Board index Razni Sportovi Američki fudbal

Američki fudbal - NFL

Ko ce biti sampion?

Poll ended at 10 Feb 2025, 14:31

Cifsi
7
54%
Iglsi
6
46%

Total votes : 13

Re: Američki fudbal - NFL

Postby Dr Arslanagic » 20 Mar 2021, 12:47

Odlican potpis.
Sjajan igrac.
Last edited by Dr Arslanagic on 20 Mar 2021, 12:51, edited 1 time in total.
Митрополит Михаило у свом говору поводом 500. годишњице Косовске битке, молио је кнеза Лазара: „Да помогнете својим молитвама пред престолом Праведнога Бога, да се обнови Српска Царевина, да се уједини раскомадани народ српски“.
Dr Arslanagic

Postby Baxter Stockman » 20 Mar 2021, 12:50

Gde si Doco kućo stara :biggrin:

Ajd mi odgovori za Brisa kad me već svi ostali sa teme ispališe :D

Na nekoj od prethodnih stranica je pitanje :biggrin:
Avangarda FPL Champion (2021)
Avangarda NFL Fantasy Champion (2023)
Baxter Stockman

Postby Dr Arslanagic » 20 Mar 2021, 14:27

:biggrin:

Mislim da bi ti bolji odgovor dao Marko, on je racionalniji i realniji.
Ja sam pomalo romantican i sklon sam hiperbolizaciji igraca.

Ali evo, moje misljenje.

Kada pricamo o dobrom QB meni je uvek na umu poredjenje dva igraca istog vremena - Brejdi i Pejton.
Pejton je jedan od najboljih QB svih vremena, po talentu, tehnici, nacinu bacanja, citanju odbrana ... a pre svega nadprosecnom fudbalskom IQ.
Dok je Brejdi sampion.

I to je to.

Mislim, i Brejdi ima svoje kvalitete, ali ni blizu Pejtonovom talentu.
Ali je sampion.

Briz je mesavina njih dvojice.
Imao je vrhunski talenat, nije imao potrebne fizikalije, bio je uporan kao Brejdi, bio je uspesan, ali nije sampion.

Sa visinom od 183cm bio je vise nego uspesan.
Recimo, Pejton je visok 196, Brejdi 193.
Ta visina ga je kostala da ne bude draftovan u prvoj rundi, kao i nedovoljno jaka ruka.
Iako je na koledzu ostvario rekord Big Ten konferencije u - kompletiranim pasovima, attempts, i ostvarenim jardima.

Briz je NFL lider u - career pass completions, career completion percentage, i regular season passing yards.
A drugi je u - career touchdown passes i career pass attempts.
Oborio je i 52 godine stari rekord Johnny Unitas-a - consecutive games with a touchdown pass.
Sedam puta je je ostvario najvise bacenih jardi, i 4 puta najvise bacenih TD. Oba su rekordi NFL-a.
10 godina za redom nije bacio manje od 4000 jardi po sezoni.
Cak 5 puta je bacio preko 5000 jardi.
7 puta je ostvario preko 300 jardi prosecno po mecu.
10 godina za redom je bacio najmanje 30 TD po sezoni.

I pored svih ovih velicanstvenih dostignuca nikada nije bio MVP.

Dakle, Briz je bio vise nego odlican QB.
Tip QB koji ce od svakog hvataca napraviti zvezdu.
I koji ti garantuje po sezoni ultra brojke.
Ali NFL nije fantazi.

Sad, ako se vratimo na pocetak teksta.
Briz je bio odlican QB ali nije bio sampion.
Isto kao i Pejton.

Ali po talentu, produkciji, uticaju na igru - on je od NOS napravio sampionski tim do njega su bili teski gubintici, Briz je bio vrhunski QB.
Митрополит Михаило у свом говору поводом 500. годишњице Косовске битке, молио је кнеза Лазара: „Да помогнете својим молитвама пред престолом Праведнога Бога, да се обнови Српска Царевина, да се уједини раскомадани народ српски“.
Dr Arslanagic

Postby balkanski spijun » 20 Mar 2021, 14:37

Doco,nisi na trgu :biggrin:
balkanski spijun

Postby Dr Arslanagic » 20 Mar 2021, 14:49

:biggrin:
Spoiler: pokaži
Nije ova tema, al da ti odgovorim.
Bicu kada bude usvajan zakon o sodomitima i kada na red dodje izdaja KiM.
Desava se.
Dr Arslanagic

Postby Stenli » 20 Mar 2021, 22:27

Dr Arslanagic wrote:Odlican potpis.
Sjajan igrac.

Rekao bih da Braunsi rade vrlo dobar posao, pogotovo što se tiče Džon Džonson. Posledice njegovog dolaska je pretrpeo Karl Džozef koji je prošle sezone bio vrlo dobar.
Troj Hil je takođe vrlo dobar potez, potpisao je na 4 godine i sad mi je malo dovedeno u pitanje potpisivanje novog ugovora sa Denezlom Vordom.
Nije mi baš najjasnije što je Higinsu dat jednogodišnji ugovor.
Stenli

Postby Malkovic » 20 Mar 2021, 23:50

Како је пошло, Вотсон може добити трејд само до апсане. :laugh:
Данас пламсаш само од крви најбољих
што су мачу дали своја тела справна;
блештећи у духу и у чистој вољи,
божанствена света земљо Православна
Malkovic

Postby Dr Arslanagic » 21 Mar 2021, 17:07

Jos jedan odlican potpis
Dr Arslanagic

Postby mmarko28 » 21 Mar 2021, 19:49

Stenli wrote:
Dr Arslanagic wrote:Odlican potpis.
Sjajan igrac.

Rekao bih da Braunsi rade vrlo dobar posao, pogotovo što se tiče Džon Džonson. Posledice njegovog dolaska je pretrpeo Karl Džozef koji je prošle sezone bio vrlo dobar.
Troj Hil je takođe vrlo dobar potez, potpisao je na 4 godine i sad mi je malo dovedeno u pitanje potpisivanje novog ugovora sa Denezlom Vordom.
Nije mi baš najjasnije što je Higinsu dat jednogodišnji ugovor.

Jackson je jako dobro pojacanje za rotaciju. Nije vise igrac koji moze da igra kao starter, ali ono sto Brownsima treba je igrac za 35-40% snepova, a da je dobar pass rusher sa pozicije DT. Jackson, ako je zdrav, moze to da donese.

Sto se tice Josepha, on je vise strong safety, nije ista pozicija kao Johnson. Ne bi me cudilo da ga Brownsi vrate na mali ugovor kao sto je imao prosle godine, kao zamenu za Harrisona. Johnson je zamena za Sendeja. Mislim da je ideja da Brownsi ove godine igraju dosta sa 3 sejftija, Johnson, Harrison i proslogodisnji rookie Delpit. Cak ocekujem da u ociglednim pas situacijama igraju sa samo jednim lajnbekerom i 3 CB i 3 sejftija - DIME odbrana. Jedino što je Brownsima ostalo da reše je pitanje EDGE igrača. Očekujem još jednog veterana na jednogodišnji ugovor. To bi im dalo potpunu slobodu da na draftu biraju najbolje igrače, da draftuju igrače da bi popunili rupe za sledeću godinu, a ne da popunjavaju rupe za ovu sezonu.

Hill je potpisao ugovor na 4 godine, ali Brownsi mogu bez posledica da ga šutnu posle 2. Plus, u naredne 2 godine košta samo 9 miliona, što je za startera jako malo novca.

Higginsa su vratili jer je bio izuzetno jeftin. Ugovor mu je na 2.4 miliona. Za te pare ne može da se dovede kvalitetan WR a on je nakon povrede OBJ bio najbolji WR kog su Brownsi imali. Po meni, fali im brzine medju WR ali to mogu da reše na draftu, ima gomila talentovanih igrača na toj poziciji.
mmarko28

Postby Dimitrije » 21 Mar 2021, 21:07

Malkovic wrote:Како је пошло, Вотсон може добити трејд само до апсане. :laugh:

13 potvrđenih a ovaj advokat (sve ih zastupa isti) kaže još 10 žena ima koje je maltretirao. 23 tužbe :truce: pa izvućiće se nikad
Dimitrije

Postby Dr Arslanagic » 21 Mar 2021, 21:20

Tako je prosao i Antonio Brown cini mi se.
Ne vole gazde belci da ih crnac zajebava.
Dr Arslanagic

Postby Dr Arslanagic » 21 Mar 2021, 21:50

Odlican igrac, samo ne znam treba li NT Jetsima.
Uglavnom, on i Quinnen Williams na DT pozicijama :pop:
Iza njih CJ Mosley, ako bude zdrav.
Dr Arslanagic

Postby Dr Arslanagic » 22 Mar 2021, 12:21

Komentari ispod :laugh:

Him and Stafford about to have a field day in that 1 total game by DeSean

2 RECs 127Yards 2TDs 1Torn Acl

He'll be a stud week 1 then never heard from again

Most $$$ per game WR in the league.....3 million a year....3 games.

Is he hurt yet?

He pulled an abdominal muscle 43 seconds after signing and will miss first 15 weeks of the season
Dr Arslanagic

Postby mmarko28 » 22 Mar 2021, 12:59

Baxter Stockman wrote:Gde si Doco kućo stara :biggrin:

Ajd mi odgovori za Brisa kad me već svi ostali sa teme ispališe :D

Na nekoj od prethodnih stranica je pitanje :biggrin:

Malo kasnim, ali hajde da pokušam i ja da odgovorim.

Brees je vrlo specifična figura u NFL istoriji. Prvo, draftovan je kao pik 2.runde, samo zbog toga što je bio nizak. Bio je najtalentovaniji QB u toj generaciji, ali u to vreme QB ispod 188cm je imao malo šanse da igra u NFL. Imao je ozbiljne probleme sa povredama u prvih nekoliko godina karijere. To je došlo dotle da su Chargersi draftovali Riversa iako je Brees bio u timu. Kad mu je istekao rookie ugovor 2006 godine, Nick Saban, najbolji koledž trener u istoriji, tada trener Dolphinsa, je hteo da ga dovede. Lekari Dolphinsa su procenili da Brees neće moći da ima dugu NFL karijeru zbog ozbiljne povrede ramena. Jedini drugi tim koji je hteo da rizikuje su bili Saintsi. Tu se desilo ono što je od Breesa napravilo QB koji je obarao mnogo NFL rekorda. "Brak" sa Sean Paytonom. Payton je, po meni, jedan od najboljih playcallera i playdesignera u istoriji NFL. Uspeo je da napravi sistem igre koji je istakao kvalitete i sakrio mane Breesa. Osvojili su titulu 2009, ali se posle toga desio Bountygate i to je uticalo da se raspadne tim Saintsa koji je mogao da uzme još neku titulu. Nikad posle toga nisu uspeli da naprave tim oko Breesa koji bi mogao do titule. Ono što, po meni, Breesa čini velikim, je pored rekorda koje ima, to što je pokazao da i niži QB može da igra u NFL ako ga ubaciš u pravi sistem i ako nauči da igra na odredjen način. Da nije bilo Breesa, danas ne bi bilo Wilsona, Mayfileda, Murraya, Tagovailoe... Do njega, većina timova je gledala na QB nižeg od 188 kao igrača kojeg ne vredi draftovati.

Napravio je mnogo, ima gomilu rekorda, a osvojio samo jedan Super Bowl. Kad je bio na vrhuncu, bukvalno je svaki hvatač koji je igrao za Saintse mogao da ima 1000 jardi. Nedraftovani igrači, igrači 5-6 runde, nije bilo bitno. Što se tiče titula, mislim da je situacija malo kompleksnija. Poredjenje Brady-ja i Paytona Manninga tu mnogo govori. Kad je Manning 2011 bio povredjen i propustio celu sezonu, Coltsi su sa 2-14 bili najgora ekipa u NFL i imali su prvog pika na draftu 2012 godine. Kad je Brady 2008 propustio celu sezonu Patriotsi su imali skor 11-5. Brady je oko sebe imao tim, Manning je bio tim. Čuo sam skoro još jedan podatak koji govori u prilog tome da QB, koliko god da je dobar, ne može sam. Dan Marino, jedan od top 5-6 QB u istoriji NFL, je sa 23 godine odveo Dolphinse do Super Bowla. Trener mu je bio Don Shula, trener sa najviše pobeda u istoriji NFL - 347 (poredjenja radi Belichick ima 311). Od 24-28 godine, na vrhuncu karijere, Dan Marino i trener Don Shula nisu uspeli da odvedu tim u plejof. Jedan od najvećih trenera i jedan od najvećih QB u istoriji nisu videli plejof 4 godine. Mora da se izgradi tim oko QB da bi ovaj imao uspeha, čak i ako je QB jedan od najboljih ikada.

Brees je posle 2009, kao i Manning, često imao situaciju da nije imao kvalitetan tim oko sebe iako je on igrao neverovatno dobro i obarao gomilu rekorda. Nisu imali dobru odbranu barem 5-6 godina za redom. Kad su Saintsi došli do toga da su napravili tim, 2017, 2018, 2019, Brees više nije bio kvalitetan NFL QB. Godine su ga stigle. Nije imao dovoljno sreće da organizacija za koju igra bude jaka u vreme kad je on bio na vrhuncu.

Još jedna stvar koja se ne pominje, Saintsi postoje od 1967 godine. Do dolaska Breesa i Paytona 2006 godine, imali su samo jednu plejof pobedu i 5 nastupa u plejofu za 39 godina. U narednih 15 godina su 9 puta igrali plejof i imaju 9 plejof pobeda. Brees i Payton su došli u jednu od najgorih ekipa u istoriji NFL i transformisali je potpuno.
mmarko28

Postby John Doe » 23 Mar 2021, 23:14

fala kurcu
Dr. Thomas wrote:Кад се нема одговор одмах иде вицкасти коментар.
John Doe

PreviousNext

Return to Američki fudbal