I ja sad gledam, FIBA retardi, ne verujem, pola necemo moci da gledamo. Kao da je lokalni turnir, a ne SP.
Jos najjace stavili SAD u slicno vreme kao i nas, tako da i ko je hteo da gleda, sigurno nece da ustane u 4 sata u NYK da gleda Popovica i Radoncica.
Nisam mnogo pisao, a dosta sam pogledao, pa da malo ispisem svoje utiske.
Sve u svemu, meni bila okej i gledljiva kosarka, neke egzoticne ekipe, doduse trebalo bi smanjiti broj ekipa iz Azije, uzasni su, odmah za njima i Afrika, mora se nesto uraditi povodom toga, neki koeficijent ili slicno.
Domacini i Clarkson totalno razocarenje, mislio sam da ce bar malo vise da pokazu, Kinezi takodje, uzas.
Italija i Dominikana prikazale svakakve strane, i dobre i lose, za nas nije bilo prostora da pokazemo bilo sta merodavno, losi protivnici.
USA deluje naspavano, videcemo sad kad nalete na malo ozbiljnije protivnike, ali stvarno deluju dobro, za razliku od '19 gde se samo cekala katastrofa.
Dubljevic razocarao u CG, ocekivao sam da se muski pobiju sa Litvancima, na kraju ih rutinirali zeleni.
Nemci istakli ozbiljnu kandidaturu za vrh, deluju bas dobro i zajebano, trce, tuku, igra Sruder bas dobro, Australija sa Milsom nesto slicno, nezgodne ekipe.
Finska koliko god imala los sastav, razocarenje takodje, posebno Markanen, delovao je izduvano.
Mislim da titula najlaznijih 3-0 pripada Slovencima, uopste nisam siguran u njih, deluju nervozno, morace i Doncic da odigra neku losu utakmicu, i mislim da ispadaju u ovoj grupi, jos ako im se ne oporavi Blazic, nece imati nikakvu sirinu da trce sa ostalima.
Spanci nit smrde nit mirisu, klasika, koliko ocekujem da osvoje, toliko se ne bih iznenadio ni da ispadnu. Brazilci mislim da nece moci dalje od grupe, nikako.
Francuzi (ne)ocekivano, znalo se da ce 99% neko od ove tri ispasti posle drugog kola, Francuzi su najmanje zasluzili da prodju, iako mislim da su bolji od Letonaca, za razliku od Kanade koja se poigrala sa svima iz grupe, bas rutinski sve.
Sto se nas tice, mislim da dobijamo i Italiju i Dominikansku Republiku.
Nadam se povratku Petruseva i Avramovica, bez njih nemamo skoro nikakve sanse.
Btw. idemo update za Bogdana, ode na 345 poena, sada deli 29. mesto sa M. Gasolom.
Od ovih aktivnih igraca jedino je Rudy u TOP50, i on ima 357 poena.
Stephen Curry. 2,974. aka shooting GOAT.