by mali_buda » 11 Oct 2011, 22:38
Nasa igra nema ni glavu ni rep. Igra se na mahove, na pokusaje individualnih kvaliteta pojedinaca (npr. Kolarov). Igramo previse duboko, sa ogromnom udaljenoscu izmedju odbrambenog reda i napadaca. Protivnici dolaze do centra igralista bez ikakvog presinga, lagano iznose loptu, vec tada je nasa odbrana na ivici naseg sesnaesterca. A, mi u sredini imamo tri igraca, prilicno spora i dvojicu uz aut liniju. Ko ce da pokrije toliki prostor?
Kad mi kreiramo napad, odigravamo samo alibi pasove, na 5m od sebe, nema kretnje, sem po bokovima, nema otvaranja, odigravanja, promene mesta....Fudbal koji mi forsiramo je davno u penziji. Sada se forsira timski presing, bukvalno na 3/4 terena. Ne dozvoljavas da protivnik neometan prima loptu na 20m od tvog gola i da ga ti sacekujes i ne napadas.
Mi definitivno imamo dobre igrace, ali nam je potreban neko ko ce umeti da izabere upravo one koji ce ciniti najbolji tim, kako na terenu, tako i van njega. Pizon to svakako nije, to se znalo i pre njegovog imenovanja. Od ekipa iz nase grupe, pozitivan duel imamo samo sa Ircima i Faranima. Ne treba dalje objasnjavati...
Ja ćutim, ti ćutiš, on ćuti, mi ćutimo, vi ćutite, oni kradu...