Board index Košarka Reprezentacije

Kosarkaska Reprezentacija Srbije

Re: Kosarkaska Reprezentacija Srbije

Postby V.M. Varga » 27 Jul 2019, 22:06

Kada se priča o tome ko je bolji košarkaš, treba razlučiti i po kojim pravilima. Nije isto biti bolji košarkaš po NBA pravilima i biti bolji košarkaš po fibinim pravilima.

Recimo Giannis uopšte neće biti dominantan kao što je u NBA, a to mnogi očekuju. Priča se o kvalitetu Drummond-a, a on u košarci bez defanzivne tri sekunde i sa svojih 50% sa linije bacanja uopšte neće biti tako dominantan, može im biti i kontraproduktivan ako počnu da ga hakuju.

Ajverson, koji je završavao drugi-treći u trci za MVP-a, kad su se Portorikanci sklanjali po 3-4m i postavljali zonu, na terenu je delovao izgubljeno kao Boris Dallo. Ne ozbiljno, potražite utakmicu i gledajte kako su ga izvrnuli ruglu.

Naravno priče kako se u NBA ne igra odbrana je smejurija, pa tamo je Teo bio najveći defanzivni klovn, vozali su ga kao Nemci francuske sobarice '42, zato nije ni igrao, niti ostao.

Odbrana i kontre će biti i njihov najbolji adut, ali najveći problem su im fibina pravila, nemaju iskustva igranja po istim. Problem će im biti i hemija posle ovih silnih otkaza. Najveća opasnost će im biti igrači kao što su Kemba ili Lowry, igrači koji mogu biti još i dominantniji po fibinim pravilima nego što su u NBA.

Jović da nema hroničnih problema sa povredama bio bolji košarkaš po NBA pravilima, nego što je u Evropi i to daleko bolji, baš kao što je to recimo i Riki Rubio.
V.M. Varga

Postby Admiral » 29 Jul 2019, 15:21

Uzmi Sale svetsku titulu!
Admiral

Postby grobar_Zvornik » 29 Jul 2019, 17:48

Један је Сале. :cool:
"Партизане мој - остани ми велики и силан и никада не престани да сањаш! Дани славе ће се наставити и на овом и на европском нивоу....ти си моја љубав права,моја крв, моја кућа и породица.. " Joffrey Lauvergne

33 ГОДИНЕ ПОНОСНА И СЛАВНА!
grobar_Zvornik

Postby Tegi » 29 Jul 2019, 17:54

Saško :hatman:

Spoiler: pokaži
Vox 92 na aparatima, pao im sistem. :lollol:
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby Baxter Stockman » 29 Jul 2019, 18:02

Mogu li ovi što su gledali (da ne kažem matoriji) da uporede Danilovića i Bogdanovića kao igrače, kao i njihov doprinos reprezentaciji?

Skoro sam prisustvovao jednoj diskusiji, ali nisam mogao da se uključim jer nije kao da sam gledao PSD. Uglavnom složili su se da je ovaj prvi bio ubica i ne neki razigravač plus dosta bolji odbrambeni igrač, dok je ovaj drugi više neki all around player.
I ovaj prvi im je još uvek po doprinosu dosta ispred Bogdana zbog zlatnih medalja...
Avangarda FPL Champion (2021)
Avangarda NFL Fantasy Champion (2023)
Baxter Stockman

Postby veljkos161 » 29 Jul 2019, 18:37

Baxter Stockman wrote:Mogu li ovi što su gledali (da ne kažem matoriji) da uporede Danilovića i Bogdanovića kao igrače, kao i njihov doprinos reprezentaciji?

Skoro sam prisustvovao jednoj diskusiji, ali nisam mogao da se uključim jer nije kao da sam gledao PSD. Uglavnom složili su se da je ovaj prvi bio ubica i ne neki razigravač plus dosta bolji odbrambeni igrač, dok je ovaj drugi više neki all around player.
I ovaj prvi im je još uvek po doprinosu dosta ispred Bogdana zbog zlatnih medalja...

Ja nisam mator i nisam ga uživo gledao ali....ja lepšu mehaniku šuta nisam video kod naših igrača....fantastičan igrač i po meni bolji od Bogdana...medjutim, Bogdan ima još dosta toga da pokaže, Danilovic se penzionisao sa 30 godina...šteta za Indijanapolis jer je sa 32 godine to trebala da mu bude kruna karijere ali kako je sam rekao nije mogao više da izdrži....što se tiče doprinosa i tu je Danilovic još uvek ispred...95' je ostao u sujetinoj senci ( nadamo se da će i ove godine biti tako jer svakako za eventualni uspeh veće zasluge idu sujeti kao selektoru :biggrin: ) ali i to finale je odigrao fantastično, pamti se i kucanje preko Sabonisa ipak :okk: ....kad bolje razmislim , i 92' je ostao u sujetinoj senci iako je briljirao i u tom finalu sa samo 22 godine.....
Nisi nadležan :stani:
veljkos161

Postby Foteljas » 29 Jul 2019, 18:46

To je otprilike neka sustina, dobro su ih uporedili. Danilovic je bio neka bas klasicna dvojka, kos-masina, Bogdan ume da seta od 1-3. Ja se nekako ne secam da je Danilovic imao generalno slab turnir, 95. i 96. bio je prvi nas strelac, 1997. je pod injekcijama igrao zavrsnicu, Bogdan je 2015. bio slabiji, mada je bio povredjen.
Meni je neka slicnost kod njih dvojice to sto su obojica mozda i najslabije svoje meceve odigrali u finalima OI, kada su se posteno ispromasivali.
I naravno, Danilovic je tu jos uvek ispred Bogdana po broju i kvalitetu medalja, cak cetiri zlata sa EP+jedna bronza+srebro sa OI, dva SP propustio zbog povrede i tri godine pod sankcijama, a prestao da igra u 30. godini zivota. Bogdan za sada u 27-oj godini ima "tek" tri srebra.
SOS = Srpski Olimpijski Sindrom
Foteljas

Postby Ćoba » 29 Jul 2019, 19:38

Pa dobro ne moze se porediti kvalitet ekipe s kojom je Danilovic uzimao zlata i Bogdanove s kojom je uzimao srebra.
Ćoba

Postby grobar_Zvornik » 29 Jul 2019, 19:43

Волим Богдана... али Даниловић је рођени побједник... један од ријетких које смо имали у историји.
"Партизане мој - остани ми велики и силан и никада не престани да сањаш! Дани славе ће се наставити и на овом и на европском нивоу....ти си моја љубав права,моја крв, моја кућа и породица.. " Joffrey Lauvergne

33 ГОДИНЕ ПОНОСНА И СЛАВНА!
grobar_Zvornik

Postby Foteljas » 29 Jul 2019, 20:31

Ćoba wrote:Pa dobro ne moze se porediti kvalitet ekipe s kojom je Danilovic uzimao zlata i Bogdanove s kojom je uzimao srebra.

Da, i to svakako treba imati u vidu. Danilovic je jedan od retkih koji je bio deo zlatnih generacija i SFRJ i SRJ koje skoro da i nisu imale konkurenciju i da nije bilo svih pehova koji su ga pratili, verovatno bi bio najtrofejniji igrac ex-yu.
Bogdan je em poceo kasnije, em je sada daleko veca i jaca konkurencija
SOS = Srpski Olimpijski Sindrom
Foteljas

Postby Ron Swanson » 29 Jul 2019, 21:22

Danilović je imao veća muda od Bogdana. Bogiju svaka čast, sjajan je, ali Saša je druga dimenzija.
Ron Swanson

Postby Niksicanin » 29 Jul 2019, 21:52

Ron Swanson wrote:Danilović je imao veća muda od Bogdana. Bogiju svaka čast, sjajan je, ali Saša je druga dimenzija.

Причао је он или неко да кад је фрка, легенде клуба соуште поглед, а овај се јави да шутира одлучујући шут. И наравно уђе.
Један новинар ми је давно причао да је престао да игра јер неким опасним ликовима није хтио да плати рекет. Нису наши ти што су покушали да га рекетирају.
Niksicanin

Postby Bogun » 29 Jul 2019, 22:14

Niksicanin wrote:
Ron Swanson wrote:Danilović je imao veća muda od Bogdana. Bogiju svaka čast, sjajan je, ali Saša je druga dimenzija.

Причао је он или неко да кад је фрка, легенде клуба соуште поглед, а овај се јави да шутира одлучујући шут. И наравно уђе.

Na tom polju mu je Đorđević ukrao slavu. :D
Antipop Antonije » 15 Feb 2025, 23:11
Neki ovde ne zasluzuju ni u ludnicu da ih puste a ne na forum. I to jos da navijaju za Partizan.
Bogun

Postby Tegi » 29 Jul 2019, 22:23

A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby Slavisak » 29 Jul 2019, 22:54

grobar_Zvornik wrote:Волим Богдана... али Даниловић је рођени побједник... један од ријетких које смо имали у историји.

Danailovic je imao mnogo bolji suporting cast od Bogdanovica, a to vazi za klubove i reprezentaciju. Covek je igrao sa Paspaljem,Divcem,Djordjevicem,
Bodirogom,Savicem,Rebracom itd. u reprezentaciji, jel mislis da Bogdanovic ne bi osvajao zlatne medalje sa takvim saigracima, budimo realni. Danilovic je bio bolji strelac, to mu je bila specijalnost, ali kada se pogleda Bogdanoviceva svestranost, ja mislim da je Bogdanovic kompletniji igrac od Danilovica, jer Bogdanovic ume da igra kao sekundarni plej, to Danilovic nije umeo.
Slavisak

PreviousNext

Return to Reprezentacije