by Bogun » 25 Apr 2023, 13:03
Evo i mojih tipova:
Olimpijakos - Fenerbahče 3:1
Oli je mnogo bolji i uigraniji tim i to će doći do izražaja, jedina pozicija gde Fener ima jasnu prednost je pozicija centra.
Stoji znak pitanja iznad Vilbekina, ali i sa njim i vez njega, imaju kamen oko vrata u liku i delu Nika Kalatesa koji je zbog nedostatka konstantnog šuta, a ove sezone i katastrofalnih penala smrt za plejof košarku.
I da, iako je Fener izuzetno jak defanzivno na poziciji četiri zbog Hejs Dejvisa i Pjera, jednostavno Vezenkov igra drugačiju košarku i mislim da neće uspeti da ga sačuvaju jer mu je gro igre u off the ball situacijama.
Naginjem i za 3:0 za Olimpijakos, ali mislim da će Fener sačuvati čast u trećoj utakmici.
Barselona Žalgiris 3:0
Lagana metla će ide ovde, potencijalno neprijatno za gledanje
Pred start serija me mnogo podseća na Partizanov plejof iz 2009. godine gde se išlo na noge Mesininom CSKA.
Jednostavno sve što Žalgiris radi dobro, Barselona radi mnogo bolje, plus u napadu preliva od individualnog talenta i kvaliteta. Da Žalgirisu igra povređeni Evans koji vezuje odbranu na sebe, možda bi imali čemu da se nadaju, oni to sada nemaju i to je najveći problem.
Možda izvuku prvu u Kaunasu pa bude 3:1 za Barselonu, ali teško.
Real Partizan 1:3
Ovo je navijački kako je i u anketi koju sam postavio na KK Partizan temi.
Mada mislim da od sve četiri serije, šanse za brejk su najveće odmah posle Makabijevih.
Real je najdublji i najkvalitetniji roster cele EL, problem je što Mateo nije najbolje rasporedio uloge, jer ovo što oni imaju je za dominantnan skor od minimum 27 pobeda u regularnoj sezoni.
Sa druge strane, Željko je izvlači maksimum iz svojih igrača, i tačno se zna ko šta radi na terenu i šta se sme šta se ne sme.
Logično, naša najveća šansa je upravo u toj razlici na klupi, ali ne igraju treneri već igrači.
Što se tiče naših šansi za prolazak, ključ je prva utakmica, ako to dobijemo imamo velike šanse za prolazak.
Realno posmatrano, Real je ovde favorit za nekih 3:1, ali išao sam navijački u proceni.
Mi kroz istoriju imamo 3:17 skor sa Realom, sada trebamo u 2 nedelje da ostvarimo isti broj pobeda kao za celo postojanje.
Monako Makabi 3:2
Sudar dve slične ekipe, jake i na lopti dominantne spoljne linije i fizikalne unutrašnje linije.
Očekujem pobedu Monaka i seriju bez brejkova, iako je Makabi ima 15:2 kući mislim da je potencijalnom brejku bliži Monako. Pre svega u sezoni su imali jake skalpove u gostima, što se za Makabi i ne može baš reći (mimo Efesa).
Plus gro ovog tima Monaka ima prošlosezonsko iskustvo iz plejofa i jedne jake serije sa Olimpijakosom.
E sad, ako Makabi napravi brejk u Monaku, mislim da će teško ispustiti domaći teren. Tako da ni nekih 1:3 ne deluje nerealno.
Antipop Antonije » 15 Feb 2025, 23:11
Neki ovde ne zasluzuju ni u ludnicu da ih puste a ne na forum. I to jos da navijaju za Partizan.