Board index Tenis Turniri

Teniske diskusije

Re: Teniske diskusije

Postby euforija » 02 Feb 2012, 07:33

Liv wrote:Ma sta vi tu samo nastavite, :blue: umesto da nam se pridruzite ;)

Ali mi smo uvek sa vama, da isčitamo sve to lepo. :teacher:
Osmeh Je Kriva Linija Koja Ispravlja Sve Stvari
euforija

Postby alcesta » 02 Feb 2012, 13:05

Meni je potpuno presušila inspiracija još od petka, a vi ionako to mnogo lepše rekoste nego što bih ja mogla. :biggrin:

Samo bih dodala da mislim da uspon nije počeo od DC finala, nego već od polufinala USO 2010. :)
I will not walk your dusty path and flat,
denoting this and that by this and that,
your world immutable wherein no part
the little maker has with Maker's art.
I bow not yet before the Iron Crown,
nor cast my own small golden sceptre down.
alcesta

Postby Liv » 02 Feb 2012, 13:08

Ne mislim ni ja da je uspon poceo tad, ali se klupko pocelo naglo odmotavati i sve kockice su se tu slozile. Po meni je to bio okidac, jer je na USO ostao kratkih rukava. A na DC, opet umoran i ne u najboljem izdanju, ostao celav :D
Liv

Postby Dejan » 02 Feb 2012, 14:01

Po meni je ključna stvar za Noletov uspon bio poraz opd Melcera na RG 2010, posle toga kao da se nešto prelomilo u Noletu i odlučio je svima da pokaže koliko vredi...
...riječi su isto kao i gomile ljudi, nije nužno znati za sve, odaberi za sebe samo one prave...
Dejan

Postby alcesta » 02 Feb 2012, 14:06

Ja mislim da je to bilo posle poraza od Berdiha na Vimbldonu. Da se nešto u njemu prelomilo pre tog meča sigurno ga ne bi odigrao onako, još imam traume od oba ta susreta :tap:
alcesta

Postby Liv » 02 Feb 2012, 14:17

^ bas sam to htela da kazem. Ja sam ga vec videla u finalu. A dobila u SF nesto sto pre toga nikad kod njega nisam videla. Ali svakako su ta dva poraza pokrenula to "nesto" i umesto da ga bace u depresiju ala Maki desilo se bas suprotno.
Liv

Postby cecans » 02 Feb 2012, 14:28

Da, da, kad se samo setim ta dva meca, Melcer i Berdih :facepalm: Posle toga je stvarno prelomio, USO je vec bio pocetak onoga sto ce izroditi Novaka 2.0 :biggrin:
Sto rece alcesta, ja sam od petka i meca sa Makicom u totalnom vakumu, finale me je iscedilo do kraja. A vi ste sve tako dobro objasnili da stvarno nemam sta da dodam, uzivam u Noletovoj tituli i vasim postovima :okk:
cecans

Postby alcesta » 02 Feb 2012, 14:33

Ili je to samo opravdanje što smo lenji :D

Ja se sećam da sam bila u Italiji tada i mogla sam da pratim tenis samo preko strima, pa je taj s Berdihom bio jedan od retkih mečeva za koje sam bila online na forumu i vikala Jaaaaaaoooooo i hvatala se za glavu zajedno sa svima vama :biggrin:
alcesta

Postby cecans » 02 Feb 2012, 14:35

alcesta wrote:Ili je to samo opravdanje što smo lenji :D

Ja se sećam da sam bila u Italiji tada i mogla sam da pratim tenis samo preko strima, pa je taj s Berdihom bio jedan od retkih mečeva za koje sam bila online na forumu i vikala Jaaaaaaoooooo i hvatala se za glavu zajedno sa svima vama :biggrin:

Ima i toga :laugh:
cecans

Postby John Dove » 02 Feb 2012, 15:47

Rece Srdjan da ne gleda Novakove meceve na tv-u, jer i pored lekova njegovo srce ne moze da izdrzi. Malo paradoksalno zvuci iz prvog da se mecevi emotivnije prozivljavaju preko ekrana nego uzivo, ali cesto uhvatim sebe sa pitanjem kod napetih momenata kako li je njima kad je meni ovako, tj zasto ovi ljudi ne stradaju masovno od infarkata kad moje zdravo srce samo sto me ne izda? :biggrin:

Donekle mi razumljivo sve to za meceve gde su na tribinama organizovani navijaci, pa se peva, navija, tj. nije sav akcenat na ocima i svom favoritu. Ali zato u tenisu, tu si, pored sebe samog tu je za tebe i tvoj favorit cije muke mozes konkretnije da dozivis, plus mnogo je vise naboja oko tebe na tribinama... logicno je ocekivati da uzivo jos vise drmaju emocije.

Ali izgleda da nije tako... ili neko ko je gledao spektakularne meceve uzivo moze da posvedoci da ipak jeste? Ono sto meni pada na pamet kao argument za manje emocija uzivo je sto covek vise dozivi protivnika i njegove navijace kao ljudska bica, dok su kraj tv-a protivnici dehumanizovani, pa nemas osecaj da gubis od coveka, vec od sile koja zeli da ti napakosti.
Animals are my friends...and I don't eat my friends.
John Dove

Postby Delester » 02 Feb 2012, 17:05

na tv-u imas idealan pogled, plus imas zumove i usporene snimke gde ti je omoguceno da pratis do pojedinosti koje tamo prisutan gledalac moze samo da sanja, jelte, iz tehnickih razloga. dalje, ta buka i kretanje tamo je mnogo veca distrakcija i cula su daleko angazovanija, samim tim i paznja na sve strane, dok si ovde iz fotelje udubljen kao u film na daleko manji broj promenljivih, suzenog vidnog polja takodje. mnogo je teze preko tv-a imho.
.......................................................................................
http://www.pic4ever.com/images/snapoutofit.gif
Delester

Postby John Dove » 02 Feb 2012, 17:31

^
Moguce, kao sto rekoh sve to mi dodje kao objasnjenje koje se prvo namece, ali meni je skocentrisanost - skocentrisanost, pa kad si koncentrisan na jedno, nije vazan ambijent nego to jedno, kako za one na tribinama, tako i za igrace. Pricam napamet, nisam bio - ne znam. Moguce je da bi i Djokovic i Nadal bili jos bolji da su igrali u izolovanim kutijama.. moguce da sve zavisi i od coveka... a moguce da je da pored svega toga ima jos nekih milion razloga :dunno:
Animals are my friends...and I don't eat my friends.
John Dove

Postby Liv » 02 Feb 2012, 17:38

Na terenu nisi dovoljno blizu da bi video svaku reakciju igraca, izraz lica isl. Dok je na tvu to sve naglaseno do mere da se preteruje. Iz ugla roditelja, sigurno je lakse biti uz dete, znati kao se oseca isl.
Liv

Postby ciao » 02 Feb 2012, 18:13

John Dove wrote:Rece Srdjan da ne gleda Novakove meceve na tv-u, jer i pored lekova njegovo srce ne moze da izdrzi. Malo paradoksalno zvuci iz prvog da se mecevi emotivnije prozivljavaju preko ekrana nego uzivo, ali cesto uhvatim sebe sa pitanjem kod napetih momenata kako li je njima kad je meni ovako, tj zasto ovi ljudi ne stradaju masovno od infarkata kad moje zdravo srce samo sto me ne izda? :biggrin:

Donekle mi razumljivo sve to za meceve gde su na tribinama organizovani navijaci, pa se peva, navija, tj. nije sav akcenat na ocima i svom favoritu. Ali zato u tenisu, tu si, pored sebe samog tu je za tebe i tvoj favorit cije muke mozes konkretnije da dozivis, plus mnogo je vise naboja oko tebe na tribinama... logicno je ocekivati da uzivo jos vise drmaju emocije.

Ali izgleda da nije tako... ili neko ko je gledao spektakularne meceve uzivo moze da posvedoci da ipak jeste? Ono sto meni pada na pamet kao argument za manje emocija uzivo je sto covek vise dozivi protivnika i njegove navijace kao ljudska bica, dok su kraj tv-a protivnici dehumanizovani, pa nemas osecaj da gubis od coveka, vec od sile koja zeli da ti napakosti.

Ja mogu da kazem za sebe i posebno Novakovih par meceva sa RG - bila sam i kad je izgubio od Melcera i prosle godine od Federera - neverovatno kako se na terenu odmah oseti mukica, bar ja, ova dva meca nisam mogla da gledam, izasla sam sa stadiona da prosetam i vratila se vise puta, - i onda gledam na velikom ekranu tamo, nisam mogla da izdrzim napetost i osecanje da ce da izgubi najverovatnije, manje me boli stomak kad gledam na tom velikom ekranu nego kad sam na stadionu i to se oseca u vazduhu a plus publika sa navijanjem protiv :colera: . Bila sam i na par njegovih meceva u ranijim kolima, to je opet relax uzivanje. Bolje se vidi na tv tacno, ali bitno bolje se sve oseti na licu mesta, potpuno drugi utisak.
By the way mislim da ove godine necu uopste da jurim karte za QF i nadalje, frka mi , samo cu da pokusam za prvu nedelju, nadam se da je to sigurno da necu da malerisem :huh:
Last edited by ciao on 02 Feb 2012, 18:17, edited 1 time in total.
ciao

Postby harper lee » 02 Feb 2012, 18:17

^
Sedi, bre, kuci, zenska glavo. :colera:

Ili se odseli u neko mesto koje ima maksimum ATP 250 turnir. :hatman:
Ignorisem te k'o Vucic poplavu.
harper lee

PreviousNext

Return to Turniri