Kreanga wrote:To je bila specificna LS, tzv " godina autsajdera "
Samo se pogleda ko je igrao 1/2 te sezone.
Takva sezona se desi jednom u 50 godina. Na stranu to, iznenadjenje je lakse napraviti u kup sistemu.
Po meni, 50 puta vece iznenadjenje je titula Lestera.
Edit
Uhvatio si se za Mekartija ko pijan plota.
2 igraca i tarabe ?
Bio je tu i neki Serdjo Konseisao, Nuno Valente, Costinja...
Sve taraba do tarabe.
Nuno Valente i Kostinja

Top klase, Valenteu Porto najveći klub u karijeri, a posle Porta grejao klupu u Evertonu i za 4 sezone sakupio 40 utakmica, i moćni Koštinja kome su najveći klubovi u karijeri Monako i Porto, a posle Porta dobacio do velikana kakav je Dinamo Moskva
I Serdjo Konseisao pred penziju, nakon toga igrao za Standard.
Kakve gluposti.
Kao da je danas onaj Ajaks osvojio LŠ, pa dodje nekog od vas pametnih i kaže " ma kakvo je to iznenadjenje, pa imali Taljafika, De Lihta, Ziješa, Van de Beka, Neresa",
čak bi bio u pravu, jer je taj Ajaks jači od tadašnjeg Porta, ali, ovde se balavilo na Ajaks i na onu Atalantu, autsjaderi, navijamo za njih, epski uspesi, šteta što nisu išli do kraja itd.
Ali, kad je Master uzeo LŠ sa Portom, onda to i nije neki uspeh, jer je imao Nuna Valentea i Koštinju, plus Konseisaa od sto godina koji nije ni igrao, a i bila je to specifična LŠ

Kao da sada neki Ren osvoji LŠ, pa se kaže kako to nije baš neko iznenađenje, pa imali Nzonzija i Kamavingu, reprezentativce Francuske

Kako se blamiraju pojedinci...
Nuno Valente i Koštinja, top klase koje igrom slučaja nisu privirile nigde van Porta i samo slučajno ih nikada nije uzeo nijedan top klub. A i u toj " specifičnoj" Ligi šampiona još jednom je narokao onog tvog Crvenka, pa mu došao u PL da ga i tamo upropaštava. Da je imao sreće i bio na prst u dupe sa gazdom, kao Crvenko, pa ga gazda ostavljao i posle pet sezona bez važnog trofeja, tvoj Crvenko ne bi uzeo više od dve PL, od 2004. do penzije.
Pa je još lakše napraviti iznenađenje u kup sistemu, Lesterov uspeh veći

A tu je uzimaš u obzir da su glavni Lesterovi takmaci bili skapani Arsenal sa nesrećnim Vengerom i Totenhem sa tvojim " nula trofeja" Poketinom?
Nisu bili Djozepov Siti i ovaj ovakav Liverpul. To nije " specifična" Premijer liga?
Uz to, pošto je LŠ 16 puza veće takmičenje od svake lige posebno, nikako osvajanje PL-a ne može biti ni veći uspeh, ni veće iznenadjenje.
Na kraju, kad je toliko lako iznenaditi u kup sistemu, pa zašto onda od 2003. čekamo da klub ranga Porta, dakle, neki Lion, Lil, Benfika, PSV uzmu LŠ?
Dobro me podsetio Lion. Na primer, taj Lion je svojevremeno u timu imao tri reprezentativca Brazila, Krisa, Žuninja i Freda i četiri reprezentativca Francuske, Reveljea, Abidala, Maludu i Govua. Moje pitanje je: Zašto nikada ne osvojiše Ligu šampiona?
Nisu imali takve asove kao Nuna Valentea i Koštinju

?
Kakve sve nebuloze pišu ljudi.
Da, imao je Karvalja i Deka i skup osrednjih fudbalera, poput Fereire, Valentea, Koštinje, Maniša, Alenjičeva, Mekartija, a i ovu dvojicu je sam izmislio.
Svakako, tri puta slabiji tim nego da je imao Kembela, Ešli Kola, Vijeru, Žilberta, Piresa, Anrija i Berkampa, ili od tima koji je imao Crvenko iz Junajteda, kao i od pomenutog Liona koji nije mogao da dodje ni do polufinala LŠ-a, kamoli da ga osvoji.
Dakle, sa sto aspekata može da se pobije glupost o potcenjivanju nenormalnog uspeha sa Portom.
Prvo time što se 17 sezona nije ponovio.
Nego, ti timovi nemaju Nuna Valentea i Koštinju

Da ih je imao " Profesor" umesto Patrika Vijere i Ešli Kola možda bi sve bilo drugačije, pa bi u stogodišnjoj karijeri imao jedan evropski trofej

A našao se i bwa da se, sa stanovišta vrhunskog autoriteta, oglasi i oceni da sam i ja nešto pogodio...
Čovek pisao one nebuloznosti o Piksiju, Inijesti i Modriću, pa Dragan iz moćne Dzej lige ispade sublimacija Modrića, Inijeste i Zidana, a bolji od svakog

Šteta što ovi iz Uefe to nisu znali, pa mu pre odlaska u moćnu japansku ligu, ne dadoše neku Zlatnu loptu.
Pa beše i ono o Kukoču i Bodirogi gde su se isto nalupetavali i kao argument vadili da je Bodiroga bio ključni igrač svojih ekipa, a Kukoč šesti igrač nekog Čikaga sa Dzordanom

Onda je komičnost argumenta dobila još veću težinu kad smo otkrili da je taj Kukoč zapravo tri puta bio osvajač Evrolige i sva tri puta MVP, odnosno vodja svojih ekipa

Pa se onda javi Zoran Savić koji je tek onako trenirao i igrao sa svima njima i popiša forumske magove izjavom da je Kukoč najbolji igrač sa kojim je igrao.