Board index Život van sporta Umetnost i kultura

Filmovi

Re: Filmovi

Postby NEDJA » 21 Nov 2023, 14:30

Odgledah pre neko vece Dobri Vil Hanting. Scenario, glumci, radnja sve vrhunski. Met Dejmon jedan od mojih omiljenih glumaca
Od prvog casa zivota svog
od trena kada sam ugled'o dan
u glavi se mojoj misao radja
da zivim za Partizan

Na kraju sveta da igra Partizan
on nece nikada ostati sam
i svako ce od nas ponosno reci
za njega zivot cu da dam
racunajte na nas
NEDJA

Postby Tegi » 22 Nov 2023, 01:26

Vrlo dobar i kompetentan osvrt na Žarkovu karijeru.

Posebno zaključak - odličan glumac u solidnim ili lošim filmovima.

Neko moje tumačenje bi bilo da je zakačio dva slabija perioda za našu kinematografiju, drugu polovinu 80-ih, pa sve do sankcija i period od prethodnih 8 godina, kada Telekom, Filmski centar i par privatnih produkcija bliskih dubokoj državi počinju da ulažu u filmove. Ono što povezuje ta dva ciklusa je to da je u oba bilo dosta investiranja u film, da se proizvodilo mnogo, ali malo kvalitetno i da dolazi do ekspanzije nacionalne (tačnije srpsko-nacionalne) tematike koja za 35 godina nije uspela da stvori jedan jedini odličan film dok televizija jeste imala par velikih pogodaka uz ogromne promašaje. To su talasi povoljni za sticanje popularnosti, zaradu para, ali filmovi nastali u takvim okolnostima obično jako loše ostare, što jeste slučaj sa većinom Žarkovih filmova. Ali njegov talenat i vrlo studiozan pristup ulogama (nikada nije otaljavao) kao zaključak nameću ono što je izneseno u tezi - njegove uloge su mnogo bolje od filmova u kojima je igrao i autora sa kojima je radio.

Sa druge strane, za malo su ga posle druge polovine šezdesetih dva najkreativnija perioda u istoriji naše kinematografije: prva polovina osamdesetih ga je promašila za milimetar (afirmisao se sa 25 godina), a u periodu od ukidanja sankcija do bombardovanja je bio u zatvoru.

Pravi čovek u pogrešno vreme na pogrešnom mestu.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby Pit Bull » 23 Nov 2023, 01:10

baketa96 wrote:https://www.imdb.com/title/tt1136617/?ref_=ext_shr

Odavno bolji film nisam gledao. Cudi me da ga je Netflix radio.

Nema nikakvih woke sranja i gluposti. Kvalitetan film

Odgledah ga sinoc.

Meni nista specijalno iskreno, vidim da su i ocjene bezveze. :D

Zadnjih pola sata sam premotavao po 30 sekundi. :biggrin:
▒▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒
Pit Bull

Postby SemperIdem » 24 Nov 2023, 00:15

Pogledah jedan stari intervju Rahele Ferari ( a kakav će biti... ), i dođoh do saznanja da joj je muž bio Aca Stojković ( Badža iz Servisne stanice).
Bio je par godina mlađi od nje. Ni na kraj pameti mi nije palo da ih povežem kao supružnike.
Zar lutajuć mi otac tu je zemlju video? I njoj me mati dojila, od prvoga plača?
SemperIdem

Postby Deran991 » 24 Nov 2023, 14:37

Jel gledao neko ''Killers of the Flower Moon''? Ja čekam da izađe HD snimak. Taj film i Napoleona planiran da odgledam do kraja godine.
Deran991

Postby Radonjaa » 24 Nov 2023, 14:52

Jesam u bioskopu. Osim što očigledno nije lako gledati film 3 i po sata, pogotovo tako težak, dobra stvar.

Meni i ovaj The killer sasvim ok.
bwa wrote:Micko Talijan

СрбинПодгорица wrote: Кунем вас се ову сезону преживјети нећу
Radonjaa

Postby Mikisha » 24 Nov 2023, 23:14

Aj kad hvalite taj The Killer sad cu ga pustiti, valjda ce to biti prvi film koji cu uspeti da odgledam na netfliksu u proslih 7 meseci.
Pomiluj mi muda Ostoja
Mikisha

Postby Deran991 » 25 Nov 2023, 13:30

Radonjaa wrote:Jesam u bioskopu. Osim što očigledno nije lako gledati film 3 i po sata, pogotovo tako težak, dobra stvar.

Meni i ovaj The killer sasvim ok.

Hvala!
Deran991

Postby Mikisha » 25 Nov 2023, 20:21

The Killer mi iskreno bas tesko sranje
Pomiluj mi muda Ostoja
Mikisha

Postby killchrome » 25 Nov 2023, 23:14

meni se isto svideo

ima i ovo, vrlo solidno, beni standardno kidalica

https://www.imdb.com/title/tt13274016/
killchrome

Postby Dylam Dop » 26 Nov 2023, 01:40

Odgledah "Medieval" (kakav generički, bzvzan naziv za film - vjerovatno su sponzori i distributeri na zapadnom tržištu izabrali da zvuči ovako bezlično i neupadljivo kako ne bi ugrozio atraktivnije zvučeće filmove zapadnih režisera) sa neharizmatičnom facom Bena Fostera u liku Jana Žižke. Bolje da je sam novoproklamovani režiser, ex-kaskader i ex-džudista češkog olimp. tima, stao ispred kamere, a režiju prepustio drugim upućenijim, čini mi se da bi ubjedljivije izgledalo. Šteta, očekivao sam daleko više obrađenu tematiku o Husitima, slavnom Janu Žižki (i potonjem Prokopu Velikom) koji je, uzgred budi rečeno, istorijski veća faca od npr. jednog Karađorđa ili Vilijama Volasa, jerbo tip do svog upokojenja nijednu bitku nije izgubio i smatra se jednim od najrevolucionarnijih generala srednjeg vijeka (još mu je nasljednik Prokop jednako uspješno nastavio istim putem, što je jedna od krajnje rijetkih pojava u srednjem vijeku - ovog ni pomenuli nisu u filmu iako je bio jedan od najbliskijih ljudi i saboraca Jana, s kojim je vojevao rame uz rame).

Film je nekakvo poluMarvelovsko sranje, a i samog Jana Husa jedva da su se uzgredno dotakli.. Više je nego očito da na zapadu i dalje nije zgodno rovariti kontra katoličkog mejnstrima, naročito u ovom vrlo senzitivnom geopolit. trenutku.

Ipak, neke oružane scene koje prezentuju brutalnost tog vremena mogu da se provare uz adrenalinsku injekciju koju oslobode, pa stoga neka bude 5/10.
Dylam Dop
Guest

Postby Mikisha » 29 Nov 2023, 02:54

The Visit okej film, drzi paznju.
Pomiluj mi muda Ostoja
Mikisha

Postby Mikisha » 30 Nov 2023, 17:58

Ne znam kako do sada nisam odgledao Sesto culo sa Brus Vilisom, nekako mi promakao..
Skroz mi se svideo film.
Pomiluj mi muda Ostoja
Mikisha

Postby Zlaja » 01 Dec 2023, 14:15

Zlaja

Postby Tegi » 01 Dec 2023, 15:14

"Napoleon" holivudska verzija "Aleksandra od Jugoslavije".

Ridli Skot ga ozbiljno udario po Šotri.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

PreviousNext

Return to Umetnost i kultura