Board index Fudbal Reprezentativna takmičenja

Fudbalska Reprezentacija Srbije

Re: Reprezentacija Srbije

Postby Moebius » 12 Oct 2011, 15:33

Tema je reprezentacija Srbije! Bez licnih uvreda.
Last edited by mali_buda on 12 Oct 2011, 16:01, edited 1 time in total.
Reason: Skretanje sa teme i vredjanje.
Moebius

Postby mali_buda » 12 Oct 2011, 15:33

Polako ljudi sa smenom generacija. Zasto da se odricemo ovih igraca, ima mnogo kvaliteta u njima. Potreban je neko ko moze da ih organizuje i disciplinuje.
Ja ćutim, ti ćutiš, on ćuti, mi ćutimo, vi ćutite, oni kradu...
mali_buda

Postby harper lee » 12 Oct 2011, 15:33

Bas bezveze. A tako se lepo otvaralo mesto za velikane tipa Vilotica ili Marka Jovanovica.
Ignorisem te k'o Vucic poplavu.
harper lee

Postby harper lee » 12 Oct 2011, 15:35

Tema je reprezentacija Srbije! Bez licnih uvreda.
Last edited by mali_buda on 12 Oct 2011, 16:01, edited 1 time in total.
Reason: Skretanje sa teme i vredjanje.
harper lee

Postby Sony » 12 Oct 2011, 15:37

harper lee wrote:

Bas bezveze. A tako se lepo otvaralo mesto za velikane tipa Vilotica ili Marka Jovanovica.

Bar ne bi kvarili atmosferu i otimali loptu da izvedu penal. Ili mozda odredjivali ko ce igrati za reprezentaciju a ko ne.
''Понављам, фудбал се игра на терену и тешко је ову екипу Партизана победити на дуже стазе'' - рекао је бивши тренер Партизана.
Sony

Postby harper lee » 12 Oct 2011, 15:48

mali_buda wrote:Polako ljudi sa smenom generacija. Zasto da se odricemo ovih igraca, ima mnogo kvaliteta u njima. Potreban je neko ko moze da ih organizuje i disciplinuje.

Ma kakva smena generacija. Gledali smo juce i utakmicu U21 reprezentacije tako da smo mogli lepo da vidimo koliko bismo kvaliteta dobili. Od ovih koje Pizon nije zvao ima cetiri-pet igraca (Markovic, Nastasic, Lazovic, Ignjovski, Djuricic) koje polako treba uvoditi i to je to. Vecina nasih reprezentativaca je u najboljim godinama (Ivanovic, Kolarov, Ninkovic, Krasic, Tosic, Kacar), neki su jos dosta mladi (Subotic, Tosic, Kuzmanovic, Ljajic, Sulejmani) i savrsena je budalastina uopste i pomisliti da se te generacije tako lako treba odreci. Po meni, treba se zahvaliti Jovanovicu i Pantelicu, Stankovic se zahvalio sam i prestati sa gomilanjem zabluda tipa Milijasa, Fejse i sa prodavanjem balvana iz nase lige kroz igre za reprezentaciju. Uz dobrog trenera i skoncentrisanog i posvecenog Vidica to je sasvim, sasvim dobar i perspektivan tim

Ali to se nece desiti, makar ova dva poslednja. I to nas dovodi do toga gde je u sustini problem sa ovim timom. Nama treba dobar i samostalan trener koji ce sa svojim strucnim stabom sam naci nacina da uigra ekipu i psihicki je dotera, a takvog necemo dobiti sve dok nam je vrh FSS za sve drugo vise zainteresovan nego za pravljenje rezultata. Nema tu licne zarade za njih.

Mi prakticno imamo problema samo sa dve pozicije koje moramo da resimo a to su kvalitetan golman i kvalitetan spic.
harper lee

Postby harper lee » 12 Oct 2011, 15:51

Sony wrote:
harper lee wrote:

Bar ne bi kvarili atmosferu i otimali loptu da izvedu penal. Ili mozda odredjivali ko ce igrati za reprezentaciju a ko ne.

Daj, ne glupiraj se, majke ti. Treba stvarno biti totalno promasen pa razmisljati o penzionisanju jednog od najboljih stopera na svetu sa 29 godina. Atmosfera u timu i otimanje oko penala (uzgred, otimalo se, uz teske medjusobne reci, cetiri igraca od kojih nijedan nije bio Vidic, zato je on presekao i uzeo loptu da sutne) je stvar selektora i strucnog staba. Za koji kurac on sluzi nego da resava upravo takve stvari? Da nece mozda da ih uci kako se sutira lopta?
harper lee

Postby mali_buda » 12 Oct 2011, 15:58

Verujem da bi i Vidic bio potpuno posvecen timu da imamo selektora koji ce biti autoritet svima i koji ce drzati disciplinu kako na terenu, tako i van njega.

E sad, da li mozemo da nadjemo takvog trenera, koji ce biti potpuno nezavisan u radu? Sigurno ima takvih.

Drugo je pitanje, da li nekim ljudima odgovara takav trener? Postavljanje Pizona za selektora mi ne ide u prilog toj tezi.

Otimanje oko lopte zbog izvodjenja penala (desavalo se i na slobodnim udarcima) je sramotno za pionirsku selekciju seoskog kluba. Jos jednom kazem, ako je Vidic zbog toga ispizdio, uzeo loptu i sutnuo penal, neka je, pa makar se ne plasirali na sledecih 20 takmicenja.
mali_buda

Postby mali_buda » 12 Oct 2011, 16:04

Ljudi, tema je reprezentacija Srbije. Diskutujte o svemu sto je vezano za igrace, selektora, FSS, samo nemojte da ubacujete klubastvo i na ovu temu (zar vec nema dovoljno takvih?) i bez medjusobnog vredjanja. Svako ima pravo da iznese svoje misljenje.
mali_buda

Postby Sony » 12 Oct 2011, 16:10

harper lee wrote:
Sony wrote:
harper lee wrote:

Daj, ne glupiraj se, majke ti. Treba stvarno biti totalno promasen pa razmisljati o penzionisanju jednog od najboljih stopera na svetu sa 29 godina. Atmosfera u timu i otimanje oko penala (uzgred, otimalo se, uz teske medjusobne reci, cetiri igraca od kojih nijedan nije bio Vidic, zato je on presekao i uzeo loptu da sutne) je stvar selektora i strucnog staba. Za koji kurac on sluzi nego da resava upravo takve stvari? Da nece mozda da ih uci kako se sutira lopta?

Svi oni gore elementi moje tvrdnje koje sam naveo idu u prilog tome da takva licnost i treba da istupi iz reprezentacije. Pa i da mu je 24 a ne 29.
''Понављам, фудбал се игра на терену и тешко је ову екипу Партизана победити на дуже стазе'' - рекао је бивши тренер Партизана.
Sony

Postby harper lee » 12 Oct 2011, 16:10

Naravno da im ne odgovara. Sada se pokazuje da je to, zapravo, bio glavni problem sa Djukicem koji je doveden kao dugorocno pizonoliko resenje ali se onda uzjogunio i poceo da pokazuje tendenciju da ima svoje misljenje i odjeban je. Antic je, kao ekstremno sujetan i alav tip iz iste price, bio komplikovanija zagonetka za Toleta ali je i njega resio po cenu gubitka 2.3 miliona koje ionako nece placati iz svog dzepa. Pizon je smesan, pogledajte samo ko je sta na forumima sa kojih smo ovde dosli jos tada pisao o tom resenju. Ja sam jos tada rekao da smo se tim potezom oprostili od EP.

Pizon uopste nije napravio toliko losu igru ali sa njim postoje dva problema za koje se odmah znalo da ce nas skratiti za glavu. Prvo, on jednostavno nema nikakav autoritet kod igraca jer je glup, neobrazovan i plasljiv. Drugo, u vreme kad je trebalo da proveravamo potencijalna resenja za A tim od mladjih igraca on je po nalogu "uigravao" razne Mirice, Despotovice i one neke druge dunstere kojima sam i ime zaboravio, kako bi im digao cenu. Iz tog razloga mi nismo imali nikakva resenja kad su pojedini igraci poceli da se povredjuju, da dobijaju kartone ili su ispadali iz forme pa smo na kraju dosli do komicne situacije da nam na mestu spica najbitniju utakmicu pocne 1 Dragan Mrdja koji dve godine nije ozbiljno sutnuo loptu a i kad je ozbiljno sutirao to je vise bilo komicno nego pristojno. Pa to je cisto samoubistvo trenera koji sastavlja tim po navodnim nominalnim karakteristikama igraca umesto da insistira na uigranim kombinacijama i timskim resenjima. Hajde, razmisli malo sta ti je bila prva pomisao kad si video Mrdju da je starter. Ja bukvalno nisam mogao rodjenim ocima da poverujem. To se prosto ne radi.

mali_buda wrote:Verujem da bi i Vidic bio potpuno posvecen timu da imamo selektora koji ce biti autoritet svima i koji ce drzati disciplinu kako na terenu, tako i van njega.

E sad, da li mozemo da nadjemo takvog trenera, koji ce biti potpuno nezavisan u radu? Sigurno ima takvih.

Drugo je pitanje, da li nekim ljudima odgovara takav trener? Postavljanje Pizona za selektora mi ne ide u prilog toj tezi.

Otimanje oko lopte zbog izvodjenja penala (desavalo se i na slobodnim udarcima) je sramotno za pionirsku selekciju seoskog kluba. Jos jednom kazem, ako je Vidic zbog toga ispizdio, uzeo loptu i sutnuo penal, neka je, pa makar se ne plasirali na sledecih 20 takmicenja.
harper lee

Postby AirBall » 12 Oct 2011, 16:19

harper lee wrote:Pizon uopste nije napravio toliko losu igru ali sa njim postoje dva problema za koje se odmah znalo da ce nas skratiti za glavu. Prvo, on jednostavno nema nikakav autoritet kod igraca jer je glup, neobrazovan i plasljiv. Drugo, u vreme kad je trebalo da proveravamo potencijalna resenja za A tim od mladjih igraca on je po nalogu "uigravao" razne Mirice, Despotovice i one neke druge dunstere kojima sam i ime zaboravio, kako bi im digao cenu. Iz tog razloga mi nismo imali nikakva resenja kad su pojedini igraci poceli da se povredjuju, da dobijaju kartone ili su ispadali iz forme pa smo na kraju dosli do komicne situacije da nam na mestu spica najbitniju utakmicu pocne 1 Dragan Mrdja koji dve godine nije ozbiljno sutnuo loptu a i kad je ozbiljno sutirao to je vise bilo komicno nego pristojno. Pa to je cisto samoubistvo trenera koji sastavlja tim po navodnim nominalnim karakteristikama igraca umesto da insistira na uigranim kombinacijama i timskim resenjima. Hajde, razmisli malo sta ti je bila prva pomisao kad si video Mrdju da je starter. Ja bukvalno nisam mogao rodjenim ocima da poverujem. To se prosto ne radi.

Saglasan sam sa ovim...

Utakmicu je definitivno morao da krene Jovan Damjanovic, jer je on igrao najvise pripremnih utakmica od svih napadaca... :P
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby harper lee » 12 Oct 2011, 16:20

Sony wrote:Svi oni gore elementi moje tvrdnje koje sam naveo idu u prilog tome da takva licnost i treba da istupi iz reprezentacije. Pa i da mu je 24 a ne 29.

Koji elementi? I posao je kapitena (zapravo je posao trenera ali o tome je iluzorno pricati sa Pizonom na klupi) da presece kad cetiri igraca hoce medjusobno da se pobiju da izvedu penal. Vidic ima tezak karakter ali je disciplinovan fudbaler potpuno posvecen fudbalu jer da nije ne bi napravio karijeru kakvu je napravio. Zasto se on, kao i vecina drugih igraca, ovako ponasaju u reprezentaciji nije pitanje za te igrace vec za one koji ih vode. Hajde i da se zahvalimo Vidicu, ako je to problem. Zar ti mislis da sutra neki drugi igrac nece isto da uradi u ovakvoj atmosferi? Bane Ivanovic, recimo. Koliko cemo vrhunskih igraca tako da oteramo da bismo konacno dobili reprezentaciju sastavljenu od poslusnih mediokriteta cije karijere zavise od menadzera koji su u talu sa FSS i koji ne smeju da zucnu a da to nije naucena mantra o dobroj atmosferi u ekipi, davanju 200% svojih mogucnosti, zahvaljivanju navijacima na velikoj podrsci ili tako nesto slicno.

Nemojte da se zajebavamo. Da su nam u FSS ljudi ozbiljni koliko su ozbiljni igraci, ukljucujuci i Vidica, mi bismo pojeli ovu grupu za dorucak. Igraci su jedina stavka koja za ovu blamazu nije kriva, a ne sumnjam da ce se kola javnog gneva slomiti na njima.
harper lee

Postby mali_buda » 12 Oct 2011, 16:24

harper lee wrote:...

Da ne quotujem ceo post, slazem se sa svakim delom. Moram samo na jedan deo da odgovorim, da i sam vidim u kom smo kanalu: kad sam video Mrdju na centru, prepadoh se, nije se valjda Panta povredio :laugh:

Sto se tice buducnosti nacionalnog tima, za igracki pogon nikako ne bih brinuo. Em je vecina igraca u najboljim godinama, em su odlicni igraci u pitanju. Imamo sjajne odbrambene igrace, mozemo komotno dve defanzivne linije sastaviti, da nam i najjace selekcije pozavide na tome. I vezni red moze lepo da se ukombinuje, samo bez ovih nasih proizvoda "defanzivnih veznih igraca". Sto se golmana tice, potreban nam je golman koji ce znati da je "broj jedan" i koji ce braniti na svakoj prijateljskoj utakmici, kako bi prikupio iskustvo i samopouzdanje neophodno za reprezentativnog golmana. U napadu skripi, ali da je kreativniji i produktivniji vezni red, svakako bi i lako pronasli nekog gol igraca.

Nas fudbal, kako klupski, tako i reprezentativni (iako vecina reprezentativaca igra u jakim klubovima) mnogo zaostaje za savremenim fudbalom. Mi jos igramo igru cekalice protivnika na nasoj polovini, ne napadamo kao "krvozedni psi"da otmemo tu loptu sto pre mozemo. I kad dobijemo loptu, ne umemo da je "postujemo" i polako ogranizujemo igru, nego ili srljamo ili gledamo beskrajna dodavanja u zadnjoj liniji pojacanoj sa ponekim DMC-om.
mali_buda

Postby Sony » 12 Oct 2011, 16:28

harper lee wrote:
Sony wrote:Svi oni gore elementi moje tvrdnje koje sam naveo idu u prilog tome da takva licnost i treba da istupi iz reprezentacije. Pa i da mu je 24 a ne 29.

Koji elementi? I posao je kapitena (zapravo je posao trenera ali o tome je iluzorno pricati sa Pizonom na klupi) da presece kad cetiri igraca hoce medjusobno da se pobiju da izvedu penal. Vidic ima tezak karakter ali je disciplinovan fudbaler potpuno posvecen fudbalu jer da nije ne bi napravio karijeru kakvu je napravio. Zasto se on, kao i vecina drugih igraca, ovako ponasaju u reprezentaciji nije pitanje za te igrace vec za one koji ih vode. Hajde i da se zahvalimo Vidicu, ako je to problem. Zar ti mislis da sutra neki drugi igrac nece isto da uradi u ovakvoj atmosferi? Bane Ivanovic, recimo. Koliko cemo vrhunskih igraca tako da oteramo da bismo konacno dobili reprezentaciju sastavljenu od poslusnih mediokriteta cije karijere zavise od menadzera koji su u talu sa FSS i koji ne smeju da zucnu a da to nije naucena mantra o dobroj atmosferi u ekipi, davanju 200% svojih mogucnosti, zahvaljivanju navijacima na velikoj podrsci ili tako nesto slicno.

Nemojte da se zajebavamo. Da su nam u FSS ljudi ozbiljni koliko su ozbiljni igraci, ukljucujuci i Vidica, mi bismo pojeli ovu grupu za dorucak. Igraci su jedina stavka koja za ovu blamazu nije kriva, a ne sumnjam da ce se kola javnog gneva slomiti na njima.

Nece. Nisu svi kao kumovi i pijandure. Bane Ivanovic ( naveo si ga za primjer) je susta suprotnosti odmah bi mu dao kapitensku traku. Onako se ponasa i na terenu i van njega. Stoper Mancestera ima jaaaako dobru masku. ZNaju se neke stvari vrlo dobro. Jos od Njemacke 2006 pa sve do dana danasnjeg.

Hajde star-u Mancestera...odustani!!!! U korist srpskog fudbala!!! To mora biti prvi korak. Prvi od njih nekoliko...selektor MORA da ide kao i savez.
Sony

PreviousNext

Return to Reprezentativna takmičenja