Board index Život van sporta Umetnost i kultura

Serije

Najbolja domaca serija?

Porodicno blago
15
15%
Bolji zivot
16
16%
Otvorena vrata
5
5%
Slozna braca
4
4%
Vruc Vetar
14
14%
Srecni ljudi
6
6%
Grlom u jagode
4
4%
Otpisani
5
5%
Vratice se rode
33
32%
Kamiondzije
1
1%

Total votes : 103

Re: Serije

Postby Tufi » 29 Mar 2016, 15:17

Gleda neko Blacklist? Čini mi se da su oni bolji iz zezone u sezonu. James Spader kida!
Tufi

Postby Disident™ » 29 Mar 2016, 17:50

Tufi wrote:Gleda neko Blacklist? Čini mi se da su oni bolji iz zezone u sezonu. James Spader kida!

Gledam ja, serija kida i stalno napreduje.James Spader legendica.
Mogao si da vidiš i da procitaš da ti pastiri nisu gubili ovce, da srpski narod sa njima nije bio stado ovaca sto blejeći ide na klanje. Da su pred njima uzmicali i lavovi.
Disident™

Postby Kreanga » 29 Mar 2016, 19:25

Odgledao House of cards.Odlicna 4.sezona i jedva cekam sledecu.Slazem se sa Pitom da bi mogli da zavrse sl sezone.Nego sta vam znaci ovo "Frenkov naslednik Lip" Ne kapiram :D
Kreanga

Postby Ćoba » 29 Mar 2016, 19:34

To je druga serija, citaj pazljivije. :biggrin:
Ćoba

Postby Ćoba » 29 Mar 2016, 19:37

Nego naletih neki dan na HBO na "Ratnu Bracu". Kakvo remek djelo od serije. :blue: :blue: :blue:

Nesto najbolje sto se snimilo o WW2.

Last edited by Ćoba on 29 Mar 2016, 19:45, edited 5 times in total.
Ćoba

Postby TheWho » 29 Mar 2016, 19:37

Kreanga wrote:Nego sta vam znaci ovo "Frenkov naslednik Lip" Ne kapiram :D

Iz sezone u sezonu sve vise se sjebava njegov lik, kad god mu se desi nesto dobro, posle toga ide nesto 3x gore. Lip je najinteligentiji iz porodice Gallagher, a posle njega odmah ide Frenk - iako najvece govedo i egoista ne mozes da kazes da je Frenk glup, stavise mozda je rekao i najvise pametnih stvari tokom trajanja serije od svih likova. Lip pocinje da se odaje porocima (kao i Frenk), gubi svaki posao, sa svima je u svadji, na kraju nije imao gde da spava. Verovatno ga ocekuje sudbina slicna Frenkovoj, jedina razlika je sto Frenka boli ona stvar a Lip ipak oseca neko kajanje i krivicu.
TheWho

Postby Disident™ » 29 Mar 2016, 19:40

Ovo obećava, gledao neko?
Mogao si da vidiš i da procitaš da ti pastiri nisu gubili ovce, da srpski narod sa njima nije bio stado ovaca sto blejeći ide na klanje. Da su pred njima uzmicali i lavovi.
Disident™

Postby Kreanga » 29 Mar 2016, 19:43

Ćoba wrote:To je druga serija, citaj pazljivije. :biggrin:

Koja ispala :D Ja lupam glavu.Kakav Lip,o cemu ovi ljudi pricaju,sta sam propustio :D @the Who greska brate :D Nego ljudi ima li neko od fanova Betmena da gleda Gotham ? Meni je sasvim korektna serija.
Kreanga

Postby TheWho » 29 Mar 2016, 20:01

Kreanga wrote:@the Who greska brate Nego ljudi ima li neko od fanova Betmena da gleda Gotham ? Meni je sasvim korektna serija.

Opusteno brate. :biggrin:

Ja sam gledao Gotham, ali nisam zavrsio ni prvu sezonu posle one pauze. Trebalo bi skorije da ponovo pocnem, nadam se da kvalitet nije pao. Bilo je dosta dobrih likova, ali najvise prednjaci ta noir i mracna atmosfera, u Gotamu je uvek noc i pada sneg/kisa, sto je po meni obavezno za betmena.

Lik koji glumi pingvina :blue:
TheWho

Postby Rorsh » 29 Mar 2016, 23:06

Ćoba wrote:Nego naletih neki dan na HBO na "Ratnu Bracu". Kakvo remek djelo od serije. :blue: :blue: :blue:

Nesto najbolje sto se snimilo o WW2.

Da da, ako neko nije gledao, obavezno nek odvoji 10h života i odgleda. Imaš i Pacific. Ako se ne varam ista ekipa je snimala, ali japansko-američka strana rata. Nije mi toliko držalo pažnju kao BoB ali svejedno i to mislim da vredi pogledati.
Rorsh

Postby Zlaja » 29 Mar 2016, 23:11

Fisk (Daredevil) je jedan od simpaticnijih tv negativaca. Jedva sam ga dočekao u drugoj sezoni.
Zlaja

Postby Ćoba » 30 Mar 2016, 03:14

Rorsh wrote:
Da da, ako neko nije gledao, obavezno nek odvoji 10h života i odgleda. Imaš i Pacific. Ako se ne varam ista ekipa je snimala, ali japansko-američka strana rata. Nije mi toliko držalo pažnju kao BoB ali svejedno i to mislim da vredi pogledati.

Ma ja sam BoB odgledao jedno tri puta sigurno, lud sam za tom serijom i sigurno cu je jos par puta odgledati dok sam ziv. Pacifik mi je bio toliko razocarenje, ocekivao sam mnogo vise. Jbg kriterijumi su nerealno visoko postavljeni.
Ćoba

Postby Odjidja Ofoe » 30 Mar 2016, 10:49

Zlaja wrote:Fisk (Daredevil) je jedan od simpaticnijih tv negativaca. Jedva sam ga dočekao u drugoj sezoni.

Slazem se, lik je megacar. Bice ga vjerovatno mnogo vise u trecoj sezoni, kakvi ce to obracuni u najavi da budu - Met, Crno Nebo, Punisher i Fisk. :biggrin:

Ćoba wrote:
Rorsh wrote:

Ma ja sam BoB odgledao jedno tri puta sigurno, lud sam za tom serijom i sigurno cu je jos par puta odgledati dok sam ziv. Pacifik mi je bio toliko razocarenje, ocekivao sam mnogo vise. Jbg kriterijumi su nerealno visoko postavljeni.

Brutalna serija, jezivo dobro prikazan WWII.

Ja je izmedju ostalog pamtim po tome kako su maesralno prikazani krv, rane, gubitak noge...
Odjidja Ofoe

Postby Dimitrije » 30 Mar 2016, 12:01

TheWho wrote:Iz sezone u sezonu sve vise se sjebava njegov lik, kad god mu se desi nesto dobro, posle toga ide nesto 3x gore. Lip je najinteligentiji iz porodice Gallagher, a posle njega odmah ide Frenk - iako najvece govedo i egoista ne mozes da kazes da je Frenk glup, stavise mozda je rekao i najvise pametnih stvari tokom trajanja serije od svih likova. Lip pocinje da se odaje porocima (kao i Frenk), gubi svaki posao, sa svima je u svadji, na kraju nije imao gde da spava. Verovatno ga ocekuje sudbina slicna Frenkovoj, jedina razlika je sto Frenka boli ona stvar a Lip ipak oseca neko kajanje i krivicu.

Ako nije problem, da se ubacim samo kao fen ovog remek dela. Ja kroz ceo serijal navijam za Lipa, mislim da ga nece profa dirati. Nekako mi je naginjalo na patetiku u ovoj poslednjoj, ocinska figura, izdaja, nadam se da ce se okrenuti, vec ga je izvlacio.
Spoiler: pokaži
Inace ce biti spektakularan kraj sezone, njega sutnu sa faxa, ridji ostade bez posla, verovatno ce odlepiti opet, ako jos baja iz voza nije pandur pa odradi dogovoreno, ihaj....Jos da Karl stvarno ode u pandure :jupi:
. Mada moj omiljeni lik nije tu, nadam se da ce vratiti
Sheila_jacksonUS_1926612i.jpg
kakva mestralna rola....

Osim Mejsija ove druge glumce nesto nisam vidjao po drugim serijama, filmovima (crnkinju u dve epizode Criminal Minds), s' obzirom kakvu je ridji ulogu dobio u Gothamu, deluju mi obelezne posle ove serije. Kao neko ko ce vazda glumiti negativce. Cvijanovicev Mile sa Cubure stajl.
Da li je neko gledao original? Mislim da je ovo americko ublazena verzija serije...
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Dimitrije

Postby TheWho » 30 Mar 2016, 13:55

Ja sam pogledao nesto malo od originala, ok je, ali mnogo vise mi se svidja US verzija.

Meni je Lip takodje jedan od gotivnijih likova (kad bolje razmislim nema mnogo likova u seriji koji mi nisu gotivni :biggrin: ), ali peonta serije jeste propadanje jedne porodice. Mozda bi moglo da se uporedi sa Anom Karenjinom u neku ruku. Debbie u prvih par sezona je andjeo od deteta, pogledaj je sad - trudna, histericna non-stop, skoro da sam je zamrzeo. Carl nevin klinac - postaje krimos i zavrsava u cuzi, mada on ima dobru dusu, ali je prost (mozda kao Kevin). Ian puca psihicki i zavrsava u zutoj kuci. Lip koji je prakticno genije u poredjenju sa ostalima zavrsava kao poslednji klosar. Jedina stabilna licnost je Frenk, bio i ostao govedo. :biggrin:

Pre nego sto sam poceo da gledam seriju, samu su mi Macy i Emmy Rossum bili poznati, mada kao sto si rekao ridji bi mogao da napravi solidnu karijeru.

Sheila je bila interesantan lik, ali mi nije medju omiljenima, sta znam..

Spoiler: pokaži
Nekako imam osecaj da ce Steve/Jimmy da se vrati u ovoj poslednjoj epizodi i da sjebe vencanje.
TheWho

PreviousNext

Return to Umetnost i kultura