Board index Košarka Reprezentacije

Kosarkaska Reprezentacija Srbije

Re: Kosarkaska Reprezentacija Srbije

Postby Dylam Dop » 05 Jul 2021, 18:20

Milutinov Tata wrote:. Pocinjemo drugo poluvreme sa -12 i umesto da smo mi energicniji i da ih pritisnemo, oni odu na +24.

Prvi napad Italije u 2PV o kojem sam govorio sinoc, odn. Bjelicina livada od 9:30

Odmah je bilo jasno kako ce i to poluvrijeme da se zavrsi.
Dylam Dop
Guest

Postby Starks » 05 Jul 2021, 18:25

Pored preciznih i dubokih analiza košarkaških entuzijasta, ovdje su od sinoć napisane neke ponjave od postova koje bi teško prošle kriterijume satiričnog sajta Njuz.net.

Nedostižna po količini slijepe ostrašćenosti i - što je opasnije - netačnosti je teza da je za recentne neuspjehe Srbije (SP 2019. i turnir za odlazak u Tokio) kriva Crvena zvezda, tj. smjena dominantnog kluba na ovim prostorima gdje je dugo bio neprikosnoven Partizan koji je, gle slučaja, poslednju titulu osvojio 2014.

Pa da analiziramo domete i učinke "srebrne generacije" koja je osvojila drugo mjesto na Mundobasketu 2014, Olimpijskim igrama 2016. i Evropskom prvenstvu 2017. godine.

Sastav 2014: Teodosić, Simonović, Jović, Bogdanović, Bjelica, Marković, Kalinić, Birčević, Krstić, Raduljica, Katić, Štimac.

Image
Presjek reprezentativaca koji su tokom karijere nastupali za Zvezdu, Partizan ili oba kluba:

CZV: Simonović, Jović, Bjelica, Kalinić, Štimac (5).
KKP: Bogdanović, Birčević, Krstić, Raduljica (4).
Raško igrao za oba kluba (dakle 6-5).

Sastav OI 2016: Teodosić, Simonović, Bogdanović, Marković, Kalinić, Nedović, Birčević, Raduljica, Jokić, Štimac, Jović, Mačvan.

Image
Presjek reprezentativaca koji su tokom karijere nastupali za Zvezdu, Partizan ili oba kluba:

CZV: Simonović, Kalinić, Nedović, Štimac, Jović (5).
KKP: Bogdanović, Birčević, Raduljica, Mačvan (4).

Sastav EP 2017: Mačvan, Bogdanović, Lučić, Milosavljević, Birčević, Štimac, Lazić, Micić, Gudurić, Jović, Kuzmić, Marjanović.

Image

CZV: Štimac, Lazić, Micić, Gudurić, Jović, Kuzmić, Marjanović (7).
KKP: Mačvan, Bogdanović, Lučić, Milosavljević, Birčević (5).

Kao što vidimo, na svakom turniru na kojem se Srbija našla na pobjedničkom postolju u sastavu je bilo više košarkaša koji su u nekom periodu nosili dres Crvene zvezde nego Partizana.

Čekam odgovor, a naročito uticajnog tviteraša AirBalla, da lucidno kako samo on umije objasni ovu diskrepanciju između njegovog subjektivnog doživljaja prošlosti i krajnje objektivnih i neumoljivih činjenica.
There's a lot of ways to play any game. I play mine on the house percentages.
Starks

Postby Bogun » 05 Jul 2021, 18:30

Izbaci iz tih timova Bogdana i Srbija bi poslednju i jedinu medalju uzela 2009 godine.

Toliko o uticaju Partizana na reprezentativnu košarku, doviđenja prijanto.

Isto se odnosi i na Teodosića iz perioda (07-16).

Dva igrača sa najvećim igračkim učinkom i doprinosom reprezentaciji Srbije, a posle njih Nenad Krstić.
Antipop Antonije » 15 Feb 2025, 23:11
Neki ovde ne zasluzuju ni u ludnicu da ih puste a ne na forum. I to jos da navijaju za Partizan.
Bogun

Postby druga generacija » 05 Jul 2021, 19:21

Boze moj kakve gluposti se mogu procitat. Cuj Jokić ne bi pomogao, posto je los u odbrani.

Treba napravit dobru analizu ovoga sto se desilo, ali mora se uzet u obzir da za ovaj tim bukvalno igro koje mogu i hteo, a ne ko je bio izabran. A i u ovih 12 bilo je dosta nespremnih. Kakve su vesti dolazili sumljam da bi na OI imali nesto jaci tim. Dese se takve godine, pogotovo u Sportu gde reprezentativna takmicenja nazalost nisu u prvom planu.

Ja i dalje mislim da je Kokoskov pravi trener za nas i nadam se, da ce ostati.
druga generacija

Postby Dexi » 05 Jul 2021, 19:37

Znao sam da cemo sada krenuti sa prozivanjem Zvezda-Partizan.
Ko je veci krivac.Sustina da su svi podjednako krivi,klubovi,igraci,treneri,KSS,svi bukvalno.
Objektivno greske su svuda.Istina je da Zvezda za ovih sedam godina dominacije nije izbacila vrhunskog domaceg igraca,a imala je takvu logistiku ,Fmp,pristup mladim igracima itd.(donekle Guduric).Paradoks da je Covic izbacio mnogo vise igraca dok je vodio samo Fmp,nego kad je preuzeo i KKCZ.
Zasto KKP posle Bogdana nije izbacio ni jednog pristojnog mladog igraca,a kamoli nekog vrhunskog igraca.
Iako je uglavnom miljama bio daleko od od vrha opet su u klubu igrali prosecni Amerikanci.
Problem Mege i Miska je vec ispricana prica.Problem sto jedan Petrusev,Jovic,Pokusevski biraju pre Megu i neku periferiju Nba u odnosu na vecita.
E to je za analizu ,a ne ove infantilne rasprave Zvezda-Partizan.
Kakvi su nam treneri,ko nam mladje selekcije.
Price o umoru.Kaksv umor su imali Beli i Bobi kad im je zavrsena sezona,kako izgledaju posle boravka u Nba :krsti: .
Zasto Teo nije isao na akropolis da se uigrava sa ekipom.
Vasa i Kalina isto.
Jesu nas povrede osakatile kao i otkazi,ali ovo je moralo da se dobije.
Sve ovo su stvari za analizu,da se napravi plan,s kim u kvalif za SP.da se pojaca rad u mladjem uzrastu.
Da opet Dule uzme neku reprezentaciju mladju.Da se vrate ljudi poput Rase Radovanovica u nasu kosarku.
Dexi

Postby Milisav68 » 05 Jul 2021, 19:44

Bogun wrote:Izbaci iz tih timova Bogdana i Srbija bi poslednju i jedinu medalju uzela 2009 godine.

Toliko o uticaju Partizana na reprezentativnu košarku, doviđenja prijanto.

Isto se odnosi i na Teodosića iz perioda (07-16).

Dva igrača sa najvećim igračkim učinkom i doprinosom reprezentaciji Srbije, a posle njih Nenad Krstić.

Ma ima fiba arhiva :)

Olimpjske igre 2016. Raduljica, Bogdan, Teo, Jokić i Mačvan.

https://archive.fiba.com/pages/eng/fa/t ... index.html
Milisav68

Postby Lakerit » 05 Jul 2021, 19:58

Da se vrati Jakovljevic i "Zitko baasket" a sa njime i Andjus. Treba nam intelektualna elita.
Lakerit

Postby Corba do groba! » 05 Jul 2021, 20:00

'Ajde da se hvatamo samo za to sto je reko za Jokica.. Pa nisam imbecil, normalno da bi skroz druga prica bila sa MVP-em NBA lige. Normalno i da bi nam Milutinov doneo mnogo defanzivno, pa on je 5x iznad Petruseva trenutno.. Procitajte ceo intervju. Skapirajte sta je sustina. Sto je uporedio Bogdanove trojke sa Andjusicevim i njihov znacaj itd.. Poenta je da smo igrali mnogo mekano. Sve je ovo drugacije moglo da bude. Ubedjen sam da i ovako sa svim velikim objektivnim problemima, mi smo morali da dobijemo Italijane.. Reko je jos mnogo drugih pametnih stvari s kojima se slazem. No nije ni bitno, svako ima svoje misljenje. Uglavnom, Vlade >> Kokoskov. :okk:

Ovo jeste neuspeh i tragedija, ali ako izvucemo pouke mozemo da se vratimo na pravi put.
>I-I-I>
Corba do groba!

Postby b@Ta maRe » 05 Jul 2021, 20:04

Evo ga i "vođa opozicije" Đilas, napisao autorski tekst. I on bi u trenere kao onaj ludak.

https://nova.rs/sport/kosarka/dragan-dj ... zentacija/

Evo, i on se sekira za "srpsku decu", koja ne mogu da igraju zbog Pantera za koga je država dala velike pare. Isti onaj Đilas koji je omogućio UPPR i zamenu identiteta, prekidao Kup u Kragujevcu, Duleta nazivao bolesnikom, itd, itd... Što se kaže - Mojne, znamo se.

@Starks

I ko su od navedenih bili glavni igrači? Na stranu što ni Kalinić, ni Bobi, kao ni Mačvan i Birča nisu produkt Zvezde i Partizana. Izvadi slobodno i prosek od 1995 do 2002 i ona 2 Dudina takmičenja 2009 i 2010, kad nije bilo povreda i otkaza.
Dexi wrote:Jedino u čemu su oni bolji to je taj individualni kvalitet njihovih igrača
b@Ta maRe

Postby Milutinov Tata » 05 Jul 2021, 20:19

Ko nastavi sa klupskim prepucavanjem na ovoj temi ide na hladjenje
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby Starks » 05 Jul 2021, 20:29

b@Ta maRe wrote:@Starks

I ko su od navedenih bili glavni igrači? Na stranu što ni Kalinić, ni Bobi, kao ni Mačvan i Birča nisu produkt Zvezde i Partizana. Izvadi slobodno i prosek od 1995 do 2002 i ona 2 Dudina takmičenja 2009 i 2010, kad nije bilo povreda i otkaza.

Od Zvezdinih Bjelica, od Partizanovih Bogdanović i do oproštaja Krstić.

Nisam se bavio meritumom zasluga klubova za razvoj jer su skoro svi navedeni momci prve korake načinili u drugim timovima ili su bili na pozajmicama. Tu se stvari ne mogu precizno izvagati.

Jugoslavija, čiju košarkašku tradiciju i znanje je u ogromnoj mjeri naslijedila Srbija, osvajala je medalje i onda kada su Zvezda i Partizan bili bušni kurtoni od ekipa (npr. 1960-ih).
There's a lot of ways to play any game. I play mine on the house percentages.
Starks

Postby druga generacija » 05 Jul 2021, 22:02

Corba do groba! wrote:'Ajde da se hvatamo samo za to sto je reko za Jokica.. Pa nisam imbecil, normalno da bi skroz druga prica bila sa MVP-em NBA lige. Normalno i da bi nam Milutinov doneo mnogo defanzivno, pa on je 5x iznad Petruseva trenutno.. Procitajte ceo intervju. Skapirajte sta je sustina. Sto je uporedio Bogdanove trojke sa Andjusicevim i njihov znacaj itd.. Poenta je da smo igrali mnogo mekano. Sve je ovo drugacije moglo da bude. Ubedjen sam da i ovako sa svim velikim objektivnim problemima, mi smo morali da dobijemo Italijane.. Reko je jos mnogo drugih pametnih stvari s kojima se slazem. No nije ni bitno, svako ima svoje misljenje. Uglavnom, Vlade >> Kokoskov. :okk:

Ovo jeste neuspeh i tragedija, ali ako izvucemo pouke mozemo da se vratimo na pravi put.

Evo ja sam procito ceo razgovor, i stvarno ne znam sta je on to toliko pametnog rekao. U glavnom price iz nekog drugog davno proslog vremena. Ja mogu da budem nostolgican na to vreme ili ne, ali to vreme vise nepostoji. Ne prolaze vise price o strogim trenerima, dugim pripremama, kultovima, itd. Za demokratiju u profesjonalnom sportu je u pravu, no to nikakve veze nema sa Balkanom ili nekim mentalitetom koji tamo navodno vlada. Kokoskov je sa Slovenijom mogao da bira igrace (cak i jednog stranca) i sjajno vodio tim do pobede. Uostalom je kod Slovenaca postojala jasna hirarhija. Ovde je zvao 25 igraca, a na kraju nije mogao da bira, u 12 je bio ko je hteo i mogao. I jos su se tu povredili trojca, a dvojca su bila u jako losem fizickom stanju. Ni jedan trener sveta u ovakvoj situaciji ne bi mogao napravit jasnu hirarhiju. Je li Kokoskov gresio? Naravno da jeste. Ali ne zato, sto se nije derao na igrace.
druga generacija

Postby Bogun » 05 Jul 2021, 22:25

Ono za šta se Kokoškov oko izbora igrača jedino može kritikovati je izostanak Dalibora Ilića iz 12 za kve kvalifikacije, osim ako i to nije bila povreda.

Teško bi on u ovom trenutku uštopovao Polonaru ili Melija, ali bi svakako pomogao u odbrani više nego Bjelica ili Davidovac.
Antipop Antonije » 15 Feb 2025, 23:11
Neki ovde ne zasluzuju ni u ludnicu da ih puste a ne na forum. I to jos da navijaju za Partizan.
Bogun

Postby Dexi » 05 Jul 2021, 22:43

Nama je Italija na Sp 2019, dala 77 koseva sa sve Galinarijem,Belinelijem,Haketom,Datomeom.
2017 u 1/4 EP Ista ta Italija nam ne daje ni 70 koseva.
O kakvoj crnoj odbrani pricate.Nama je tada igrao isti ovaj Bobi,Birca,Stime,Kuzmic,(sve sami vrsni defanzivci :biggrin: )pa se opet peglala odbrana.
Sinoc sam imao utisak da smo igrali sa Amerikom,a ne sa Italijom.
Sto govori o diletantizmu i katastrofalnoj taktici,nedostatku odbrane,voljnog momenta,neuigranosti.cvrstine.Kakve price o losim defanzivcima :krsti: .
Imao je Kalinu,Dobrica,Gagija,Avramovica izuzetno korektne defanzivce.
Ovo bi Miloje rutinirao da je vodio ekipu,umesto sto je morao da gleda kako mu Kokoskov ceo mec nesto crta na tabli.Dzile takodje.
Pa mi smo mec izgubili na pocetku trece cetvrtine,kada si trebao da podignes agresivnost,da snizis petorku,umesto toga se pocinje sa Bobijem i Belim gde nam Italijani odlaze na 20+.
Dakle ne kazem da je Kokoskov los trener,ali ceo ovaj period u reprezentaciji je katastrofalno odradio.
I nema veze to sa tim dal neko moze ili ne da igra odbranu protiv ipak prosecnih Italijana,kad se vec videlo da i 2017 ,2019 se mogla igrati itekako jaka odbrana protiv jos jacih Azura.
Dexi

Postby Corba do groba! » 05 Jul 2021, 23:12

druga generacija wrote:
Corba do groba! wrote:'Ajde da se hvatamo samo za to sto je reko za Jokica.. Pa nisam imbecil, normalno da bi skroz druga prica bila sa MVP-em NBA lige. Normalno i da bi nam Milutinov doneo mnogo defanzivno, pa on je 5x iznad Petruseva trenutno.. Procitajte ceo intervju. Skapirajte sta je sustina. Sto je uporedio Bogdanove trojke sa Andjusicevim i njihov znacaj itd.. Poenta je da smo igrali mnogo mekano. Sve je ovo drugacije moglo da bude. Ubedjen sam da i ovako sa svim velikim objektivnim problemima, mi smo morali da dobijemo Italijane.. Reko je jos mnogo drugih pametnih stvari s kojima se slazem. No nije ni bitno, svako ima svoje misljenje. Uglavnom, Vlade >> Kokoskov. :okk:

Evo ja sam procito ceo razgovor, i stvarno ne znam sta je on to toliko pametnog rekao. U glavnom price iz nekog drugog davno proslog vremena. Ja mogu da budem nostolgican na to vreme ili ne, ali to vreme vise nepostoji. Ne prolaze vise price o strogim trenerima, dugim pripremama, kultovima, itd. Za demokratiju u profesjonalnom sportu je u pravu, no to nikakve veze nema sa Balkanom ili nekim mentalitetom koji tamo navodno vlada. Kokoskov je sa Slovenijom mogao da bira igrace (cak i jednog stranca) i sjajno vodio tim do pobede. Uostalom je kod Slovenaca postojala jasna hirarhija. Ovde je zvao 25 igraca, a na kraju nije mogao da bira, u 12 je bio ko je hteo i mogao. I jos su se tu povredili trojca, a dvojca su bila u jako losem fizickom stanju. Ni jedan trener sveta u ovakvoj situaciji ne bi mogao napravit jasnu hirarhiju. Je li Kokoskov gresio? Naravno da jeste. Ali ne zato, sto se nije derao na igrace.

Nista, daj onda i stranca da mu dovedemo. Moze neka dobra atletska cetvorka tu smo tanki. I na kos vise , bez dreke, opusteno, nek se crtaju akcije na centru pomocnicima, pa dokle doguramo.
Da uozbiljim, svestan sam u potpunosti da su ta vremena prosla, svestan koje smo probleme imali. Probleme su imale i ostale reprezentacije, mi najvise nema sta. Hiljadu malera, sve je tacno. Samo mogli smo i morali da odemo na OI uz sve muke. Ispali smo maltene bez borbe. To boli. Smatram da je Kokoskov odgovorniji, u dosta vecoj meri nego igraci i to je to. :beyond:
Idemo dalje, valjda se izvuku pouke, pa da nastavimo s nekim kontinuitetom rezultata, ostao Kokoskov ili ne.
>I-I-I>
Corba do groba!

PreviousNext

Return to Reprezentacije