Board index Košarka Reprezentacije

Kosarkaska Reprezentacija Srbije

Re: Kosarkaska Reprezentacija Srbije

Postby Bang » 10 Aug 2023, 07:42

Ne znam zašto se ovoliko mrači, kad nije sve izgubljeno. Ukoliko Grci danas pobede bilo kojim rezultatom manjim od 13 razlike, Akropolis kup je naš. :laugh:

Gudurić zna košarke i očekujem dobre partije, ali Gudurić na pleju = sporiji prenos, sporija organizacija napada. Prijateljska je, sem Alekse nije bilo drugog pleja na turniru, razumem da se proba, ali više puta smo u ova dva dana dobili da nam za napad ostane 10-ak sekundi, jer se vreme potroši na prenos lopte i guzičanje.
Aleksu sam komentarisao na live temi. Uz sva ograničenja i glavu, prvi je plej ove ekipe, primer borbenosti i od njega će dosta zavisiti. Kako je brat na kraju bio spreman da nakon onog iznuđenog faula u napadu, uzme loptu i reši, ali je matori prepoznao i izveo ga. :biggrin:
Nedović odsutan, nezainteresovan...u odbrani nepostojeći, na prenosu gubi lopte...u napadu mislim da se nije ni upisao za ova dva dana, a uzimao je na sebe da rešava. Ako Jović može da ide, zreo je da bude precrtan.
Vanja je promenljvo odigrao ova dva dana, ali je čistokrvni šuter koji itekako ume da ubode. Od lopte, akcije za njega i pljevaj. Defanzivno, nekad malo glumata odbranu, ali isto tako zna i ume da je odigra kad hoće. Svakako je nesporan za 12.
Dobri Dobrić, igrač uloge i zadatka i obavlja ih, nesporan za 12, za razliku od Davidovca koji je itekako sporan, trom, nesnađen...
Mali Jović je očvrsnuo, spreman je fizički i sa velikom željom igra, mora da bude mesta za njega. Na tim visokim pozicijama, ako Smailagić ide, jedina dilema je Petrušev-Ristić. Na bitnijim utakmicama svakako će Milutinov da igra 30-ak minuta.
Kapiten za kraj...izuzetno drag momak, doneo mnogo klupskih radosti, a za reprezentaciju se odazivao i igrao sa emocijom. Ova dva dana ipak nije pokazao kapitensku igru...bljesak, pa ispucavanje, herojski šutevi, pa opet bljesak...Muda su na mestu, samo glava, odnosno frizura da se sredi, a i patike za košarku su crne ili bele, ne može u roze patikama da se igra prvenstvo. :laugh: Očekujem da bude pravi kad bude trebalo.
Nek' ne igra, ko se lomi, kom' ne kuca srce čelično...
Bang

Postby Bojdo » 10 Aug 2023, 08:03

Република Српска је Пијемонт српства!
Bojdo

Postby Dylam Dop » 10 Aug 2023, 08:05

E da..

@Ćoba

Da igramo tu baš sasvim super sexy brzu igru nemamo prije svega selektora. Ali tu je ipak gomila bekova čiji imperativ treba da bude brzina odlučivanja i proboji ka košu.. Imamo potencijal da promiješamo protivničke odbrane i trpamo iz reketa, a iza toga treba da narasta/se gradi samopouzdanje i za šut spolja - prosto da se ostavljaju otvoreni (povratni) šutevi za Dobrića, Marinkovića i ko god se nađe spolja. Time se gradi kohezija tima, uzajamno povjerenje i kao rezultat - protok lopte. Otvaranje meča trojkama je bzvz. Uspavljuje u konačnici.
Dylam Dop
Guest

Postby Aleko » 10 Aug 2023, 08:37

Sani wrote:Imam neki osecaj samo da mi je trio Nedovic - Marinkovic - Guduric, previse.

Ne mogu da ih gledam, ni jednog od njih trojice. Tolika kurcobolja u odbrani, još Pešić kad ih uvede svu trojicu odjednom...
Aleko

Postby mmajstor » 10 Aug 2023, 10:17

Znaci, ako se Jovic i Smajli vrate za sada izgleda ovako:

Avram, Jovic
Bogdan, Vanja, Gudura, Nedovic
Dobric
Jovic, Petrusev
Milutinov, Smajli, Ristic

Deluje tanko na krilu gde je samo Dobric sto znaci da bi cesto igrali sa tri beka sto moze da napravi problem u odbrani. Tu sam ocekivao Davidovca umesto Nedovica, ali ako je takva situacija sa njim onda ne znam kako bi ovo moglo drugacije da izgleda.
mmajstor

Postby odabranisoj » 10 Aug 2023, 10:41

mmajstor wrote:Znaci, ako se Jovic i Smajli vrate za sada izgleda ovako:

Avram, Jovic
Bogdan, Vanja, Gudura, Nedovic
Dobric
Jovic, Petrusev
Milutinov, Smajli, Ristic

Deluje tanko na krilu gde je samo Dobric sto znaci da bi cesto igrali sa tri beka sto moze da napravi problem u odbrani. Tu sam ocekivao Davidovca umesto Nedovica, ali ako je takva situacija sa njim onda ne znam kako bi ovo moglo drugacije da izgleda.

Meni je Jovic vise 3 nego 4 ali ajde.

Sad tek gledam sva ukrstanja. Ako izgubimo od Italijana idemo na USA i zavrsili smo u 1/4. Do 1/4 imamo najlaksi posao
odabranisoj

Postby mmajstor » 10 Aug 2023, 11:28

Da. Ja mislim da dobijamo Italijane i onda idemo na CG.
Onda su Ameri u 1/2f.

Bilo sta jace od bronze je vlazan san a i za bronzu se moramo dobro oznojiti. Po svemu sudeci celo prvenstvo se svodi na utakmicu sa Italijom.
mmajstor

Postby Tegi » 10 Aug 2023, 11:47

Ne ukršamo se sa Amerikom u polufinalu, mešaju se kosturi tada.

Nije lako Hajzenbergu.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby mmajstor » 10 Aug 2023, 11:54

Super ako je tako....
mmajstor

Postby Bogun » 10 Aug 2023, 11:58

Ne znam što se Vanja smatra isključivo bekom, a Dobrić niskim krilom, kada je Vanja malo viši i malo krupniji od Ognjena i igra im je maltene identična (šut za 3 i napad na klouzaut, gde Vanja češće ide na ulaz, a Ognjen češće na flouter).

Ali dobro, nek ostane ta rigidna podela.
Antipop Antonije » 15 Feb 2025, 23:11
Neki ovde ne zasluzuju ni u ludnicu da ih puste a ne na forum. I to jos da navijaju za Partizan.
Bogun

Postby Hajzenberg » 10 Aug 2023, 13:06

Tegi wrote:Ne ukršamo se sa Amerikom u polufinalu, mešaju se kosturi tada.

Nije lako Hajzenbergu.

Ma ne vredi više ni crtati :biggrin:

Savlada se nekako gradivo do četvrtfinala al' onda opet ćorak :laugh:
Hajzenberg

Postby Dexi » 10 Aug 2023, 13:45

Ne bih ja tako lako Amere poslao u 1/2,niti da ce biti prvi u svojoj grupi.
Sad za vikend igraju u Spaniji turnir pa da ih odgledam,ali ubedjen sam da ko god im bude protivnik od 1/4 imace sanse da ih dobije.

Nekako ja se vise pribojavam Grka i Janisa (ako bude igrao)nego li Amera u 1/4.

No svakako treba ici korak po korak.Prvo grupa,pa nezgodna Dominikana i na kraju Italija koja nam ocigledno ne lezi.

Porazi u pripremnom periodu su najmanji problem,pa cak i na samom turniru u pocetnoj fazi ,ako je ekipa prava.

Uvek se setim 2002 i turnira u Srbiji gde smo sve pogubili kao i samog SP gde smo u prve cetiri utakmice 2 izgubili.

Ja sam optimista,samo se nadam da nam se nece ponoviti vise mec od sinoc gde smo sutnuli 40 trojki u mecu.
Dexi

Postby Teodoras » 10 Aug 2023, 14:31

Bogun wrote:Ne znam što se Vanja smatra isključivo bekom, a Dobrić niskim krilom, kada je Vanja malo viši i malo krupniji od Ognjena i igra im je maltene identična (šut za 3 i napad na klouzaut, gde Vanja češće ide na ulaz, a Ognjen češće na flouter).

Огњен је мало виши, 2 до 3 сантима од Вање.
Teodoras

Postby black swan » 10 Aug 2023, 14:35

Pa mi ako ko zna po koji put izgubimo od Italijana na SP a sta ce nam dalje treba da ispadnemo ako nismo sposobni sa njima da se vacarim o treba da ispadnemo
black swan

Postby Bogun » 10 Aug 2023, 14:57

Teodoras wrote:
Bogun wrote:Ne znam što se Vanja smatra isključivo bekom, a Dobrić niskim krilom, kada je Vanja malo viši i malo krupniji od Ognjena i igra im je maltene identična (šut za 3 i napad na klouzaut, gde Vanja češće ide na ulaz, a Ognjen češće na flouter).

Огњен је мало виши, 2 до 3 сантима од Вање.

Ok moguće. Juče je pisalo pored obojice 197cm. Mada da ne uzimamo da je akropolis kup za jako merilo. Obzirom da se u svim ostalim takmicenjima Vanja vodi na 198cm.
Antipop Antonije » 15 Feb 2025, 23:11
Neki ovde ne zasluzuju ni u ludnicu da ih puste a ne na forum. I to jos da navijaju za Partizan.
Bogun

PreviousNext

Return to Reprezentacije