Board index Život van sporta Umetnost i kultura

Filmovi

Re: Filmovi

Postby Mikisha » 16 Dec 2023, 18:08

Pit Bull wrote:Killers of the Flower Moon dosta dobar.

Recimo 7/10.

Fina prica, fino razradjeno... Mozda malo predugo, mislim da je 180 minuta za film plafon, a 150 neki realni maksimum. Odlicna uloga De Nira u devetoj deceniji zivota.

Openhajmera sam ugasio nakon dva sata gledanja. Smor nad smorovima.

Meni Openhajmer bio super.

A reci mi taj Flower Moon, jel veganski?
Pomiluj mi muda Ostoja
Mikisha

Postby PERA » 24 Dec 2023, 10:43

Mikisha wrote:
Pit Bull wrote:Killers of the Flower Moon dosta dobar.

Recimo 7/10.

Fina prica, fino razradjeno... Mozda malo predugo, mislim da je 180 minuta za film plafon, a 150 neki realni maksimum. Odlicna uloga De Nira u devetoj deceniji zivota.

Openhajmera sam ugasio nakon dva sata gledanja. Smor nad smorovima.

Meni Openhajmer bio super.

A reci mi taj Flower Moon, jel veganski?

Nije veganski, al je opasan film.
Ko glasao sns od ruke mu ništa ne rodilo, rujno vino ni pšenica bijela.
Rđom kapo dok mu je kolena.
PERA

Postby Dylam Dop » 26 Dec 2023, 00:53

naj kabare scena

Dylam Dop
Guest

Postby Tegi » 29 Dec 2023, 12:33

https://www.youtube.com/watch?v=u3IDIAo_Ij8

Filmčina. Može se mnogo naučiti o Srbima u njemu.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby SemperIdem » 29 Dec 2023, 15:25

Skinuo sam film danas, nisam ni proveravao da li je dostupan na yt...

Drag mi je Pavlović i kao pisac.

Inače, sa bd-a se može skinuti i ,,Buđenje pacova" od skoro.
Zar lutajuć mi otac tu je zemlju video? I njoj me mati dojila, od prvoga plača?
SemperIdem

Postby Sezione » 29 Dec 2023, 16:49

Ima li Povratka sa Batom Z na BD?

Bio nekad na dailymotion

Zanima me pre svega zbog scena fudbala
СВАКИ СВОГА УБИЈТЕ СУБАШУ!

U Kosovo se kunete, a po Zvecanu od Srba kradete

ODJEBI OD PARTIZANA BOLESNICE BOLESNI
Sezione

Postby Hajzenberg » 29 Dec 2023, 16:59

Restaurirana Zaseda i još u full hd. A jbt i ova Prva sprska železnica o kojoj nedavno pisah da je mrtav link na BD ima na YT i takođe u 1080 rezoluciji. Ne znam zašto mi YT ponekad nije prioritet u odabiru nečega iz starih škrinja ex-yu kinematografije nego posežem za nečim drugim. Mada na BD ima stvari koje nema na jutjubu a i obratno takođe.

Sad videh da opet latinišem posle par dana, ne vredi, ogroman deo boravka na netu vezan mi je za ''neošišanu'' latinicu i sad svaki čas da prebacujem na ćirilicu jednostavno i nije baš za izvoditi tako lako.
Hajzenberg

Postby SemperIdem » 29 Dec 2023, 18:05

Dostupan je Povratak

Spoiler: pokaži
https://www.mediafire.com/file/hbqhrwkc8xg9h1e/Povratak_%25281966%2529.avi/file
Zar lutajuć mi otac tu je zemlju video? I njoj me mati dojila, od prvoga plača?
SemperIdem

Postby Sezione » 01 Jan 2024, 21:07

Au ljudi kakvu sam filmcinu poceo da gledam prosle godine, a zavrsio evo ove(pun intended) :D

The Man from Earth

https://www.imdb.com/title/tt0756683

Necu mnogo da laprdam, posto danas svako ko ima pentium cetvorku i pristup internetu moze da smatra na svaku temu, pa je tako doslo i do poplave filmskih strucnjaka

Ne znam kako mi je ovaj film promakao, posto sam stvarno pogledao gomilu filmova, od "poznatih" nisam samo neke koje sam namerno ostavio za kasnije kako ne bih spucao sve u prvim godinama, i to se tako vuce vec godinama ali ovaj film mi nije bio ni na listi, slucajno sam naleteo na njega trazeci nesto potupno nevezano za filmove

Elem, ovo je FILMCINA, a ne film, i treba svako da ga pogleda cisto radi sebe i nekih svojih stavova, ako nista drugo

Mozda sam malo pod utiskom jer sam citao recenzije gledalaca ali meni je ovo vrhunski film. Cinjenica da je snimljen sa 200 soma dolara i 2 kamere i da je reziser isao kao budala godinama ne uspevajuci da nadje finansijera i na kraju od svojih para resio da snimi film, samo pojacava utisak. U kategoriji vrh filmova snimljenih sa malo love je verovatno i pobednik. Mnogi kazu da je gluma slabija, prevashodno misleci na glavnog glumca, posto je ostatak ekipe solidno jaka glumacka ekipa, ali meni je jos bolje sto je ovaj "levi lik" ispricao ovo, da je neki poznatiji glumac ne bi to leglo kako treba, tipa da Bred Pit ili Dzon Kjuzak prica ovu pricu itd

Mislim, film je poznat, verovatno je vecina vas isti i pogledala ali ipak necu nista da pricam da ne bih spojlovao. Dobro, mozda mozemo da prodiskutujemo malo kroz spojlere, ako ima interesenata

Jako je i to sto film potpada pod zanr fantastike, a nema jednog jedinog specijalnog efekta

Elem, za one koji su gledali

Spoiler: pokaži
Sta mislite, je l moguca prica koja je ispricana ili nije? :D

Sezione

Postby Novosadista » 01 Jan 2024, 21:20

Fantastican film, jedan od retkih kojem sam dao ocenu 10. Sto se tice toga koliko moze biti istinit, video si reakciju glumaca u filmu :biggrin:

Preporucujem tebi, a i ostalima jos jedan fanstastican niskobudzetni film, "Primer" se zove.
Novosadista

Postby grobar_Zvornik » 01 Jan 2024, 21:24

Одгледах јуче филм "Тома"... Нешто најгоре на што сам потрошио два сата живота у посљедњих годину дана. Што кажу о укусима се не расправља, али ми још није јасно откуд толики хајп о том филму својевремено.. никакву јаку умјетничку поруку ту нисам видио.
"Партизане мој - остани ми велики и силан и никада не престани да сањаш! Дани славе ће се наставити и на овом и на европском нивоу....ти си моја љубав права,моја крв, моја кућа и породица.. " Joffrey Lauvergne

33 ГОДИНЕ ПОНОСНА И СЛАВНА!
grobar_Zvornik

Postby Sezione » 01 Jan 2024, 21:33

Novosadista wrote:Fantastican film, jedan od retkih kojem sam dao ocenu 10. Sto se tice toga koliko moze biti istinit, video si reakciju glumaca u filmu :biggrin:

Preporucujem tebi, a i ostalima jos jedan fanstastican niskobudzetni film, "Primer" se zove.

Na listi mi je Primer 10 godina(jedan od onih koje odlazem), iz vremena kad sam gledao Source code, Triangle, Coherence itd

Mozda koliko veceras bacim pogled posto traje kratko

Da, kao i svaki priuceni filmski kriticar zaboravih gore ocenu, na imdb sam dao 9, ako to nekome ista znaci :biggrin:

Vidim da je podigao ozbiljnu prasinu i u akademskim krugovima i da je doslo do ozbiljnih rasprava i bavljenja filmom

Sve u svemu, izuzetno jedinstven film po mnogo cemu

Sezione

Postby Mikisha » 01 Jan 2024, 21:53

Aj Sez da ti verujem na rec, do sada si pogadjao sa filmovima
Pomiluj mi muda Ostoja
Mikisha

Postby Tegi » 01 Jan 2024, 22:02

grobar_Zvornik wrote:Одгледах јуче филм "Тома"... Нешто најгоре на што сам потрошио два сата живота у посљедњих годину дана. Што кажу о укусима се не расправља, али ми још није јасно откуд толики хајп о том филму својевремено.. никакву јаку умјетничку поруку ту нисам видио.

Jednostavno je, zbog koprodukcije film su hvalili i Vučićevi i Đilasovi mediji i time pokazali da su i Prvo- i Drugosrbijanci dva lica iste medalje, tj. dva različita, ali vrlo slična Teletabisa.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby grobar_Zvornik » 01 Jan 2024, 23:08

Теги, ја сам далеко од неког озбиљног филмофила, али заиста сам очекивао бар нешто.
Сјећам се оних писања у медијима да су многи плакали гледајући...Кажем баш ништа квалитетно нисам видио..што би навело да било кад погледам опет.Можда једноставно нисам довољно упућен у живот великог Томе Здравковића па је и то утицало.
"Партизане мој - остани ми велики и силан и никада не престани да сањаш! Дани славе ће се наставити и на овом и на европском нивоу....ти си моја љубав права,моја крв, моја кућа и породица.. " Joffrey Lauvergne

33 ГОДИНЕ ПОНОСНА И СЛАВНА!
grobar_Zvornik

PreviousNext

Return to Umetnost i kultura