Board index Košarka Evropska košarka

Evroliga

Re: Evroliga

Postby Muflon » 04 May 2022, 21:58

Baš tako, čudo. Pogledaj prognoze pre starta sezone, pa vidi koliko visoko su se kotirali, čak i za plej of, da ne pričam za F4. Oni su bili drugi i pre ovog izbacivanja Rusa, za razliku od Monaka i Bajerna koji ne bi videli plej of da je takmičenje nastavljeno neizmenjeno. Glupo je pričati ko je individualno jači, Vezenkov i Dorsi ne mogu da budu lideri u nekoj drugoj ekipi koja igra plej of, kao i Slukas koji je već u godinama.

EDIT: Pit je brži.
Muflon

Postby Bogun » 04 May 2022, 22:04

Monako ne bi video PO da nisu izbačeni Rusi?

Si siguran u to? Njima je skinuto 4:1.
Antipop Antonije » 15 Feb 2025, 23:11
Neki ovde ne zasluzuju ni u ludnicu da ih puste a ne na forum. I to jos da navijaju za Partizan.
Bogun

Postby Muflon » 04 May 2022, 22:09

Bogun wrote:Monako ne bi video PO da nisu izbačeni Rusi?

Siguran sam.

Zenit, Uniks i CSKA su bili ispred Monaka na tabeli u trenutku izbacivanja, Zenit i CSKA debelo, Uniks je bio blizu, možda pobedu ili dve više je imao. Jedino da su Rusi pogubili sve do kraja, a bilo je nekih 11 ili 12 kola do kraja. Skroz je druga situacija kad su se oni izbacivanjem podigli 3 mesta iznad, a pre toga su šanse za plej of bile baš male. Nije ista situacija kad si izbacivanjem preko noći ubačen u plej of i kada na poslednjoj trećini regularnog dela imaš neke šanse, ali ne baš velike. To sve menja, želju, pristup, probudi se ekipa, igraju bolje...
Muflon

Postby jedno ime » 04 May 2022, 22:21

Muflon wrote:Baš tako, čudo. Pogledaj prognoze pre starta sezone, pa vidi koliko visoko su se kotirali, čak i za plej of, da ne pričam za F4. Oni su bili drugi i pre ovog izbacivanja Rusa, za razliku od Monaka i Bajerna koji ne bi videli plej of da je takmičenje nastavljeno neizmenjeno. Glupo je pričati ko je individualno jači, Vezenkov i Dorsi ne mogu da budu lideri u nekoj drugoj ekipi koja igra plej of, kao i Slukas koji je već u godinama.

EDIT: Pit je brži.

Pa naravno da ne racunam Ruse...kao sto naglasih u "ovoj el". Izbacili su cska, zenit, uniks... Olimpijakos je bio drugi u regularnom delu. Nije nikako iznenadjenje, cudo i slicno ako druga ekipa preko sedme u regularnom delu, sa prednoscu domaceg terena, ode u najbolje 4.

I Makabi je timski budzet imao manji od Olimpijakosa. Ovih ostalih 5 su imali veci... Real, Barsa, Milano, Efes, Fener. Olimpijakos na sestom mestu. Tako da, reci da je prosecan tim, kao i da je cudo i senzacija da 6i tim po budzetu udje u najbolja 4 je glupost.
NISMO ISTI.

''Prosto, kao Partizanovac, kao Zeljkov prijatelj, nadam se... nece doci lako, znam, ali ce doci uspeh i da ce se ponovo pevati nasa pesma''
Gospodin Dusko Vujosevic.

bhc_comp wrote:Tek ćemo da stežemo kaiš dok se namire prijatelji kluba u kkp.
jedno ime

Postby Pit Bull » 04 May 2022, 22:31

Ne znam kojom magijom Makabi moze imati manji budzet od Olimpijakosa sa Vilbekinom, Nanalijem, Vilijamsom, Rejnoldsom, itd...

Olimpijakos je bio drugi i kad su Rusi bili tu.

Oni su se igrama na terenu izborili da budu drugi i da imaju domaci teren u cetvrtfinalu. Podvig je biti drugi kad imas 10. budzet u takmicenju i kad su projekcije bile da ce biti deveti-deseti.
▒▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒
Pit Bull

Postby Golden Warrior » 04 May 2022, 22:44

Odavno nisam uzivao u nekoj seriji kao u ovoj, strasna kosarka.

Samo mi jedna stvar nije jasna, lomi ih Olimpiakos, bolji su, imaju +3 na 2 minuta do kraja i cemu potreba Lamonike da svira onakav faul na pola terena i pokloni 2 bacanja Slukasu i time maltene ubije utakmicu?

Zivo me interesuje sta ce Monako uraditi na leto.

Moje neko skromno misljenje da je petorka James,Lee,Bacon,Thomas, Hall trenutno najkompletnija u Evropi. Mozes da igras sta hoces, odbrana, napad.

Bukvalno sve sto treba po meni je da zadrze ovih 5 igraca+ Moteijunsa i dovedu bolje sporedne igrace od Andjusica, Westermana,Motuma i slicnih budaletina i to je lagani F4...

Naravno u realnosti ce pola tima da im ode i dovesce 3 Traorea i 1 Pjeatrusa :biggrin:
Golden Warrior

Postby Bogun » 04 May 2022, 22:48

Muflon wrote:
Bogun wrote:Monako ne bi video PO da nisu izbačeni Rusi?

Siguran sam.

Zenit, Uniks i CSKA su bili ispred Monaka na tabeli u trenutku izbacivanja, Zenit i CSKA debelo, Uniks je bio blizu, možda pobedu ili dve više je imao. Jedino da su Rusi pogubili sve do kraja, a bilo je nekih 11 ili 12 kola do kraja. Skroz je druga situacija kad su se oni izbacivanjem podigli 3 mesta iznad, a pre toga su šanse za plej of bile baš male. Nije ista situacija kad si izbacivanjem preko noći ubačen u plej of i kada na poslednjoj trećini regularnog dela imaš neke šanse, ali ne baš velike. To sve menja, želju, pristup, probudi se ekipa, igraju bolje...

Onda mora da ne bi videli plejofa čim si siguran u tako nešto.

U trenutku prekida su bili 8 i imali su 14:13, odnosno bolji skor od Efesa koji je imao 13:14...

Priča ljudi ne bi videli plejofa da nije bilo izbacivanja Rusa.... :truce:
To ide na adresu Makabija, Bajerna, pa.možda čak i Efesa za koji je pitanje kako bi prošao sa svojom promenljivom formom do kraja regularnog dela sezone.
Neki ovde ne zasluzuju ni u ludnicu da ih puste a ne na forum. I to jos da navijaju za Partizan.
Bogun

Postby jedno ime » 04 May 2022, 22:55

Pit Bull wrote:Ne znam kojom magijom Makabi moze imati manji budzet od Olimpijakosa sa Vilbekinom, Nanalijem, Vilijamsom, Rejnoldsom, itd...

Olimpijakos je bio drugi i kad su Rusi bili tu.

Oni su se igrama na terenu izborili da budu drugi i da imaju domaci teren u cetvrtfinalu. Podvig je biti drugi kad imas 10. budzet u takmicenju i kad su projekcije bile da ce biti deveti-deseti.

Koliko znam Real je bio drugi. Cska bi se sigurno umesao u prve 4 regularnog dela. Ali sbb kbb, te timove jednostavno ne mozes racunati. Nevidjena je glupost sad reci da je Oli napravio uspeh, jer bi bio ispred i otisao na f4 pored CSKA, Zenita, Uniksa.

A za budzete, pa tako je objavilo vise njih. Gde je igracki budzet Olimpijakosa veci od Makabijevog, 8.6 naspram 7. I kako sad 10i? :laugh: Opet stavljas u racunicu ekipe koje su izbacene... :krsti:

I zanimljivo je bas da sam ja izbacio te prognoze za el ove sezone i jos je zanimljivije da se ti sad pozivas na njih, a ovo si izjavio...

Pit Bull wrote:Neozbiljna prognoza, mada ovi sa Hoopsa bas neozbiljno to rade.

Lani im je Bajern bio zadnji u prognozi.

Da ne pricamo o tome da je i sa ove liste izbaceno 3 tima... Znaci pozivas se na prognoze koje si sam omalovazio, plus pricas da su bile za 10o mesto iako su Zenit i CSKA na toj listi ispred, koji su izbaceni... A gle cuda, Monako na 13om mestu, ali opet je nekako iznenadjenje i cudo da ih Oli izbaci. :laugh:
NISMO ISTI.

''Prosto, kao Partizanovac, kao Zeljkov prijatelj, nadam se... nece doci lako, znam, ali ce doci uspeh i da ce se ponovo pevati nasa pesma''

jedno ime

Postby Pit Bull » 04 May 2022, 23:02

Nije ni iznenadjenje, a ni cudo sto je Olimpijakos izbacio Monako.

Ali je iznenadjenje sto su dosli u situaciju da plej-of igraju sa prednosti domaceg terena, a imali bi ga i da Rusi nisu izbaceni.
Pit Bull

Postby Pit Bull » 04 May 2022, 23:04

Btw. ja nisam mislio na projekcije Hoopsa, niti sam se sa njih pozivao.

Manje-vise svi analiticari su ih stavljali oko 10. mjesta (jedno-dva mjesta gore dolje).
Pit Bull

Postby Muflon » 04 May 2022, 23:06

Bogun wrote:
Onda mora da ne bi videli plejofa čim si siguran u tako nešto.

U trenutku prekida su bili 8 i imali su 14:13, odnosno bolji skor od Efesa koji je imao 13:14...

Priča ljudi ne bi videli plejofa da nije bilo izbacivanja Rusa.... :truce:
To ide na adresu Makabija, Bajerna, pa.možda čak i Efesa za koji je pitanje kako bi prošao sa svojom promenljivom formom do kraja regularnog dela sezone.

Teško da su mogli da imaju skor 14:13 u trenutku prekida, to bi značilo da su bili izjednačeni sa Zenitom po broju pobeda koji je bio 4. na tabeli :biggrin:

Imali su sigurno manje pobedu ili dve od Uniksa, baš ću sutra da pogledam koliko tačno su bili ispod crte za plej of.
Muflon

Postby Lester Bo » 04 May 2022, 23:11

Monako i Uniks su u trenutku prekida bili na granici plejofa na pozicijama 8 i 9.

Monako 14:13,Uniks 13:12.
Lester Bo

Postby Muflon » 04 May 2022, 23:14

Skroz sam zaboravio da su bila odlaganja zbog korone, pa da su neki imali i po 3 ili 4 utakmica više odigranih. Svakako, preterao sam kad sam rekao da ne bi ušli sigurno, ali ovo izbacivanje im je mnogo olakšalo stvari. Bez izbacivanja Rusa tu bi bila velika borba, čak je i Fener delovao kao ozbiljan kandidat za plej of u jednom trenutku.
Muflon

Postby Bogun » 04 May 2022, 23:24

Timovi koji su profitirali od izbacivanja Rusa su Efes koji je ima 2:4 sa njima, Makabi koji je imao 1:3 i Bajern koji je imao 0:3, kao i Baskonija koja je se volšebno vratila u borbu makar za osmo mesto, a bili su fazon pretposlednji.

Monako i Fenerbahče su timovi koji su zapravo pogođeni izbacivanjem Rusa, pogotovo ovi drugi, koji su se bukvalno dogegali do 50% uspešnosti, onda su im izbrisali 2 ili 3 pobede i na sve to im je došla povreda Henrija koji je počeo da igra odlično pre toga i ekipa se izgubila načisto. A da ne pominjem koliko su poraza imali na jednu loptu u prvoj polovini EL. Nisam davio sa tim tokom sezone. :biggrin:
Bogun

Postby jedno ime » 05 May 2022, 01:35

Pit Bull wrote:Nije ni iznenadjenje, a ni cudo sto je Olimpijakos izbacio Monako.

Ali je iznenadjenje sto su dosli u situaciju da plej-of igraju sa prednosti domaceg terena, a imali bi ga i da Rusi nisu izbaceni.

To je vec drugo.
U regularnom delu jesu prevazisli ocekivanja, sto su ostavili Real, pa i Milano iza sebe... Mada kao 4i, sto je bilo realno bez Rusa, opet bi imali prednost domaceg, doduse tada protiv Efesa... Tu se verovatno ne bi provukli do f4. Efes sam stavio iza, jer su sami imali prosecnu sezonu u regularnom delu, sa dosta oscilacija i nekonstantnosti.

Ali sa te pozicije 2, iznenadjenje je sto su uopste igrali 5 utakmica sa Monakom, sto je Oliju trebalo domacinsko sudjenje u petoj itd...A u samoj seriji jedino iznenadjenje je sam Monako, koji je pruzio sjajan otpor, cak ih u jednoj dobio 24 razlike u sred Pireja...

Dok neki pokusavaju to da predstave skroz drugacije, a u stvari na kraju, ocekivana cetvorka je na f4. Kada se uzme luzerski i sa druge strane sampionski mentalitet Milana i Efesa.
NISMO ISTI.

jedno ime

PreviousNext

Return to Evropska košarka