by Felipao » 25 Nov 2019, 14:07
Veceras nas ceka odlicna utakmica. Prvi put od dolaska Mekveja smo autsajderi na domacem terenu, ali ne bih rekao da smo bez sansi. Da igramo u hladnom Baltimoru, rekao bih da su nam sanse nikakve, ali u Koloseumu imamo cemu da se nadamo a evo po meni i zasto.
Kljuc pobede lezi u zaustavljanju Dzeksona, koji je verovatno "najvreliji" QB u ligi trenutno. Do sada je jedan tim prikazao kako na uspesan nacin mozete da limitirate Dzeksona - Chargersi u plejofu. Imali su vrlo zanimljivo resenje sa dime i cloud packetima, odnosno velikim brojem defanzivnim bekova koji mogu da ispariraju brzini Lamara.
Da bi ovo uspesno sproveli morate takodje imati i DL koja moze bez pomoci LB napraviti kvalitetan rush. A gle cuda, Ramsi su upravo prvi u ligi po generisanju pritiska kad se rasuje sa 4 coveka (bez blica takoreci)
Osim toga morate imati kvalitetnog spy igraca. Tejlor Rep iako ruki se odlicno pokazao kako u zaustavljanju pasa tako i u obaranjima. Ima samo jedno omaseno obaranje u sezoni, i predvodi celu ligu u toj kategoriji sa samo 1.3 % omasena tekla, i mislim da bi on mogao dobiti ulogu pracenja Dzeksona i limitiranja u trcanju, uz naravno ostatak tima.
Kad je pas u pitanju, najvise vole da eksploatisu TE a upravo je Litlton najuspesniji LB lige u coverage-u. Od hvataca imaju samo Markiza Brauna koji zna da bljesne na dugackim rutama ali za njega bi trebao da se pobrine Remzi, po meni posle Gilmora najbolji CB lige.
Mislim da imamo sve sastojke da zaustavimo njihov napad, ali nas napad sa druge strane ne uliva poverenje. Mada posle duzeg odsustva se vracaju Cooks a vrv i Woods, Gurli je najzad dobio trcanja (i nadam se da necemo odstupiti od toga), a OL je bar na jednu utakmicu delovala odlicno. Da li je bila slucajnost ili smo najzad uboli dobitnu formulu ne zna se, ali ipak postoji neka nada da ce to u buducnosti delovati mnogo pristojnije bez Havenstajna, Dembija i Alena, a sa ova dva nova rukija i Korbetom iz Klivilenda.
Takodje i nas specijalan tim nije na nivou iz prethodnih sezona, Zurlajn je imao neke omasaje koji mu nisu svojstveni, Heker ne pantuje na istom nivou takodje (za njegove standarde dosta lopti je otislo u touchback) tako da se nadam da ce se i oni probuditi. Uz naravno Gofa koji se nece nikad probuditi al bar ce igrati dovoljno pristojno da ne usere.
Takodje je zanimljivo sto Ramsi imaju 2 igraca Baltimora - Vedla i Janga koji znaju sve o odbrani Baltimora, a oni Pitersa koji zna sve o nama. Tako da bice zanimljivo ko ce bolje iskoristiti to znanje o protivniku.