Board index Košarka Evropska košarka

Turska liga

Re: Turska liga

Postby Riquelme » 15 Feb 2012, 12:08

mali_buda wrote:Posle onakve selekcije igraca, bacenih para i losih rezultata Spahija jos uvek nije smenjen, nego on trazi zrtvene jarce :krsti: Izgleda da se dobro zastitio ugovorom, pa ni Turcima nije svejedno da ga tako lako otpuste.

Kurtis bi mogao, znamo vec gde ;) Ako raskinu ugovor sa njim, da li su duzni da ga do kraja isplate ili je u pitanju mesec za mesec placanje?

Kurta ima garantovani trogodisnji ugovor koliko je meni poznato i Fener ce se morati dobro otvoriti da izadje iz istog ... Shto se tice samog igraca i njemu je najbolje da pronadje neku zdraviju sredenu a Spahija neka nastavi da dominira sa svojim menadzerskim kvartetom Roko-Bogdanovic-Tomas-Vidmar ...
Inace nikakve nediscipline nije naravno bilo , vec se iskljucivo trazio zrtveni jarac za loshe rezultate i naravno da je Amerikanac(no Hrvat) , koji uzgred igra na najmanje deficitarnoj poziciji najbolji izbor ... Po recimo sportskog direktora Kurta je ostao u Istanbulu zbog loshe forme a da je neki drugi razlog u pitanju teshko da bi propustili to da napomenu , posebno zbog nezgodnog bogatog ugovora ...

p.s. Shto se tice prostih statistickih podataka u el. Jerrells je posle Bogdanovica najkorisniji igrac u ekipi a ako bi se uzeo prosek po minutazi bio bi ubedljivo najkorisniji(najmanje losh ... ) igrac ....
Riquelme

Postby ofkovac » 15 Feb 2012, 13:35

sreca pa ljudi imaju prilike da gledaju utakmice na tv-u pa hvalospevi o raspalom dzerelsu mogu da se tretiraju kao neslana sala :biggrin: a mihajlovsaki je lepo rekao da je statistika kao bikini...broj koski koje je dzerels davao igracima u zadnjim sekundama napada ne mogu da se izbroje...to ne ulazi u statistiku...

marko tomas je za gore navedene doktor kosarke...nazalost povrede ga puno kostaju...
ofkovac

Postby Riquelme » 15 Feb 2012, 17:28

PA gole statisticke podatke sam i izneo da ne bi veliki strucnjaci kao ti etiketirali ko je raspad a ko doktor kosharke ... neka sude cinjenice ako vec ne mozemo biti realni ... Pozivash se i na gledanje fenerovih utakmica a ni sam ih nisi gledao , jer u suprotnom ne bi pisao nebuloze i bio bi svestan da je na suv individualni kvalitet izvukao pobede u Bilbao, protiv Olimpijakosa pa i Nansija u gostima (kljucnih za prolazak u top-16) ... Isto tako bi znao i shta su radili Fenerovi centri na celu sa Vidmarom , kao i ostale vedete spolja koje su imale svu slobodu u igri ... MArko Tomas doktor kosharke kojeg povrede sprecavaju da dominira evropom :ajdejebote:
Riquelme

Postby ofkovac » 15 Feb 2012, 21:55

da, marko tomas je skolovan igrac za razliku od kurtisa dzerelsa i za njega je doktor kosarke ( ne znam dal si gledao euroligu prosle sezone, s obzirom na podmevanje tomasu, verovatno nisi)...

pobeda protiv nansija koji se raspao nakon odlaska batuma ne moze biti utakmica koju je dzerels sam dobio na suvi kvalitet...mora neko da ubaci kos, a nansi je bio los...nije fener bio dobar...

oly-fener je isto smesno spominjati, cirkus od strane sudije sa 156 bacanja...kako oly igra u gostima po difoltu dobro se i drzao veci deo utakmice...

ja ne gledam kurtisa dzerelsa kao ti, ja gledam oba tima i svakog igraca na terenu, kurtis dzerels je top 16 odigrao na katastrofalnom nivou hteo ti to da priznas ili ne, smesno je bilo gledati kako u istanbulu protiv zelenih nije mogao da sutne u par navrata i onda uvali saigraci loptu 1,5 sek pre kraja napada...smesan igrac koji igra za sebe ne za ekipu, uostalom, jedva cekam da ga nego uzme, uredno cemo ga naplatiti kao sto smo ove sezone :angel2:

ukic-dzerels najsmesniji tandem svih vremena...na celu sa trenerom spahijom za koga sma vec pisao sta mislim ne bih da se ponavljam...
ofkovac

Postby Riquelme » 15 Feb 2012, 23:19

Ne znam shta sa tobom uopshte i vodim raspravu kad umesto realnog sagledavanja ... nastavljash sa izlizanom demagogijom i paushalnim ocenjivanjem igraca (jer ti gledash el. za razliku od drugih ... ajde)... Cela prica je krenula da je on bio zrtveni Jarac ( ja sam ga ocenio "i najmanje losh u Feneru") i da je daleko da je bio najgori igrac ekipe a ne da je razvalio ove godine u el.(kako ti zelish da prestavish)... Da verujem , da raspali Fener ne bi bio u stanju da dobije Nansi bez Batuma u gostima bez njegove odlicne partije ... Kao shto sam video da je bukvalno sam razbio spoljnu liniju Olimpijakosa i da je bio mec viner(napravio veliki preokret u zadnjoj cetvrtini) u Bilbau (gle cuda to "indijansko" gostovanje si propustio da spomenesh) ... Znaci smatram da i za taj jadan uspeh(ako se uzme u obzir budzet kluba) je bio jedan od najzasluznijih , bez obzira na malu minutazu i manjak slobode u igri (obrati paznju koliko ih doticni troshi lopte u odnosu na ostatak ekipe)...
A sad mi ti lepo argumentovano izadji sa imenima u Feneru koji su pored odlicnih partija bili zrtve Jerrellsovog indijanisanja ?
Ko je dobro(makstorski) odigrao u Feneru ove sezone ? (Sefoloshu ne racunam jer je otishao na pola sezone)

p.s. Marko Tomas je proshle godine odigrao blago receno prosecnu rolu(za pare koje prima svakako ispod prosecnu) i stvarno mi nije jasno shta gledash i na cemu gledash sve te utakmice ...
Riquelme

Postby AirBall » 15 Feb 2012, 23:26

Osnovni problem Turaka je sto jednostavno ne znaju da selektiraju ekipu... Iz godine u godinu ulazu ogromne kolicine novca, a ekipe im nemaju ni glavu ni rep...

Zali Boze novca koji je ulozio Fenerbahce, jer ni madjionicar sa ovom ekipom ne znam sta bi mogao da napravi...

A zrtvenog jarca je lako naci... To moze biti bilo kos od tih 12 igraca, ili koliko ih vec imaju...

Ni za koga se ne moze reci da je u potpunosti opravdao novac koji je u njega ulozen iz prostog razloga, jer preplacuju igrace...
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby Bane » 15 Feb 2012, 23:30

Riquelme wrote:Ne znam shta sa tobom uopshte i vodim raspravu kad umesto realnog sagledavanja ... nastavljash sa izlizanom demagogijom i paushalnim ocenjivanjem igraca (jer ti gledash el. za razliku od drugih ... ajde)... Cela prica je krenula da je on bio zrtveni Jarac ( ja sam ga ocenio "i najmanje losh u Feneru") i da je daleko da je bio najgori igrac ekipe a ne da je razvalio ove godine u el.(kako ti zelish da prestavish)... Da verujem , da raspali Fener ne bi bio u stanju da dobije Nansi bez Batuma u gostima bez njegove odlicne partije ... Kao shto sam video da je bukvalno sam razbio spoljnu liniju Olimpijakosa i da je bio mec viner(napravio veliki preokret u zadnjoj cetvrtini) u Bilbau (gle cuda to "indijansko" gostovanje si propustio da spomenesh) ... Znaci smatram da i za taj jadan uspeh(ako se uzme u obzir budzet kluba) je bio jedan od najzasluznijih , bez obzira na malu minutazu i manjak slobode u igri (obrati paznju koliko ih doticni troshi lopte u odnosu na ostatak ekipe)...
A sad mi ti lepo argumentovano izadji sa imenima u Feneru koji su pored odlicnih partija bili zrtve Jerrellsovog indijanisanja ?
Ko je dobro(makstorski) odigrao u Feneru ove sezone ? (Sefoloshu ne racunam jer je otishao na pola sezone)

p.s. Marko Tomas je proshle godine odigrao blago receno prosecnu rolu(za pare koje prima svakako ispod prosecnu) i stvarno mi nije jasno shta gledash i na cemu gledash sve te utakmice ...

Rikelme, znam da gotivis Kurtisa ali on igra bas lose tamo. Daleko od toga da je najgori, ali on ne blista ni u domacem prvenstvu.

http://www.tblstat.net/pd.asp?p=2208
Bane

Postby Riquelme » 15 Feb 2012, 23:36

Pa o toj ocajnoj selekciji Fenera sam pisao od prvog kola el. i da ih samo svestranost Sefoloshe drzi iznad vode i daje neki privid da mozda mogu neshto ...

p.s. Bane ... Tursko prvenstvo ne mogu da gledam i stvarno ne znam zashto tamo ne igra i kad igra zashto uopshte ne gleda na kosh ... Ceo Fener je raspad ove godine i tamo jednostavno NIKO ne igra dobro (samim tim i Kurta )... A posebno se ne zna ko tamo kosi a ko vodu nosi i gde je nosi (totalna anarahija )... Ovo gore sam pisao na osnovu odgledanih el. utakmica , posebno onih gde je imao malo vishe slobode u igri i vecu minutazu ...
Riquelme

Postby irriducibili » 15 Feb 2012, 23:44

Obzirom da je sukob sa Spahijom ugledao svetlost dana, a zasigurno ne datira od juce, to je meni vise nego dovoljno objasnjenje Kurtinih losih igara. Sacekajmo da ga vidimo kod trenera koji ce mu, poput Vj-a na kraju prosle sezone, dati punu slobodu, ili kod onog koji ima dovoljno znanja da njegov individualni kvalitet stavi u funkciju tima. Ja sam ubedjen da je njegov igracki potencijal zastrasujuci, a da svi problemi poticu iz glave...
irriducibili

Postby Bane » 15 Feb 2012, 23:47

Riquelme wrote:Pa o toj ocajnoj selekciji Fenera sam pisao od prvog kola el. i da ih samo svestranost Sefoloshe drzi iznad vode i daje neki privid da mozda mogu neshto ...

p.s. Bane ... Tursko prvenstvo ne mogu da gledam i stvarno ne znam zashto tamo ne igra i kad igra zashto uopshte ne gleda na kosh ... Ceo Fener je raspad ove godine i tamo jednostavno NIKO ne igra dobro (samim tim i Kurta )... A posebno se ne zna ko tamo kosi a ko vodu nosi i gde je nosi (totalna anarahija )... Ovo gore sam pisao na osnovu odgledanih el. utakmica , posebno onih gde je imao malo vishe slobode u igri i vecu minutazu ...

I sam kazes totalna anarhija, on se u takvom sistemu najbolje snalazi (zakljucio gledajuci utakmice kod nas, Fener sam gledao dva tri puta najvise ove sezone). 19 minuta po mecu nije malo. Nisam ga gotivio dok je igrao kod nas, kako vreme prolazi promeno sam misljenje o njemu i mislim da bi mogao da postane prvi plej neke top 16 ekipe, ali sta je problem, ne znam.
Bane

Postby Riquelme » 16 Feb 2012, 00:01

Kada sam rekao Anarhija , mislio sam da pogreshni igraci troshe lopte a da im kao fizikalci sluze oni koji bi po nekim svojim induvidualnim napadackim kvalitetima trebali da budu na njihovom mestu ... Kod nas nije proshle godine bila anarhija u drugom delu sezone, vec se samo odustalo od pozicionih napada i malo ubrzala igra (shto je mnogo vishe odgovaralo toj fizionomiji ekipe )...
Riquelme

Postby AirBall » 16 Feb 2012, 12:02

Jedno od imena koje se spominje kao potencijalna zamena za Spahiju je i brivsi grcki selektor Janakis...

Edit: Obrisani su postovi gde se forumasi svadjaju
AirBall

Postby Diktator » 16 Feb 2012, 12:49

veceras polufinale...
sta cenite..
efes banvit
galata besiktas
oko ovog drugog para nisam najsigurniji...
jel se erceg vraca u tim?
mensu dominira u besiktasu,svaki mec dabl dabl...uz njega jos arojo i ereceg..ponekad morison,i to je to..
Kraj sjaji sjajem novog pocetka.
19.04.2015.
Bol je privremen,ponos je vecan.
OBRADOVIC ZELJKO 22.06.2023.
Diktator

Postby AirBall » 16 Feb 2012, 12:54

Aleksa wrote:jel se erceg vraca u tim?

Prva vest je bila da je imao problem sa ligamentima, a nakon toga nisam nasao potvrdu... Ukoliko su stvarno ligamenti u pitanju, nece on skoro na teren...
AirBall

Postby irriducibili » 16 Feb 2012, 22:37

Ko je dobio u produzetku istanbulskog derbija?
irriducibili

PreviousNext

Return to Evropska košarka