Mislim da bi ti bolji odgovor dao Marko, on je racionalniji i realniji.
Ja sam pomalo romantican i sklon sam hiperbolizaciji igraca.
Ali evo, moje misljenje.
Kada pricamo o dobrom QB meni je uvek na umu poredjenje dva igraca istog vremena - Brejdi i Pejton.
Pejton je jedan od najboljih QB svih vremena, po talentu, tehnici, nacinu bacanja, citanju odbrana ... a pre svega nadprosecnom fudbalskom IQ.
Dok je Brejdi sampion.
I to je to.
Mislim, i Brejdi ima svoje kvalitete, ali ni blizu Pejtonovom talentu.
Ali je sampion.
Briz je mesavina njih dvojice.
Imao je vrhunski talenat, nije imao potrebne fizikalije, bio je uporan kao Brejdi, bio je uspesan, ali nije sampion.
Sa visinom od 183cm bio je vise nego uspesan.
Recimo, Pejton je visok 196, Brejdi 193.
Ta visina ga je kostala da ne bude draftovan u prvoj rundi, kao i nedovoljno jaka ruka.
Iako je na koledzu ostvario rekord Big Ten konferencije u - kompletiranim pasovima, attempts, i ostvarenim jardima.
Briz je NFL lider u - career pass completions, career completion percentage, i regular season passing yards.
A drugi je u - career touchdown passes i career pass attempts.
Oborio je i 52 godine stari rekord Johnny Unitas-a - consecutive games with a touchdown pass.
Sedam puta je je ostvario najvise bacenih jardi, i 4 puta najvise bacenih TD. Oba su rekordi NFL-a.
10 godina za redom nije bacio manje od 4000 jardi po sezoni.
Cak 5 puta je bacio preko 5000 jardi.
7 puta je ostvario preko 300 jardi prosecno po mecu.
10 godina za redom je bacio najmanje 30 TD po sezoni.
I pored svih ovih velicanstvenih dostignuca nikada nije bio MVP.
Dakle, Briz je bio vise nego odlican QB.
Tip QB koji ce od svakog hvataca napraviti zvezdu.
I koji ti garantuje po sezoni ultra brojke.
Ali NFL nije fantazi.
Sad, ako se vratimo na pocetak teksta.
Briz je bio odlican QB ali nije bio sampion.
Isto kao i Pejton.
Ali po talentu, produkciji, uticaju na igru - on je od NOS napravio sampionski tim do njega su bili teski gubintici, Briz je bio vrhunski QB.
Митрополит Михаило у свом говору поводом 500. годишњице Косовске битке, молио је кнеза Лазара: „Да помогнете својим молитвама пред престолом Праведнога Бога, да се обнови Српска Царевина, да се уједини раскомадани народ српски“.