Board index Košarka Reprezentacije

Kosarkaska Reprezentacija Srbije

Re: Kosarkaska Reprezentacija Srbije

Postby harmonica » 13 Aug 2019, 06:33

Donovan Mičel je sjajan igrač, lider franšize, dok Bogdan to nije i verovatno neće biti. Mičel ima svoje Adidas tike, mediji ga hajpuju, pa ceo "sukob" sa Simonsom o tome ko je ROY... Ali isto tako taj Donovan Mičel ima svu slobodu ovog sveta da završava napade pa je već sada na karijerno veoma slabom procentu realizacije. Dečko da u Evropi šutira tako, bio bi optužen za neobaveznu košarku na uštrb tima. Bogdan je više puta u karijeri izneo teret lidera ekipe do najvećih uspeha, a Don to tek treba da pokaže - što je po meni i najveća ranjivost Amera, oni nemaju čistog lidera, vinera u ekipi koji može sam da zatvori neko polufinale ili finale.

Ključni igrač reprezentacije je Bogdan. Na njemu je da pokaže da može da nosi ekipu, ovo prvenstvo u neku ruku će pokazati koji su njegovi igrački dometi, da li će ostati upamćen kao skorer (tipa Igor Rakočević) ili kao lider (tipa ćelavi bradonja na klupi :biggrin: )
A ipak je, samo za trenutak, u tom kriku svega nekoliko stotina grla, zazvučala takva strašna snaga! Kako to da nikad ne viču zbog drugih, važnijih stvari?
harmonica

Postby Admiral » 13 Aug 2019, 07:35

Tegi wrote:Ukoliko se Teodosić ne oporavi, Saša će imati prelak izbor, otpada Birčević.

U suprotnom, izbor se vrši između Bobana i kapitena Raduljice i manje verovatno Simonovića.

Koliko je selektor kukao za Bobanom kada su mu 2015. lažirali povredu, toliko sada ne zna šta će sa njim i najradije bi mu video leđa, pošto neće smeti i njega da skloni, a konceptualno mu se nimalo ne uklapa. Sa druge strane, Bobanovih 7 pravih minuta na jednoj utakmici može da donese više nego Raduljičin 15 minuta na svih 8 mečeva.

Grehota je odreći se profesionalnog košarkaša, kako bi vodio talentovanog rekreativca. Treba imati u vidu da je Đorđević Raduljici oživeo karijeru preko reprezentacije i Panatinaikosa i da bi on sada igrao u Anvilu za 120k evra, tako da nema razloga za grižu savesti.

Vidim da pojedinim "eminentnim" košarkaškim hroničarima na Sviteru ni Milutinov nije siguran. To su najobičnije neznalice.

Nemoj bar ti da zapocinjes sa ovim ne sme da otpise Bobija i slicno... Covek je 2014 vodio 6 igraca iz ABA lige, svi mu se smejali, a on dosao do cilja.
Da je procenio da mu ne treba, otpisao bi ga kada i Kalinica i Nedovica...

Sve i da je lud zna da Bobi moze svima za 10 min da natrpa 15pts.

Na Akropolisu ce imati verovatno po 15+ minuta I i III utakmicu....mnogo je zajebano uvoditi 4 igraca na istoj poziciji u ritam.

Raduljica je juce odigrao odlicno. Osim u par slucajeva, cak je i odbrana bila korektna kada se uzmu u obzir njegovi standardi. Milutinov je tu zacementiran, jer je jedini od njih 3ce koji igra podjednako dobro u oba pravca.

I dalje mislim da otpadaju Birca i Simonovic.
Uzmi Sale svetsku titulu!
Admiral

Postby Ćoba » 13 Aug 2019, 08:00

Tegi wrote:
Vidim da pojedinim "eminentnim" košarkaškim hroničarima na Sviteru ni Milutinov nije siguran. To su najobičnije neznalice.

Vidio sam i ne mogu da vjerujem, lik se naziva kosarkaskim novinarom. :krsti:
Ćoba

Postby druga generacija » 13 Aug 2019, 08:57

Na moju zalost sigurno otpada drugi najpametniji nas Kosarkas "Crazy Birch" Bircevic. Drugi ce biti Teo (ako ne moze) ili Simon. Bobi ce igrati u specificnim match upovima, a Raduljica ce sa Mutom da zabavlja ekipu.
@Dexi: Ti si sigurno u sezoni 2013/2014 bio medju onima koji su pisali da je Nedovic u Warriorsima 3 puta bolji od Stepha i Claya i da ga samo Trener ne voli, zato sto je iz Evrope.
druga generacija

Postby Raoul Duke » 13 Aug 2019, 10:13

Statista wrote:Nije ni mesto, ni vreme, ni tema ali po čemu se to što je izjavljivao razlikuje od zvanične politike Srbije i stava gospodara Srbije

Pitam zbog glupih komentara i priča da je navodno AV tražio da se izbaci Kalinić iz ekipe.

Мислим да Калинића из репрезентације нису избацили ни Косово ни Вучић, него саиграчи.

Прецртавање Недовић са најширег списка ми је и даље мистерија.

Сада се од Васе очекује да уђе у Теове патике, а бојим се да он ипак није способан за тако нешто. Иако је већ сада сјајан плејмејкер.
Наше ће сјене ходати по Бечу, лутати по двору, плашити господу.
Raoul Duke

Postby fontaneros » 13 Aug 2019, 10:15

Sto mislis da su ga saigraci izbacili?
MI SMO ZABRANJENI, SVI TO DOBRO ZNATE...
fontaneros

Postby Raoul Duke » 13 Aug 2019, 10:16

Зато што га сви много воле, добар момак, мелем за свлачионицу :D

Spoiler: pokaži
Нисам једну лепу реч о њему приватно чуо. Мислим да га не подноси нико.
Наше ће сјене ходати по Бечу, лутати по двору, плашити господу.
Raoul Duke

Postby Puta Tapar » 13 Aug 2019, 10:34

Za Nedovića je Sale kod Šarenca rekao da ima atletiku i bezinu, sve što sale hoce u repstaciji ali sad kad su svi ostali dostigli taj nivo, moraš da imaš još nešto a Nedović to nema.
Puta Tapar

Postby fontaneros » 13 Aug 2019, 10:39

Raoul Duke wrote:Зато што га сви много воле, добар момак, мелем за свлачионицу :D

Spoiler: pokaži
Нисам једну лепу реч о њему приватно чуо. Мислим да га не подноси нико.

Vidis, nikada to ne bih rekao.

Skroz drugaciji dojam sam stekao preko kamere.

I delovalo mi je da se on i Boca bas gotive.
MI SMO ZABRANJENI, SVI TO DOBRO ZNATE...
fontaneros

Postby Ćoba » 13 Aug 2019, 11:29

Puta Tapar wrote:Za Nedovića je Sale kod Šarenca rekao da ima atletiku i bezinu, sve što sale hoce u repstaciji ali sad kad su svi ostali dostigli taj nivo, moraš da imaš još nešto a Nedović to nema.

Po meni je glavni problem Nedovica sklonost povredama, on kad je u ritmu par mjeseci igra zaista vrhunski ali to mu se nije cesto desavalo u karijeri, uvijek povrede.
Ćoba

Postby Lakerit » 13 Aug 2019, 12:08

Puta Tapar wrote:Za Nedovića je Sale kod Šarenca rekao da ima atletiku i bezinu, sve što sale hoce u repstaciji ali sad kad su svi ostali dostigli taj nivo, moraš da imaš još nešto a Nedović to nema.

Ниједан наш сполљни играч нема брзину, нарочито први корак, Недовића.
Ако се добро сећам у финалу СП 2014 против САД само су он и Марковић могли да парирају у одбрани спољној линији САД.
Проблем је нешто друго што Недовић нема или га заболе око тога, што је вероватније.
Lakerit

Postby NEDJA » 13 Aug 2019, 12:43

Imamo vrhunsku reprezentaciju, širinu, ali opet nam se ne da da budemo tip-top. Teodosić da je zimus prešao u Evropu, vratio bi se u formu, ojačao, i sad bi bili 50-50% sa ovakvim Amerima. Plus nam mnogo fali i Kalinic pogotovo kad Bjelica nije u igri. Mnogo smo jaki kad su na terenu Bogdan, Bjelica i Jokić ali čim izadju odmah se oseti pad, moraju mnogo više napadacki da povuku Vasa i Gudurić, da izmisle poene, da budu slobodniji. Ima još vremena da se dosta toga popravi, trebalo bi to sve da bude dobro.
Od prvog casa zivota svog
od trena kada sam ugled'o dan
u glavi se mojoj misao radja
da zivim za Partizan

Na kraju sveta da igra Partizan
on nece nikada ostati sam
i svako ce od nas ponosno reci
za njega zivot cu da dam
racunajte na nas
NEDJA

Postby BorisKG21 » 13 Aug 2019, 13:18

Ne znam koliko je Radulju koristio na 4 sale u ovim pripremnim?

Raduljica u Kini igra 4, ne 5. Čini mi se da je to i sam rekao kod Šarenca
BorisKG21

Postby Bolkonski » 13 Aug 2019, 13:20

harmonica wrote:Donovan Mičel je sjajan igrač, lider franšize, dok Bogdan to nije i verovatno neće biti. Mičel ima svoje Adidas tike, mediji ga hajpuju, pa ceo "sukob" sa Simonsom o tome ko je ROY... Ali isto tako taj Donovan Mičel ima svu slobodu ovog sveta da završava napade pa je već sada na karijerno veoma slabom procentu realizacije. Dečko da u Evropi šutira tako, bio bi optužen za neobaveznu košarku na uštrb tima. Bogdan je više puta u karijeri izneo teret lidera ekipe do najvećih uspeha, a Don to tek treba da pokaže - što je po meni i najveća ranjivost Amera, oni nemaju čistog lidera, vinera u ekipi koji može sam da zatvori neko polufinale ili finale.

Ključni igrač reprezentacije je Bogdan. Na njemu je da pokaže da može da nosi ekipu, ovo prvenstvo u neku ruku će pokazati koji su njegovi igrački dometi, da li će ostati upamćen kao skorer (tipa Igor Rakočević) ili kao lider (tipa ćelavi bradonja na klupi :biggrin: )

Da igra u Evropi bio bi ubedljivo najbolji igrac Evrolige.
Bogdan je iznosio teret lidera u ABA i u Evroligi, a meni se cini da je NBA ipak nesto jaca liga, plus sto je Micel itekako lider svog tima i sto jednu ekipu koja kvalitetom nije play off ekipa vec dve sezone odvodi u play off.
Sto se tice ovoga da je Micel lider fransize i da ima potpunu slobodu, bas bih voleo da znam kako se dolazi do te uloge? Tako sto najbolje kuvas u ekipi, najbolje igras Sony, najduhovitiji si u ekipi, ili mozda zato sto si najtalentovaniji i najbolji igrac?
Kad cujem takve price pomislim da npr. Kobi nije bio lider Lejkersa jer je bio najbolji igrac, vec zato sto je bio najbolji ribolovac, a da je neki Batum imao njegovu slobodu u ekipi, pa on bi davao po 30 poena prosečno.
Do lidera fransize i potpune slobode se dolazi talentom i kvalitetom i nije slucajno sto je Micel lider fransize, a Bogdan nije, premda Bogdan nije bas ograničen slobodom u igri.

Raduljca cetvorku moze da igra jedino u ligama kao sto je kineska.
Bolkonski

Postby DIFovac » 13 Aug 2019, 13:34

BorisKG21 wrote:Ne znam koliko je Radulju koristio na 4 sale u ovim pripremnim?

Raduljica u Kini igra 4, ne 5. Čini mi se da je to i sam rekao kod Šarenca

Ovo i mene zanima. Nisam gledao sinoc, da li je Raduljica igrao na 4?
"Ako Kosovo nije nase, zasto od nas traze da im ga damo? Ako je njihovo, zasto ga otimaju? A ako vec mogu da ga otmu, ne znam zasto se toliko ustrucavaju?" "
DIFovac

PreviousNext

Return to Reprezentacije