by harper lee » 14 Oct 2011, 11:03
Mi trenutno nemamo golmana za reprezentaciju. Tacka. Bez obzira na ovaj smesan gol koji je primio Jorgacevic je jos uvek najbolji (najmanje los) u postojecoj ponudi. Svi ostali su proizvodi s greskom. Mi nekog Bufona da izmislimo necemo, zato nam treba da od nekog od ovih klinaca napravimo golmana koji brani ono sto moze da se brani i ne prima ono sto niko ne prima a za ostalo neka se brine odbrana. Dakle, nista revolucionarno. Treba nam golman koji hvata lopte koje putuju pola sata do gola (otpada Brkic), koji ume da napravi korak ili dva od linije da iskontrolise peterac (otpada Bajkovic), koji lopte iznad glave brani na vid a ne na osecaj (otpada Jorgacevic), koji ne prima pacerske golove (otpada Stojkovic) i koji poznaje osnove geometrije makar toliko da zna sta zapravo znaci fraza "skratiti ugao". Sve ostalo ce doci s godinama iskustva.
Najbolje je po meni da uzmu nekog talentovanog klinca koji ne radi nista iz prethodnog posta sto se ne radi i istrpe ga na golu dok se ne uigra s odbranom. Ali to treba uraditi sto je pre moguce, narocito dok nam je Vidic sef u odbrani, jer je on u postavljanju odbrane i kontroli prostora verovatno bez premca medju svetskim stoperima a sa dobro postavljenom odbranom svakom golmanu ce biti lakse da mu prodju prve minute na terenu.
Ignorisem te k'o Vucic poplavu.