harmonica wrote:Donovan Mičel je sjajan igrač, lider franšize, dok Bogdan to nije i verovatno neće biti. Mičel ima svoje Adidas tike, mediji ga hajpuju, pa ceo "sukob" sa Simonsom o tome ko je ROY... Ali isto tako taj Donovan Mičel ima svu slobodu ovog sveta da završava napade pa je već sada na karijerno veoma slabom procentu realizacije. Dečko da u Evropi šutira tako, bio bi optužen za neobaveznu košarku na uštrb tima. Bogdan je više puta u karijeri izneo teret lidera ekipe do najvećih uspeha, a Don to tek treba da pokaže - što je po meni i najveća ranjivost Amera, oni nemaju čistog lidera, vinera u ekipi koji može sam da zatvori neko polufinale ili finale.
Ključni igrač reprezentacije je Bogdan. Na njemu je da pokaže da može da nosi ekipu, ovo prvenstvo u neku ruku će pokazati koji su njegovi igrački dometi, da li će ostati upamćen kao skorer (tipa Igor Rakočević) ili kao lider (tipa ćelavi bradonja na klupi

)
Da igra u Evropi bio bi ubedljivo najbolji igrac Evrolige.
Bogdan je iznosio teret lidera u ABA i u Evroligi, a meni se cini da je NBA ipak nesto jaca liga, plus sto je Micel itekako lider svog tima i sto jednu ekipu koja kvalitetom nije play off ekipa vec dve sezone odvodi u play off.
Sto se tice ovoga da je Micel lider fransize i da ima potpunu slobodu, bas bih voleo da znam kako se dolazi do te uloge? Tako sto najbolje kuvas u ekipi, najbolje igras Sony, najduhovitiji si u ekipi, ili mozda zato sto si najtalentovaniji i najbolji igrac?
Kad cujem takve price pomislim da npr. Kobi nije bio lider Lejkersa jer je bio najbolji igrac, vec zato sto je bio najbolji ribolovac, a da je neki Batum imao njegovu slobodu u ekipi, pa on bi davao po 30 poena prosečno.
Do lidera fransize i potpune slobode se dolazi talentom i kvalitetom i nije slucajno sto je Micel lider fransize, a Bogdan nije, premda Bogdan nije bas ograničen slobodom u igri.
Raduljca cetvorku moze da igra jedino u ligama kao sto je kineska.