Board index Razni Sportovi Odbojka

Muška reprezentativna odbojka

Re: Muška reprezentativna odbojka

Postby Storm » 04 Oct 2023, 16:02

Pozdrav svima.

Danima pratim ovu temu kao i druge vezano za OI, pa rijesih da se prikljucim i javljam bar povremeno.
Davno sam bio na ovom forumu, nesto nece logovanje ali nema veze.

Elem, samo da pohvalim odbojkase za ove 3 pobjede nakon onog sokantnog i razocaravajuceg poraza od Turske koji moze nazalost i kostati direktnog plasmana.

Htio bih samo da se nadovezem na poruku momka vezano za sistem kvalifikacija, prioritete kod rang liste i sl:
Ako obratite paznju na jutjub klip fivb koji detaljno obrazlaze sve to u nepuna 2 minuta, vidjecete da su pod 1 stavili ono za kontinente koji nece imati predstavnika nakon kvalifikacija, ali sa zadrskom o broju timova.
Napisali su u mnozini team(s).
Dakle, dali su sebi prostora za proizvoljno tumacenje koliko timova mogu odrediti sa nedostajucih kontinenata
.

Nista, nadamo se nekom pozitivnom ishodu i realno velikom iznenadjenju u ova preostala 3 kola, jer objektivno nije Srbija favorit, a u suprotnom da se pobjedjuje u LN sto vise, da bar i formalno momci budu peti na listi (racunajuci i Afriku i Aziju).

Naprijed Orlovi!
Storm

Postby Hajzenberg » 04 Oct 2023, 17:05

I to što kažeš, zato sam i ja bio skeptik jer smatram da nema šanse da Evropi napabirče toliko mesta, odnosno ako ovde prođe Belgija kao šesta evropska selekcija da mi upadnemo kao sedmi - možda i malo morgen a da Azija ostane na 1. U svakom slučaju to team(s) će se prevashodno odnositi na JA jer kako stvari stoje pozivnice ''moraju'' ići i Brazilu i Argentini, to je očito. Na jednu azijsku svakako, to je Japan i onda ostaje veliki znak pitanja za Iran.

Ništa, ostaje da se nadamo ili da naši nekako direktno prođu za šta će trebati sve tri pobede ili da Kanada dobije Belgiju ili da Belgija ne pobedi Kanadu sa 3-0 ili 3-1, ako pobede 3-2 onda već rade mnoge kalkulacije koje su i za mene zamršene, jednostavno ne mogu da računam :biggrin:

Storm, piši češće :okk:
Hajzenberg

Postby Baxter Stockman » 04 Oct 2023, 18:38

Samo još fali da se i Belgija i Nemačka plasiraju, a pre mesec dana ih rutinirasmo na EP.
Avangarda FPL Champion (2021)
Avangarda NFL Fantasy Champion (2023)
Baxter Stockman

Postby Hajzenberg » 04 Oct 2023, 19:38

Nemci u roku od nekih 16-18 sati dobili i Brazil i Italiju sa po 3:1 :blue: u principu, oni su se maltene plasirali na OI i pre meča sa Italijom. Sada Italija i Brazil za drugo mesto ali kako god se okrene i poraženi će ići preko liste u Pariz.

Još nek' Belgija ode i nek' sve ide u pm :lollol:
Hajzenberg

Postby Olimp » 04 Oct 2023, 21:18

Dal je moguće.
Koliko nas neće.... Ako Italija izvisi jebali smo ježa.
Olimp

Postby Hajzenberg » 04 Oct 2023, 21:59

Ma nije možda toliki problem ni Italija koliki je Belgija...može Evropa dobiti dva mesta putem pozivnica (isto kao što bi i JA dobila za Brazil i Argentinu) pa da budemo mi i oni nego je veći problem ako Belgija prođe e onda 99% nema šanse za 7 mesta za naš kontinent. Sa Belgijom bi bilo 6 sigurnih bez obzira da li Italija ide direktno ili preko liste i sad očekivati da daju Evropi to sedmo mesto (Srbija) a da Iran kao drugi predstavnik Azije ili Kanada kao drugi severnoamerički otpadnu je baš diskutabilno.

Očekivalo se od Holanđana da budu ovde naši konkurenti pa posle možda od Turaka kada nas dobiše i namučiše Amere a pojaviše se Nemci i Belgijanci pravo niotkud, jebale ih ovakve kvalifikacije kada Brazil i Italija znaju da će da igraju i Nemci onda jednostavno samo prođu pored njih. Po meni ključ je u subotnjem meču Kanada-Belgija i u onome što sam napisao šta treba da se desi da Belgija ne prođe, ako prođu secite me gde sam najtanji što bi se reklo ako mi preko liste upadnemo kao 7 evropski tim za Pariz.
Hajzenberg

Postby Storm » 05 Oct 2023, 12:41

Brazil se kvalitetno raspada. Jedva dobili Ukrajinu u pet setova.
Storm

Postby Hajzenberg » 05 Oct 2023, 13:02

Ma zabole ih...na igre ionako idu preko liste. Tačno je FIVB napravio neviđenu glupost sa ovom kombinacijom kvalifikacioni turniri + lista, jednostavno ostavilo prostora nekima da se zezaju i tankuju poput Brazila (poraz od Nemačke, pet setova protiv Češke i Ukrajine). Doduše, Nemci su iskoristili to što i Brazil i Italiju idu u Pariz kako god se okrene ali su i odigrali dobro sva 4 meča i dobili bez izgubljenog boda a ako hoćemo tako da rezonujemo onda je i Srbija u grupi u kojoj kako god se okrene ima tri rivala od kojih će neko ako ne direktno a ono takođe na OI preko liste u najgorem slučaju pa da vidimo možemo li u 3 dana dobiti isto toliko mečeva. Posle poraza od Turske nema prostora za kalkulacije i to ne samo u našoj grupi nego i u globalu a pogotovo ako jebena Belgija dobije Kanadu i pri tome uzme tri boda u tom meču.

Idealna kombinacija ako mi ne prođemo je da Italija ode direktno a Belgija izvisi (to znači 5 mesta direktno Evropljanima +1 wc za Srbiju :biggrin: ), malo manje idealno ali itekako poželjan scenario je da i Italijani i mi budemo u potraživanju za WC i usput svakako da Belgija izvisi (4 direktna mesta Evropi + 2 wc) a najgora opcija je da Belgija prođe nezavisno šta uradi Italija protiv Brazila jer onda Evropa ima 6 mesta ili direktno ili 5+1 (to mesto za Italiju) i onda ostaje veliki znak pitanja za tu sedmu evropsku ekipu, tj. Srbiju.

Mada, FIVB se svakako može naći u ''nebranom grožđu'' što se tiče toga da Evropi da i to sedmo mesto ako se desi jedan ipak malo verovatan scenario a to je - Srbija i Belgija na OI direktno a Italija izgubi od Brazila i onda njoj moraju dati pozivnicu jer Italija je ipak Italija a u tom nekom slučaju bi i Slovenija bila u potrazi za wc ako završi iza nas i Amera. Ipak malo verovatan scenario. Zato nešto i nisam siguran da bi nama dali to što bi dali Italijanima a pogotovo u slučaju ako bi Belgija prošla a jedna evropska karta morala da se udeli baš Italijanima. Znaćemo mnogo toga u subotu posle mečeva Srbija-SAD i Kanada-Belgija, još ponešto u nedelju kada igraju Brazil-Italija a da mi prvo vidimo šta sutra protiv Japana naši mogu pa posle eventualno u nedelju protiv Slovenije ako dobiju i Japose i Amere.
Hajzenberg

Postby Storm » 05 Oct 2023, 13:18

Bice sutra dobre odbojke na tv-u:
SAD-Slovenija u 9, Srbija-Japan u 12:20, izmedju toga u 10h Poljska-Argentina.

Da bar SAD dobije Sloveniju, ako je moguce 3-0 (nerealno) ili 3-1.
Racunam da bi uz pobjede Srbije nad Japanom i Slovenijom i Japan mogao dobiti Slovence, pogotovo ako izgube sutra.

Eh, moglo je sve biti idealno pa da svi iznad Srbije na listi sem Japana prodju sad, ali Svabe poludjele, Brazilci tankuju, Kanadjani i Belgijanci blizu umjesto Argentine.
Ne da se..
Storm

Postby Milutinov Tata » 06 Oct 2023, 02:42

Dosao je taj dan da se pokaze koliko zaista vredimo. Ako mogu Nemci i Belgijanci, koje smo, kao sto neko pomenu, dobili pre mesec dana na EP, da prave frku i igraju egal ili dobijaju favorite, valjda smo i mi sposobni da protiv Japana dokazemo da nam je zaista mesto na OI. Svi nasi igraci su spremni, sto su poakzel prethodne 3 utakmie, Kolakovic moze da kombinuje koliko mu je volja, ako nekoga ne krene zamena je spremna. Malo agresivniji servis i bolji prijem, da se smanji broj gresaka i imamo velku sansu.
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby Storm » 06 Oct 2023, 09:51

Ameri dobili Slovence 3-1.
Storm

Postby Dexi » 06 Oct 2023, 10:11

Jebes mi sve na kraju niko iz Evrope nece da izbori OI izuzev Nemaca :krsti: .

Horor od kvalifikacija i definitivno nije dobar nacin zbog moguxnosti tankovanja pojedinih selekcija.

Danas da vidimo jesmo li ili nismo za OI :biggrin:
Dexi

Postby Olimp » 06 Oct 2023, 11:41

Bruka na šta ličimo.ni ne trebamo u Pariz.
Olimp

Postby Storm » 06 Oct 2023, 11:53

Rutinski odradjuju Japanci.
Ma sve i da se prodje preko liste, odbojkasi ce biti puki turisti.
Storm

Postby Baxter Stockman » 06 Oct 2023, 12:01

Ovo je ponižavanje
Avangarda FPL Champion (2021)
Avangarda NFL Fantasy Champion (2023)
Baxter Stockman

PreviousNext

Return to Odbojka