Ma zabole ih...na igre ionako idu preko liste. Tačno je FIVB napravio neviđenu glupost sa ovom kombinacijom
kvalifikacioni turniri + lista, jednostavno ostavilo prostora nekima da se zezaju i tankuju poput Brazila (poraz od Nemačke, pet setova protiv Češke i Ukrajine). Doduše, Nemci su iskoristili to što i Brazil i Italiju idu u Pariz kako god se okrene ali su i odigrali dobro sva 4 meča i dobili bez izgubljenog boda a ako hoćemo tako da rezonujemo onda je i Srbija u grupi u kojoj kako god se okrene ima tri rivala od kojih će neko ako ne direktno a ono takođe na OI preko liste u najgorem slučaju pa da vidimo možemo li u 3 dana dobiti isto toliko mečeva. Posle poraza od Turske nema prostora za kalkulacije i to ne samo u našoj grupi nego i u globalu a pogotovo ako jebena Belgija dobije Kanadu i pri tome uzme tri boda u tom meču.
Idealna kombinacija ako mi ne prođemo je da Italija ode direktno a Belgija izvisi (to znači 5 mesta direktno Evropljanima +1 wc za Srbiju

), malo manje idealno ali itekako poželjan scenario je da i Italijani i mi budemo u potraživanju za WC i usput svakako da Belgija izvisi (4 direktna mesta Evropi + 2 wc) a najgora opcija je da Belgija prođe nezavisno šta uradi Italija protiv Brazila jer onda Evropa ima 6 mesta ili direktno ili 5+1 (to mesto za Italiju) i onda ostaje veliki znak pitanja za tu sedmu evropsku ekipu, tj. Srbiju.
Mada, FIVB se svakako može naći u ''nebranom grožđu'' što se tiče toga da Evropi da i to sedmo mesto ako se desi jedan ipak malo verovatan scenario a to je - Srbija i Belgija na OI direktno a Italija izgubi od Brazila i onda njoj moraju dati pozivnicu jer Italija je ipak Italija a u tom nekom slučaju bi i Slovenija bila u potrazi za wc ako završi iza nas i Amera. Ipak malo verovatan scenario. Zato nešto i nisam siguran da bi nama dali to što bi dali Italijanima a pogotovo u slučaju ako bi Belgija prošla a jedna evropska karta morala da se udeli baš Italijanima. Znaćemo mnogo toga u subotu posle mečeva Srbija-SAD i Kanada-Belgija, još ponešto u nedelju kada igraju Brazil-Italija a da mi prvo vidimo šta sutra protiv Japana naši mogu pa posle eventualno u nedelju protiv Slovenije ako dobiju i Japose i Amere.