by Felipao » 13 Jan 2024, 14:05
Eagles at Bucs
Tampa je najlaksi domacin u plejofu, gledajuci obe konferencije. Ipak, mislim da ni to nece biti dovoljno Filadelfiji koja je pukla po svim savovima. Trener je izgubio svlacionicu i to je kraj File a verovatno i njega na mestu HC.
Packers at Cowboys
Dao bih prednost prvoj ekipi koja postigne TD. Ako Cowboysi krenu dobro, moze ovo glat da ode u njihovom pravcu. Ali ako povede GB sa npr 10:0, moze svasta da se iskomplikuje.
Rams at Lions
Navijacki Ramsi, nema sta. Ipak, 2 slicne ekipe sa jakim napadom a losim sekonderijem. Mekvej dobro poznaje Gofa i njegove mane. Gof je bacac ritma i ako ga izbacimo iz lagodne pozicije u dzepu imace problema. A mislim da to mozemo da uradimo kvalitetnim interior rushom sa Aron Donaldom i rukijem Kobi Turnerom. Njih dvojica su skupila 17 sekova ove godine i sigurno ce biti bitan faktor. Drugan bitan aspekt napada Detroita je odlicno trcanje. S obzirom da odlicno branimo trcanje, mislim da to mozemo da iskontrolisemo kad je u pitanju Montgomeri, ali plasi me Gibs koji je bas eksplozivan, dovoljan je jedan omasen tekl i to je big play. Sa druge strane nas napad zavisi od dobrog trcanja koji treba da setapuje kvalitetne pozicije na drugom i trecem daunu i ako Vilijams uspe da istrci za 80+ jardi, sanse za nasu pobedu (i nekih 25+ poena) rastu. Staford igra dobro, inace je prvi QB nakon tipa 50 godina koji nema izgubljen fambl u celoj sezoni, ima fin TD/INT ratio, baca visok broj jardi po utakmici i mislim da protiv ranjivog sekonderija Detroita moze da dodje do dobrih brojki. Samo je bitno da nastavi da cuva loptu u nasem posedu,jer bi neka 2+ turnovera verovatno bacila ovu utakmicu van naseg dometa.
Dolphins at Chiefs
Mislim da ce Majami lose proci u KC, iako ni KC ne briljira. Ipak u sezoni su dokazali da imaju problem kad naidju na tvrde odbrane i kvalitetnije ekipe plus dolaze u hladan Kanzas kao jedan leprsav napad sa Floride, ovo mi je bas sigurica za KC.
Steelers at BIlls
Najavljuju metar snega, jak vetar tako da to sigurno vise pogoduje underdogu. Ovo ce biti duel trcanja i odbrana. Sa jedne strane Bilsi imaju dual threat jer mogu trcati i sa Alenom i sa trkacem ali Pitsburg je u zadnjih par utakmica uspostavio bas dobro trcanje sa tandemom Voren-Nadzi. Kad su odbrane u pitanju, dao bih prednost Stilersima. Utakmica na mali broj poena, mislim da ce biti neizvesno do samog kraja.
Browns at Texans
Texansi su jaka domacica, dobri i u napadu i u odbrani. Klivilend bas pogodio sa Flakom, jaka odbrana, vraca se vrlo bitan igrac za njih, kiker Hopkins. A pouzdan kiker u plejofu je mnogo bitan, da ne kazem maltene ko QB. On moze napraviti razliku u ovom duelu jer je lagan i sa 50+ jardi. Dacu prednost Klivilendu, a ocekujem bas zanimljiv i kvalitetan duel.