by Olimp » 18 Dec 2020, 08:45
Ja nikako ne bih otpisivao upravo ove koje si nabrojao, pogotovo ne vidim po kojem sportskom kriteriju bi Gudurić dobio prednost ispred Nedovića koji igra sjajno u Euroligi.
Također mislim da se pred OI nikako ne radi nikakva sječa i da se na njih ide sa apsolutno najjačim timom, a to je po meni:
Micić, Teo, Jović
Bogdan, Nedović
Luča, Kalinić
Bjelica, neko
Jokić, Milutinov, Marjanović
Nikog ja sad mladog ne bi zvao na najprestižnije takmičenje. Dozvolio bih jedino da Petrušev ode prije Bobana, iako mislim da bi nam Boban protiv Italije na kvalifikacionom turniru zlata vrijedio. Uostalom na tom turniru vrlo vjerovatno neće biti Jokića pa će nam tim više trebati sve raspoložive snage.
Mladog bi poveo jedino kao rezervnu četvorku jer tu nemamo ama baš nikog. Zanimljivo baš na poziciji gdje smo pred samo par godina imali tri mamojebača Bjelicu, Mačvana i Ercega. Pa onda tu bi mogli povesti Smailagiča, Pokuševskog ili eventualno Miškovića.
Na bekovima je jako bitno da odu svi najbolji, ako ne bude povreda.
Od EP 2022 moramo krenuti sa laganim redizajnom tima, jer tad em će biti više otkaza od NBA igrača, em se spremamo za novi olimpijski ciklus. Iako po meni to nam je najvažnije takmičenje jer ne mogu dočekati da konačno uzmemo zlato, mnogi od mlađih na forumu ga se ni ne sjećaju, ja sad potpisujem da se čak ne plasiramo u Tokio kad bi dobili to evropsko zlato.