Niko ne treba igrati u reprezentaciji na konto starih zasluga, prezivao se on Teodosić, Bogdanović, Bjelica, Milutinov, Jokić, Gudurić, Micić, Lučić itd...
Treba da idu oni koji mogu da igraju. Po togici, daj Danilovića da povedemo, nema samo medalju sa SP, zaslužio je.
I da, da me ne shvate ljudi pogrešno. Jer se često pravi paralela sa prošlim prvenstvom.
Prvo, prvi Teodosić je bio u barem pet puta boljem fizičkom stanju, a Krstić iako povređen je bio naš najbolji centrar ubedljivo. Plus, bili su nam dva ubedljivo najbolja igrača.
Sličnu stvar rade Italijani sa Galinarijerem sada.
Druga stvar, povrede su bile takve da se znalo da će se sanirati tokom prvenstva, i da im je trebalo još tih 7 dana prve faze. Uostalom oni su baš kroz nju hvatali zamah. Znači, mogli su da igraju, Teodosić sada nažalost ne može, a verovatno neće moći ni za deset dana, a onda uzmimo njegovo fizičko stanje u obzir, pa još i činjenicu da nije odigrao krštenu košarkašku utakmicu praktično cele sezone. Živo me zanima šta ljudi očekuju od njega igrački? Lučić da se sada igra bitna utakmica bi je igrao 100%.
Uostalom, mi Grobari valjda najbolje znamo kako je to kad ti dođe igračina i ne može da igra svoju igru iz ovog ili onog razloga, narodski rečeno, srce hoće, ali duša klokoće. Saša Pavlović i drugi mandat su Vam najbolji primer toga, ili evo taze nešto, Novica poslednje tri sezone koji silom prilika mora da igra 25+, a ima snage za 7-10 minuta maks.
Treće, na Eurobasketu 2017. Sale nikog od povređenih nije hteo da čeka, osim Nedovića koliko sam razumeo. Tu mislim na Raduljicu i Kalinića pre svih, verovatno jer bi prekasno tokom šampionata izašli iz povrede, a onda ti je zapravo bolji npr. Štimac koji je u formi nego poluupotrebljivi ako i toliko Raduljica.