Board index Razni Sportovi Rukomet

Muski reprezentativni rukomet

Re: Reprezentacija Srbije... Reprezentativna takmicenja u sv

Postby Napredpartizan » 09 Jan 2012, 16:53

Jel ce gledati neko od forumasa uzivo utakmice ?
Napredpartizan

Postby sekretar » 09 Jan 2012, 17:49

BAs danas kupio karte za 1/2 finale i finale
sekretar

Postby DON » 09 Jan 2012, 18:43

Jel se ja racunam? :biggrin:

Evo i mene iz Pionira Kovilova.

Ne pamtim ovakvu atmosferu medju reprezentativcima, neverovatno koliko su svi naostreni i spremni da na svom parketu izginu za sto bolji rezultat... Zanimljivo mi je kako su se novajlije lako uklopile, sto u druzenju, sto na treningu, sto na utakmicama.

Sedeo sam pola sata sa Dzambom i Misom, jos mi u usima odzvanja Miliceva izjava> Brate jedva cekamo trening...

Cini mi se da je tu veliku ulogu odigrao Vukovic, opusten je, raspolozen, ima veliki autoritet. Ne mogu da pisem i pricam o njegovoj strucnosti, to cemo videti na parketu, ali sa ove strane je mnogo bolji od prethodnika.

Veliki plus je i uzajamno postovanje i postojanje hijerarhije u ekipi. U Koviluvu su fenomenalni uslovi za trening, tu ce biti do EP. Sutra igramo zatvorenu sa Cesima, odmarace Ilic, Nikca i jos par momaka, dok ce sansu dobiti Milic i Manojlovic, cisto da vide da li mogu. Mada Dzambo mi rece da bi i sa puknutim misicem izasao da brani i pomogne ekipi, ali i da ce uvek biti u sluzbi tima, bilo na terenu, klupi, tribinama... Nema toliko izrazenih sujeta kao ranije, i to me veoma raduje.

U sredu igramo otvoreni mec sa Cesima u Pioniru, ulaz je slobodan, dodjite ako ste u prilici, da ih podrzimo pred Poljsku!
Вуковић: Треба нам подршка, има времена за критике

http://www.zurnal.rs/2012/01/09/vukovic ... index.html
DON

Postby KKP » 09 Jan 2012, 20:00

Ja nekako nisam optimista, iako ću naravno pružiti podršku reprezentaciji... :triprsta:
KKP

Postby Tumbas » 09 Jan 2012, 20:02

Vucko, kako se Cutura snalazi i sta ocekujes od njega? Moze li da bude "faktor iznenadjenja" u ovoj ekipi?
Moj tata je vaš kolega!
Tumbas

Postby DON » 09 Jan 2012, 22:02

Veoma inteligentan momak, duhovit, harizmatican. Sta da ti kazem, ono sto sam ja gledao je odlicno, kao da igra sto godina sa eklipom. Visoka inteligencija, lako se uklopio, vidi se na treningu kako komanduje, ako si gledao juce video si da nam je lopta mnogo brza nego do sad.

Moze da bude, mada on je poznat igra;, ima ime, tako da ce se protivnici na njega lakse spremiti nego na nekog iz nase lige, npr. Luku Mitrovica. Pitao sam ih danas ko moze da bude faktor iznenadjenja, svi kazu Cutura.

U napadu je dobar ali u odbrani moze da bude problem, posto igra na petici a tu se ne snalazi bas najbolje, u klubu igra krajnjeg, zato mi je zao sto se Manojlovic povredio, sa njim imamo strasnu odbranu, kao sto se moglo videti protiv Hrvata.

Sve u svemu - odlican igrac, sto sam i ranije govorio, ne bi on dzabe bio u Ademaru i u Spaniji toliko dugo.Steta sto su ga se sad tek setili... Ali o tome mozemo posle EP, veliki propust Saveza i svih prethodnih selektora.
DON

Postby Tumbas » 09 Jan 2012, 22:27

VUČKO_88 wrote:
Sve u svemu - odlican igrac, sto sam i ranije govorio, ne bi on dzabe bio u Ademaru i u Spaniji toliko dugo.Steta sto su ga se sad tek setili... Ali o tome mozemo posle EP, veliki propust Saveza i svih prethodnih selektora.

To je poenta cele moje price. Zasto tek sad zovemo jednog od najboljih strelaca i igraca spanske lige u zadnjih nekoliko godina? Ogroman propust!
Moj tata je vaš kolega!
Tumbas

Postby DON » 09 Jan 2012, 22:31

Tumbas wrote:
VUČKO_88 wrote:

To je poenta cele moje price. Zasto tek sad zovemo jednog od najboljih strelaca i igraca spanske lige u zadnjih nekoliko godina? Ogroman propust!

Bolje ikad nego nikad :biggrin: nadam se da se slažemo oko ovoga.

Propust jeste, stvarno ne bih da se udubljujem sad u tu temu, ali prethodni selektori su verovali u neke druge momke, nisu na vreme ubacili decka u selekciju, posle se mislio da je mator, i eto ti debija u 37. godini :copa1:

Sutra cemo videti da li Manojlovic moze da igra u realnim uslovima, ako bude fit mislim da cemo imati odlicna dva igraca na srednjem beku + Manojlovic može da odradi strašan posao u odbrani. I on je propusten :nisamodavle:

Sistema bez tm

Neocekivani reci i ti nesto :funbat:
DON

Postby Unexpected » 09 Jan 2012, 22:35

Vučko, kako vidiš ekipu u odbrani.

Pre neki dan sedim sa ovim mojim rukometašima i najviše su skeptični po pitanju odbrane. Kažu da malte ne nema igrača koji dobro igra 6-0?
The End.
Unexpected

Postby DON » 09 Jan 2012, 22:47

Slobodno im reci da nemaju pojma o rukometu, ili da pocnu ponovo redovnije da ga prate. :biggrin:

Jedini problem je vreme, za 6-0 treba dosta da se uigra. Ali mi smo njome dobili Hrvate, juce smo Makedonce stavili na 10 u prvom poluvremenu.

Rajko - Beljanski - Vučko - Manojlović - Ilič - Nikac. (Može i rotacija Dzoni - Moša, mada bi ja ovako uigravao.)... Ova četvorica igraju odličnu odbranu i u klubovima, tako da ja mislim da smo tu bas jaki.

Rajko - Beljanski - Vučko - Ilić - Čutura - Nikac.

Sa klupe imas Toskica, Šešuma, Kamenog, Rastka...

Protiv Hrvata je odbrana odradila strašan posaso i olakšala Stanicu posao. Ja se ne bojim pozicione odbrane, tu smo uvek dobri, i na proslom smo bili odlicni... Nas najveci problem, i to ako resimo mi smo na konju, je transformacija iz odbrane u napad i suprotno. Vujin ne igra odbranu, kao ni krila, stoga mora da se menja, problem nastaje kada je dalje od klupe, pa mora u dijagonalu, a protivnici razvijaju polukontru. Moramo i kvalitetnije da trčimo nazad, da ne filozifiramo i pričamo sa sudijama, vatamo se za glavu posle greske, promasaja....

Možemo i da odigramo 5-1, da iznenadimo protivnike sa Nenadicem, ali ja sam za 6-0 kao primarno odranom, jer je za 5-1 potreban neki Vori-Žil na prednjem, a mi to nemamo...

Edit - ismenost :ajdejebote: evo opet guram slova....
DON

Postby Hamilkar » 09 Jan 2012, 23:25

Pa zar je teze uigrati 6-0 nego recimo 3-2-1???
Smej se i obrazovaćeš mnogo ljudi...
Hamilkar

Postby Unexpected » 09 Jan 2012, 23:36

Hamilkar wrote:Pa zar je teze uigrati 6-0 nego recimo 3-2-1???

Zavisi od konstitucije igrača. 3-2-1 više odgovara relativno nižim i pokretnijim igračima. Nije 6-0 čisto linijašenje, treba i tu znati kada izaći, preuzeti, kada napraviti prekid, koga pustiti da šutne, kome samo skakati u blok...
Pre neki dan razmišljam, čini mi se da je greška većine naših trenera što odbranu postavljaju prema najboljem protivničkom, umesto prema najgorem igraču. Naravno da ćeš čuvati najboljeg, ali ako dobro skautiraš najgoreg, daš mu veliku slobodu, pustiš i šut, od 10 šuteva će barem 6 promašiti. Istina, ovo je taktika sa peska, gde u odbrani igraš sa igračem manje, pa si na ovo primoran, ali verujte mi veoma se isplati.
The End.
Unexpected

Postby DON » 10 Jan 2012, 00:04

Hamilkar wrote:Pa zar je teze uigrati 6-0 nego recimo 3-2-1???

Sve je relativno :biggrin:

Zavisi od toga kakve igrace imas, mi smo teskasi, nemamo "brze noge", a one su potrebne za 3-2-1.

Mnogi treneri tvrde da je 6-0 najteža odbrana, na kojoj mora najvise da se radi i uigrava.
DON

Postby Tumbas » 10 Jan 2012, 00:22

Ja bih forsirao 5-1, Nikca ili Nenadic napred! Ali, ja se nista ne pitam! :lollol: Igranje Manojlovica je stvarno velika stvar za nasu odbranu! On se izborio sa Vorijem opusteno, a juce nam je npr onaj dezmenkasti pivot Makedonaca pravio probleme i zestoko izudarao odbrambene igrace, jbga kad su mu dozvolili...
Moj tata je vaš kolega!
Tumbas

Postby DON » 10 Jan 2012, 00:29

Tumbas wrote:Ja bih forsirao 5-1, Nikca ili Nenadic napred! Ali, ja se nista ne pitam! :lollol: Igranje Manojlovica je stvarno velika stvar za nasu odbranu! On se izborio sa Vorijem opusteno, a juce nam je npr onaj dezmenkasti pivot Makedonaca pravio probleme i zestoko izudarao odbrambene igrace, jbga kad su mu dozvolili...

Davno je proslo vreme slabasnih i vihornih indijanaca (prednjih)... Sad oni bukvalno nose odbrane, sto Francuske, sto Spanije... U mojoj filozofiji rukometa mi nikako ne mozemo da igramo 5-1... Kao primarno odbranu, ja bih je koristio kao plan B.

Nikača i Petar nisu Spartanci kao Vori i Žil.

Da imamo takvog igraca, i ja bih forsirao 5-1, mislim da je to najbolja odbrana. Ali posto nemamo, i vidim sa cim raspolazemo, ja sam za 6-0.... Mada se ni ja ne pitam :biggrin:
DON

PreviousNext

Return to Rukomet