Board index Košarka Reprezentacije

Kosarkaska Reprezentacija Srbije

Re: Kosarkaska Reprezentacija Srbije

Postby familija » 16 Aug 2019, 22:05

Pit Bull wrote:Ja bih se smeo kladiti da nece biti naknadnih poziva.

Pa to je i logicno...mislis sa Teom ili bez njega ovih 12?
"NIJE VAZNO KOLIKO PUTA PADNES, VAZNO JE DA SVAKI PUT USTANES!"
familija

Postby V.M. Varga » 16 Aug 2019, 22:06

Velika tuga za Gagija, ne samo za SP gde će nam faliti njegova energija, nego i za njegovu karijeru, ako neko nije zaslužio ovakve povrede to je on. Nadam se da vesti neće biti najgore i drago mi je da je potpisao taj ugovor.

Neće biti lako popuniti ovu rupu, očekujem da će se sada Teo čekati do poslednjeg trenutka, a ako bude nakadnih poziva to bi najverovatnije bio Todorović. Ja bih lično voleo da se pozove Vanja, nemamo talentovanijeg beka za budućnost, pa ako ništa, da bude 12. igrač u rotaciji i skuplja iskustvo.
Last edited by V.M. Varga on 16 Aug 2019, 22:07, edited 1 time in total.
V.M. Varga

Postby Pit Bull » 16 Aug 2019, 22:07

Nadam se da ce Teo moci putovati, pa makar bio dostupan tek od cetvrtfinala.

Otpadnu li on i Gagi:

5: Jokic, Milutinov, Marjanovic, Raduljica
4: Bjelica, Bircevic
3: Lucic, Simonovic
2: Bogdanovic, Guduric
1: Jovic, Micic
▒▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒
Pit Bull

Postby Jon_Bones » 16 Aug 2019, 22:07

Delim misljenje sa Pitom.

Iako bih voleo da vidim od cega je satkan mali sto nam ode u Valensiju

Mislim da je Todorovic pozvan u istu svrhu kao i Macvan, izlazi iz ozbiljne povrede a igrao je mozda 3,4 min u poslednjem kolu prvenstva, bas bas ogroman rizik bi bio za njega i za nas.
Jon_Bones

Postby veljkos161 » 16 Aug 2019, 22:12

V.M. Varga wrote:Velika tuga za Gagija, ne samo za SP gde će nam faliti njegova energija, nego i za njegovu karijeru, ako neko nije zaslužio ovakve povrede to je on. Nadam se da vesti neće biti najgore i drago mi je da je potpisao taj ugovor.

Neće biti lako popuniti ovu rupu, očekujem da će se sada Teo čekati do poslednjeg trenutka, a ako bude nakadnih poziva to bi najverovatnije bio Todorović. Ja bih lično voleo da se pozove Vanja, nemamo talentovanijeg beka za budućnost, pa ako ništa da bude 12. igrač u rotaciji i skuplja iskustvo.

Vanja nam ne moze doneti nista...ako cemo vec klinca, moze se osigurati Nakic npr.....nista, ako ni Teo ne bude mogao onda mi vec imamo 12...samo da bar oni ostanu zdravi...i tako, i Radulja i Birca odose za Kinu :biggrin: .....inace,cak i taj toliko osporavani Birca moze biti od koristi kad imas sistem i jako kvalitetnu ekipu...sto smo danas videli u praksi...njega u bilo koju petorku da stavis, protivnik ne zna koga bi pre jurio, udvajao itd , a Bircu niko ne dira :biggrin: ....Birc je idealan da protiv neke Angole uzme solidne minute i smanji rizik povrede nekog od nosilaca :beyond:
Nisi nadležan :stani:
veljkos161

Postby Tegi » 16 Aug 2019, 22:16

вређај wrote:
bezvezarije wrote:Jbg, propuštena je velika prilika za zlato 2017., tada su mnogi pod sumnjivim okolnostima otkazali nastup. Sada Sale ne poziva Kalinića i Nedovića iako zna da imamo staklene igrače. I još daje neke debilne izjave kojima poručuje amerikancima da nas se plaše u finalu.

Да ли си ти дечко нормалан'?

Nije, isprati mu forumski opus.

Ovaj Pitov sastav ne sme ići na prvenstvo, iz razloga što nijedno od krila ne može da provede ni minut na bekovskim pozicijama. U slučaju i najmanje povrede, ostajemo sa tri igrača spolja, što je doslovno nemoguća pozicija. Setimo se samo utakmice sa Rusijom kada su spolja igrali samo Teodosić, Marković i Paunić, načisto smo udavljeni, poen po poen.
Dangubić, Vanja, Todorović, Teodosić na jednoj nozi, Lazić, bilo ko, ali ne smeš da dođeš u situaciju da te jedna povreda na prvenstvu ni krivog ni dužnog matira.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby Statista » 16 Aug 2019, 22:17

Pit Bull wrote:Ja bih se smeo kladiti da nece biti naknadnih poziva.

Vrlo verovatno,
iako se lako zaboravlja da je "inat najgori zanat" kao i da sve sujete i lični motivi moraju da budu zaboravljeni kada je u pitanju reprezentacija
OSVOJILI SMO SVEEEEEEEEEE
Statista

Postby Pit Bull » 16 Aug 2019, 22:18

Bas tako, zamisli da se Bogdanovic povredi npr. tokom turnira...

Ali zaista sumnjam da ce Sale bilo koga dodavati.
▒▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒
Pit Bull

Postby veljkos161 » 16 Aug 2019, 22:19

Da, zasto i tog Dangubu ne bi pozvao..nije bilo nikakvog sukoba a Danguba nije ni ljut jer ni samog sebe nije planirao u 16 ....
veljkos161

Postby Statista » 16 Aug 2019, 22:23

Ovde su neki pričali o "svesnom ulaženju u rizik" ali ovo o čemu Tegi priča nije ulaženje u rizik nego hazarderstvo.

Smanjenjem broja upotrebljivi igrača spolja u rotaciji, neizostavno sledi veće opterećenje preostalih, što povećava sve moguće rizike.
Ne zaboravimo da sve sada pada na leđa Jovića i Micića koji su takođe skloni povredama. Bogdan će morati da igra 35+ na dvojci i neće moći da krpi keca.
OSVOJILI SMO SVEEEEEEEEEE
Statista

Postby Tegi » 16 Aug 2019, 22:26

Finale sa Slovencima je sličan primer, ostali smo samo sa Micićem, Bogdanovićem i Milosavljevićem. Dok je bilo snage, jurili smo ih, u završnici smo presisali, morao je Mačvan da divlja.

Doslovno da je tu bio Miljan Pavković ili Aleksandar Cvetković, osvojili bismo zlato.

U košarci se sve može nadoknaditi i izimprovizovati, osim nedostatka igrača koji može da prevede loptu preko pola i bukve od 210 koja može da zagradi koš.

Nadam se da će Đorđević biti pribran i hladnokrvan.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby veljkos161 » 16 Aug 2019, 22:28

Statista wrote:Ovde su neki pričali o "svesnom ulaženju u rizik" ali ovo o čemu Tegi priča nije ulaženje u rizik nego hazarderstvo.

Smanjenjem broja upotrebljivi igrača spolja u rotaciji, neizostavno sledi veće opterećenje preostalih, što povećava sve moguće rizike.
Ne zaboravimo da sve sada pada na leđa Jovića i Micića koji su takođe skloni povredama. Bogdan će morati da igra 35+ na dvojci i neće moći da krpi keca.

Ma gluposti....Bogdan je fizicki nikad spremniji....opet je kljuc u raspodelu uloga...neka svako radi ono sto mu je namenjeno i mi na polovini utakmica rutiniramo protivnika do poluvremena...eto bas ce Bogdan protiv Filipina i Angole da guli po 35 minuta...Jokaru, Bogdana i Belog treba maksimalno dozirati protiv slabijih rivala....sa Jokarom je to i najlakse jer smo na petici ubedljivo najsiri...oustalom,nije njima problem da izdrze, pa jbt to su Nba igraci koji igraju , Jokara npr 30 + minuta u ligi koja je svemirski nivo za 90 posto ekipa na turniru svake druge veceri...nego ih doziras da se ne bi povredili...
veljkos161

Postby Tegi » 16 Aug 2019, 22:36

Inače, Đorđević je i 2014. išao sa 4 beka (Teodosić, Marković, Jović, Bogdanović), ali jedna je stvar ići sa 3 pleja i jednim šuterom, a druga sa ukupno dva pleja. Uvek je lakše podići igrača poziciju više nego ga spustiti poziciju niže.
Mi smo 1999. zbog zlata ostali isključivo zbog povreda plejmejkera. Prošetali smo se kroz grupnu fazu, već orpobanom obradovićevskom košarkom, ali su se u završnici povredili i Obradović i Lukovski, pa smo na pozicijama 1-3 ostali samo na Bodriogi, Daniloviću, Šćepanoviću i Lončaru.

5 bekova po svaku cenu, uz 3 igrača koja mogu da igraju pleja.
Tegi

Postby Ćoba » 16 Aug 2019, 22:40

Dosta briga ali nije da nismo navikli. Bice to sve :okk:
Ćoba

Postby Fratelo » 16 Aug 2019, 22:50

Ne znam je li vecini toliko tesko da shvati da su prvi igraci ispod crte Avramovic i Todorovic i da ce se oni zvati ako bude potrebe a ne Dangubic, Marinkovic, Nedovic...

Realno bi bilo da idu 7 niskih i 5 velikih, otpisao bi Raduljicu i dodao Todorovica ako vec Dragan i Teo ne mogu.
Fratelo

PreviousNext

Return to Reprezentacije