Board index Košarka Reprezentacije

Kosarkaska Reprezentacija Srbije

Re: Kosarkaska Reprezentacija Srbije

Postby Olimp » 18 Dec 2020, 08:45

Ja nikako ne bih otpisivao upravo ove koje si nabrojao, pogotovo ne vidim po kojem sportskom kriteriju bi Gudurić dobio prednost ispred Nedovića koji igra sjajno u Euroligi.

Također mislim da se pred OI nikako ne radi nikakva sječa i da se na njih ide sa apsolutno najjačim timom, a to je po meni:

Micić, Teo, Jović
Bogdan, Nedović
Luča, Kalinić
Bjelica, neko
Jokić, Milutinov, Marjanović

Nikog ja sad mladog ne bi zvao na najprestižnije takmičenje. Dozvolio bih jedino da Petrušev ode prije Bobana, iako mislim da bi nam Boban protiv Italije na kvalifikacionom turniru zlata vrijedio. Uostalom na tom turniru vrlo vjerovatno neće biti Jokića pa će nam tim više trebati sve raspoložive snage.
Mladog bi poveo jedino kao rezervnu četvorku jer tu nemamo ama baš nikog. Zanimljivo baš na poziciji gdje smo pred samo par godina imali tri mamojebača Bjelicu, Mačvana i Ercega. Pa onda tu bi mogli povesti Smailagiča, Pokuševskog ili eventualno Miškovića.

Na bekovima je jako bitno da odu svi najbolji, ako ne bude povreda.

Od EP 2022 moramo krenuti sa laganim redizajnom tima, jer tad em će biti više otkaza od NBA igrača, em se spremamo za novi olimpijski ciklus. Iako po meni to nam je najvažnije takmičenje jer ne mogu dočekati da konačno uzmemo zlato, mnogi od mlađih na forumu ga se ni ne sjećaju, ja sad potpisujem da se čak ne plasiramo u Tokio kad bi dobili to evropsko zlato.
Olimp

Postby Foteljas » 18 Dec 2020, 12:28

Bojim se samo da ce kljucni faktor prilikom sastavljanja tima opet biti povrede i selektorski/igracki kaprici i sujete...
U zadnjih 25 godina ako smo mozda jednom ili dva puta imali na raspolaganju zaista najkvalitetnije timove, pa i to tamo sada vec davne 1995 i 1996... Kasnije je uvek ili neko falio zbog povrede, ili su ih selektori manje ili vise (ne)opravdano izostavljali, ili sami igraci opet sa manje ili vise razloga nisu zeleli da igraju.
SOS = Srpski Olimpijski Sindrom
Foteljas

Postby Hajzenberg » 18 Dec 2020, 12:51

Imali smo slobodnu 2018 g., pa sada ovu 2020-u a od naredne godine pa zaključno sa 2025 g. na programu je 5 zaredom raznih prvenstava uključujući i 2 OI za koje je teško reći unapred da li ćemo igrati sa sigurnošću, a za 2 EP i jedno SP smo sigurni. Da računamo da ćemo igrati na svih 5 prvenstava nama treba zaista širok fond igrača, kako za kvalifikacije za razna takmičenja tako i za sama prvenstva. Niko od njih neće igrati 5 godina zaredom, ma koliko godina da ima i gde igra.

Bezmalo dve decenije prođoše od tog evropskog zlata iz Istanbula a posle i onog svetskog iz Indijane, kao da je juče bilo, mnogo je i premnogo to izgubljenog vremena za ovakvu naciju da ne vidimo najsjajnije odličje a zbog raznoraznih faktora kako objektivnih tako i subjektivnih uopšte je i mali broj medalja osvojen, svega 4 srebra na 14 takmičenja plus 2 puta propuštene OI. Imali smo još par polufinala ali šta vredi kada se redovno gubilo u mečevima za bronzu. Pa mi smo na poslednjih 8 EP uzeli samo dva srebra i to na na svakih 8 godina razmaka što je možda i skandalozan rezultat ali ''za prosutim mlekom ne vredi plakati''.

Lepo bi bilo učestvovati na OI i boriti se za visok plasman ali prioritet svih prioriteta mora biti to EP 2022 i uzimanje zlatne medalje, tad ili nikad. EP su i najveća šansa za osvajanje titule jer svi znamo da je na OI to nemoguće a na SP je bilo moguće prošle godine ali tada ni medalju ne uzesmo a što je još važnije ni direktnu kartu za Tokio. Mora se napraviti pravi plan i program šta i kako jer će se prvenstva bukvalno nizati jedno za drugim a valjda će nas i povrede zaobići jer da nije bilo njih uzeli bi zlato pre 3 godine na EP kada smo svi i mislili pre početka prvenstva da je konačno došlo vreme za to a posle svetskog i olimpijskog srebra imali smo i razloga da verujemo da je vreme za povratak na tron ali smo u kratkom vremenu ostali bez gotovo čitavog tima koji je nastupao u Riju tako da je i srebro bilo ''zlatnog'' sjaja, ali...
Hajzenberg

Postby Tegi » 18 Dec 2020, 13:07

Aito je na OI u Pekingu poveo 18-godisnjeg Rikija Rubija, sa Amerikancima odigrao jednu od najvecih utakmica u istoriji kosarke, a Rubio je kasnije postao jedan od tri najbolja spanska kosarkasa svih vremena.

I odakle ta sigurnost da Pokusevski za 8 meseci nece biti bolji igrac od Kalinica ili Petrusev od Marjanovica?

Janis i Sruder su u NBA otisli iz seoskih klubova i vec posle prve sezone bili najbolji kosarkasi svoje zemlje. Jokica 2015. niko ne bi vodio na Eurobasket ispred Raduljice, Marjanovica i Milutinova, a on se vec krajem 2016. etablirao kao najbolji srpski kosarkas. Nije problem sto navijaci nemaju fluidan nacin misljenja, vec ga nema ni struka. Opasno ziherasenje.

Nedovic je 4 godine stariji od Gudurica, sklon povredama, tezi karakter koji igra iskljucivo za sebe i na mahove, a Pao je cirkus od kluba vec godinama. Bukvalno bih ga od tih iskusnijih igraca prvog precrtao. Idealni back up Bogdanovicu bi bio Jaramaz iz prosle sezone, ali veliko je pitanje da li u onoj ojebini od kluba postoji neko ko ce ga vratiti u ritam.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby Corba do groba! » 18 Dec 2020, 13:36

Tegi wrote:Micic, Teodosic, Jovic
Bogdanovic, Guduric
Lucic
Bjelica, Pokusevski, Smailagic
Jokic, Milutinov, Petrusev

Guranje trojice debitanata "preko reda" plus Nakica ako se definitivno odluci da zaigra za nas je jedini nacin da se nadomesti oseka talenata u generacijama 96-99 i da ne bude potrebe da se zbog smene generacija zrtvuje nijedno takmicenje. Problem je sto zapadamo u situaciju slicnoj onoj iz 2003 ili 2004 gde imamo po 8-10 igraca u NBA i gde ih je gotovo nemoguce okupiti.

Posle OI penzija za Teodosica, Bjelicu i Jovica. Vec sada otpisati Raduljicu, Marjanovica, Nedovica, Kalinica... Drzati na sirem spisku Jaramaza, Davidovca, Dobrica...zatrebace.

Mislim da Kalinica ne bi trebalo otpisivati.. Moze on dosta da pomogne, a i deficitarni smo na toj poziciji... Za sve ostalo se slazem.
>I-I-I>
Corba do groba!

Postby Slavisak » 18 Dec 2020, 22:37

Petrusev vec sada treba da bude treci centar u reprezentaciji , on vec ima kvalitet da igra sa najboljima, Pokusevski je suvise zelen i boga pitaj kada ce i da li ce ikada da sazrije , to sto je u NBA ligi ne znaci da treba odmah da se gura u reprezentaciji, neka ga ovi u Oklahomi obradjuju, ako uspiju da od njega naprave igraca, onda ga treba pozvati, ne treba vrsiti pritisak da odmah ucestvuje u reprezentativnim akcijama, on je fizicki trenutno mnogo tanak.
Slavisak

Postby Bogun » 18 Dec 2020, 23:17

Za godinu dana u NBA će više napredovati fizički nego za 3 godine u Evropi.

Videćemo na šta će sve to da izgleda na leto kada su Olimpijske igre, ali ako ima potreban kvalitet naravno da treba da igra.
Antipop Antonije » 15 Feb 2025, 23:11
Neki ovde ne zasluzuju ni u ludnicu da ih puste a ne na forum. I to jos da navijaju za Partizan.
Bogun

Postby jedno ime » 19 Dec 2020, 01:52

I ja sam za guranje Pokusevskog, Smailagica i Petruseva na OI, jer kasnimo vec uveliko, jer takve talente dugo nismo imali. Mnogo bi im takvo iskustvo znacilo. I sam poziv. A napredovace momci dosta za godinu dana, barem se nadam, kao i nasem odlasku na OI.

Bojim se samo da ce za godinu dana Teo biti ozbiljna rupa u odbrani. Kao i Bjelica. Koji je razocarao na mundobasketu. Zato i stavih Nedovica koji je trenutno bas dobar u el, kao i Smailagica i Petruseva.

Mada moze i Petrusev umesto Bobija, a Kalinic umesto Bjelice.
NISMO ISTI.

''Prosto, kao Partizanovac, kao Zeljkov prijatelj, nadam se... nece doci lako, znam, ali ce doci uspeh i da ce se ponovo pevati nasa pesma''
Gospodin Dusko Vujosevic.

bhc_comp wrote:Tek ćemo da stežemo kaiš dok se namire prijatelji kluba u kkp.
jedno ime

Postby Nikola » 19 Dec 2020, 09:51

Jai, iskreno nisam. OI su mnogo bitno takmicenje da bi se gurala tri klinca u vatru. Jednog pridodati u 12, ostale zvati zarad buducnosti, ostalo mora biti najjaci tim
A EP je takmicenje svih takmicenja, greh je da ova generacija (tj. ono sto je ostalo od nje, a malo je) ode u penziju bezzlata, ali do tada ce ovi klinci imati, nadamo se, neke vazne uloge pa se moze razmisljati o tome da se povede i vise njih.
Uglavno,, ko sto neko rece, mi nismo imali sastav koji smo zeleli i mogli da imamo godinama, tako da bezveze arcimo tastature. Ko zna koga da ocekujemo za kvalifikacije i za OI
4,250+ consecutive matches in which the club has included at least one homegrown player in the matchday squad. MUFC - The Religion

"Takva bitka nije mogla da se dobije [...]. Već je morala da se vodi." Dule Vujošević
Nikola

Postby Dylam Dop » 19 Dec 2020, 10:33

Evo bacih pogled na ovog Pokusevskog, sve izgleda da ce izrasti u odlicnog rim-protektora i na taj nacin bi se mogao dopunjavati se Jokicem u reketu. Takodje, izvjesno je da bi kupili gomilu ofanzivnih skokova. E sad, problem bi kad bi naletili na protivnicke (krilne) centre koji bi znali igru ledjima i ina fintiranja. Jokic bi se mogao gurati, ali ovaj decko Aleksej je tu pero-laka kategorija. Bojim se takodje da bi se mogli sudarati u nadleznostima, jerbo oba vole i da kupe skokove, ali i da se izvlace na trojku.. Hijerarhija tu mora da postoji - ko ce vozi traktor, a ko kapiju da otvara.. U svakom slucaju ovaj mladjani bi trebao biti spreman uciti se komplementarnosti i prije svega da upija lekcije od najboljeg centra planete.. Ako u NageCima u reketu proradi osovina Joka-BolBol, onda bi sl. moglo da se projektuje i ukomponuje u reps'taciji..
Dylam Dop
Guest

Postby Tegi » 19 Dec 2020, 14:56

Niko nije rekao da treba voditi naše najtalentovanije igrače kao što je Moka vodio Aleksandrova, već da ako npr. Bobijeva i Petruševova karijerna kriva na kraju sezone budu na približnom nivou treba voditi onog čija je kriva u usponu a ne u padu.

Pogotovo zato što smo na centarskoj poziciji najbolji i kvalitativno i kvantitativno, a na četvorci osim nadolazećih momaka nemamo nikakvu alternativu Bjelici koji takođe nije blizu onog nivoa iz 2015.

Ako Pokuševski i Smailagić zaglave u G-ligi, naravno da prednost treba dati igračima poput Kalinića, ali izgledno je da makar na prvog Oklahoma najozbilnije računa. NBA je to, ne Partizan, Zvezda, Armani, Pao i ostali anti-klubovi za nabijanje statistike i stagniranje u razvoju.

Ako nam je problem da nam 10., 11. i 12. igrači budu momci iz NBA sa 20ak godina, onda i treba da košarkaški propadnemo. Verovatno vam je 2012. Anđušić bio bolji igrač od Bogdana.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby Slavisak » 19 Dec 2020, 15:08

Ja mislim da ce Pokusevski biti deo Oklahomine rotacije od pocetka sezone, barem sudeci po ovim pipremnim utakmicama, daju mu slobodu u igri, ima ulogu , nije samo posmatrac.
Slavisak

Postby DON » 19 Dec 2020, 15:10

Pokusevski nije rim protektor, ne napada ofanzicvni skok i najvaznijie nije krilni centar vec ga gledaju kao spoljnog igraca (sto i jeste, iako ima tri metra ceo zivot je bio organizator igre), bice forsiran na SF...
DON

Postby JoJo » 20 Dec 2020, 02:30

Klinci kao sto su: Pokusevski, Smailagic, Nakic I Petrusev moraju biti u 18 na pripremama...

Ko pokaze da moze, uklapa se, treba biti u 12...

Jaramaz i Davidovac od ovih malo starijih, treba da budu ozbiljni kandidati za 12...

Sigurni nosioci su:

Micic, Teo
Bogdan,
Lucic,
Bjelica,
Jokic, Milutinov

Potencijalni iskusni:

Avramovic, Jovic
Guduric, Nedovic
Milosavljevic
Kalinic
Marjanovic

To je 20 igraca, pa treba pametno izabrati I uklopiti...
KK Partizan ce osvojiti sve u sezoni 21/22!
JoJo

Postby Corba do groba! » 20 Dec 2020, 03:02

Da hocemo samo jednom da dozivimo da otputujemo u najjacem sastavu na neko veliko takmicenje, pa sta bude. Iskreno se nadam da cemo pre svega od Pokusevskog i Petruseva imati velike reprezentativne koristi u buducnosti..
>I-I-I>
Corba do groba!

PreviousNext

Return to Reprezentacije