan mec može da pobedi svakoga na OI ,tako da verujem da ćemo biti u borbi za medalju i u Parizu.Steta što makar jedan rutiner poput Fice ili Prlainovica ne igra više za reprezentaciju ,bio bih optimista veliki što se tiče borbe za medalje.

Mada i ovako imamo 2 igrača u timu koji su sigurno u top 10 igrača na svetu,a ostali ako uspeju da nađu svoju ulogu,ako postignemo stabilnost igre i sigurnost na golu kao danas bićemo bas zajebani u Parizu. :okk:
Dexi

Postby Olimp » 07 Feb 2024, 19:51

Kakva šteta, da Italija nije prokockala nemoguće naš potencijalni put do finala bi bio preko Hrvata i Italijana, a tri po meni najbolja tima bi se našla s druge strane.

Ovako Hrvatska pa Mađarska.
Naravno ako budemo prvi.

Po meni možemo sa svima osim sa Špancima i složio bih se da ćemo biti ozbiljan kandidat za medalju u Parizu.
Olimp

Postby Storm » 07 Feb 2024, 21:26

Mec protiv SAD je u pola 4 prekosutra. Crna Gora-Japan u 7h.
Gledao sam danas satnicu po vremenu u Dohi, ispravka. :biggrin:
Storm

Postby bossticacuprija » 07 Feb 2024, 21:33

Ako sam dobro shvatio Španjolska u polufinalu na pobjednika meča Italija - Grčka, a Mađarska na pobjednika četvrtfinala Srbija - Hrvatska. Jako je teško dva puta podizati formu u mjesec dana, očekujem neko iznenađenje u polufinalu, ili Srbe ili Grke. Mislim da su ipak Mađari, Talijani i Španjolska tri najače momčadi i da djele medalje.
bossticacuprija

Postby Olimp » 07 Feb 2024, 22:01

Grčka je po meni jači tim od Italije, generalno mislim da su Žabari opasno precijenjeni, evo sad potpisujem da igramo s njima četvrtfinale u Parizu.

Plašim se meča s Amerikom, znajući naš mentalitet poletjet ćemo, zato stvarno šteta da nisu Crnogorci dobili prvi meč ali eto šta je tu je.

Kiks bi bio skup jer bi značio Španija u četvrtfinalu i tu je lraj priče.

Protiv Hrvatske je 50-50 meč, mislim da smo mi kvalitetniji od njih.
Olimp

Postby Milutinov Tata » 08 Feb 2024, 14:14

Fenomenalna partija nasih vaterpolista, bez dileme najbolja u ovom ciklusu nakon Tokija. Odlicna odbrana, sjajan Filipovic na golu i vrlo racionalno igranje u napadu, sa malo gresaka, potpuna kontrola rezultata od starta do kraja utakmice. Podsetila me na trijumf protiv Grka 2019. kada smo ih u 3. kolu u grupi pregazili. Videcemo protiv SAD mozemo li da drzimo ovaj nivo u kontinuitetu, ili je ovo ipak bio samo nas "dan". Kada se spoje golmanski ucinak i voljni momenat u odbrani, samo je nebo granica bez obzira na neke limite u napadu. Olimpijska viza je prakticki u dzepu, nadam se da ce to jos vise rasteretiti nase igrace, pa cemo videti jos ovakvih izdanja. Jos jednom bravo momci :okk:
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

PreviousNext

Return to Vaterpolo