Svetislav Pešić: Ne zanima me Real, ostajem u Valensiji
Foto: Rojters
Tekst: Press
Ne menja sredinu: Svetsilav Pešić
Srpski trener Svetislav Pešić izjavio je da želi da ostane u Valensiji i naredne sezone. Španski mediji poslednjih dana opširno pišu o tome da je Pešić prvi pik Reala u nastojanju da se vrati u sam vrh evropske košarke.
ACB liga ulazi u samu završnicu, a to kao da je bio znak da se krene sa licitiranjem ko će gde naredne sezone. Kao i uvek, u centru pažnje je madridski Real koji želi da reši pitanje trenera. Prvi pik je Svetislav Pešić, aktuelni trener Valensije. Srpski stručnjak, međutim, želi da rasprši sve spekulacije, bar dok se sezona ne završi.
- Omar Kuk, Robertas Javtokas i Svetislav Pešić žele da nastave rad u Valensiji s entuzijazmom i uzbuđenjem kao i do sada. Nije čudno interesovanje Reala, sutra će se pojaviti neki novi kandidat. Za mene je najvažnije da Valensija nema drugog kandidata, klub i ja imamo dogovor da ne govorimo previše o tome - rekao je Pešić.
Srpski trener je svestan da se priče o pojačanjima uvek dešavaju „posle Kupa Kralja i u finišu regularnog dela sezone". - Prvo se priča o Svetislavu Pešiću, sada o Omaru Kuku, onda će na red doći Javtokas, pa Rafa Martinez, Viktor Klaver. Kada imate iza sebe odličnu sezonu normalno je da govorite o sebi i svojim igračima - rekao je Pešić.
Trener Valensije na kraju poručuje da priče o odlasku neće destabilizovati tim.
- Kako se ugovori između dve strane završavaju, tako se i spekulacije povećavaju i ljudi pokušavaju da destabilizuju klub. Međutim, ne brinem se, jer moj tim je veliki i mnogo bolji od ostalih - završava Pešić.
D. I.
http://sportservis.name/wsw/index.php?p=82&ni=22385